• Αναπροσαρμόζονται τα ποσοστά αναπηρίας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #112261  από adp_pappas
 Παρ Ιούλ 17, 2015 10:52 am
Αναπροσαρμόζονται τα ποσοστά αναπηρίας
Επικαιροποίηση με βάση τα νέα δεδομένα
16/07/201522:27
Ορίστηκε η νέα Επιτροπή για την αναπροσαρμογή του «Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας»
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Παναγιώτης Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, συγκροτήθηκε σήμερα, η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την επικαιροποίηση και την αναπροσαρμογή του «Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας» και θα επανεξετάσει τον κατάλογο των μη αναστρέψιμων παθήσεων.

Η συγκρότηση της Επιτροπής προβλέπεται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο, «Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), και την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)».

Έργο της Επιτροπής είναι «ο καθορισμός με εκατοστιαία αναλογία του ποσοστό αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση, ή βλάβη, ή σωματική, ή ψυχική, ή πνευματική εξασθένηση, ή η συνδυασμένη εμφάνιση τέτοιων παθήσεων, ή βλαβών, ή εξασθενήσεων, καθώς και οι υποτροπές των ασθενειών αυτών».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η Επιτροπή θα εξετάσει τα νέα δεδομένα και τις νέες ανάγκες, ενώ θα εργασθεί προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του καταλόγου με τις παθήσεις.

http://www.protothema.gr/greece/article ... -anapiria/
 #112273  από LL--MM
 Παρ Ιούλ 17, 2015 6:28 pm
Σα δε ντρέπονται! Δε μας αφήνουν σε ησυχία, πιά; Δηλαδή, προβλέπουν άτομα με 65% να τα πετάνε έξω όπως με κείνο το νομοσχέδιο του 2012 που είχε βάλει μέσα μέχρι και τους ...παιδόφιλους;
 #112288  από adp_pappas
 Σάβ Ιούλ 18, 2015 12:55 pm
LL--MM έγραψε:Σα δε ντρέπονται! Δε μας αφήνουν σε ησυχία, πιά; Δηλαδή, προβλέπουν άτομα με 65% να τα πετάνε έξω όπως με κείνο το νομοσχέδιο του 2012 που είχε βάλει μέσα μέχρι και τους ...παιδόφιλους;
Είμαι σίγουρος ότι δε ντρέπονται καθόλου.
Δεν πρόκειται να μας αφήσουν ήσυχους ποτέ. Τους κοστίζουμε πολλά.
Φάρμακα υψηλού κόστους, εξετάσεις (αιματολογικές, μαγνητικές, κ.λ.π.), νοσηλείες και πόσα άλλα... Θέλουμε και συντάξεις; Και επιδόματα; Το κράτος πρόνοιας αργοπέθαινε τόσα χρόνια. Τώρα θα πεθάνει οριστικά. Θέλουν περικοπές ξανά. Είμαστε φύρα γι’ αυτούς. Ο Σόιμπλε είναι ανάπηρος σε καροτσάκι αλλά δε νομίζω να τον ενδιαφέρει τι θα γίνει με τους δικούς μας ανάπηρους. Είχα μια κρυφή ελπίδα όταν ο υπουργός υγείας που ανέλαβε ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες. Πίστευα ότι θα έκανε κάτι. Έλπιζα ότι θα επανερχόταν το αρχικό ποσοστό αναπηρίας μας στο 67% και ότι θα έμπαινε η ΣΚΠ στις χρόνιες παθήσεις. Τώρα πια έπαψα να ελπίζω...
 #112304  από tinajazz
 Κυρ Ιούλ 19, 2015 11:35 am
που μας καταντησαν... ο Θεος να μας φιλαει ειλικρινα...
τα προνοιακα επιδοματα δεν μπηκανε, αλλα οι μισθοι των βουλευτων μπηκαν στην ωρα τους... (7 χιλιαρικακια ο καθενας!)
εμεις που παιρνουμε ενα προνοιακο το διμηνο γιατι δεν μας το εβαλαν?

μακαρι να ειχα την δυνατοτητα να εφευγα εκτος...
 #112393  από VASILIS
 Τρί Ιούλ 28, 2015 7:25 am
Αγαπητοί συνασθενείς καλημέρα.
Για ακόμα μια φορά βλέπουμε τα ΘΑ που μας αφορούν.
Διαβάσατε τα περί "εκατοστιαίων" και άλλες μπούρδες; Το έχω γράψει σε ΑΜΕΤΡΗΤΑ άρθρα μου, πως ολοι εμείς που πάσχουμε απο την συγκεκριμένη πάθηση, εκτός από δωρεάν πειραματόζωα, είμαστε ΠΡΩΤΟΙ για "σφάξιμο" από τις "επιτροπές".
Και όπως λέει ο λαός, " με το ΝΑ και με το ΘΑ εσπειραν και δε θέρισαν". Τι εννοώ;
Ακόμα και ΑΝ μας βάλουν στις 43 μη αναστρέψιμες, δε θα γίνει κάτι... Μη ξεχνάτε, πως ΔΕΝ εφαρμόζεται το "επ αόριστον". Και δεν το λέω εγώ, υπάρχουν καταγγελίες.