• capital controls

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #112302  από passenger69
 Κυρ Ιούλ 19, 2015 9:40 am
Γεια σας , τωρα με τα καπιταλ κοντρολς υπαρχει ενα θεμα με οσους προσπαθουν να παραγγειλουν συμπληρωματα απο εξωτερικο . To paypal νομιζω δεν λειτουργει .
Εσεις με ποιο τροπο κανετε αγορες απο εξωτερικο ;
 #112332  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Τρί Ιούλ 21, 2015 1:43 pm
:smile-smoke: :smile-smoke: :smile-smoke: για την ώρα μόνο από εσωτερικό. φθηνό αποτελεσματικό ξεμάτιασμα. :emojis-28: :emojis-28: :emojis-28: :emojis-32:
 #112333  από LL--MM
 Τρί Ιούλ 21, 2015 4:18 pm
Tα γραφεία των τραπεζών είναι, νομίζω, ανοιχτά, "πλέον", αλλά πιο σίγουρο να ρωτήσεις αν έχεις ή, έστω, αν μπορείς να κάνεις μια κάρτα prepaid, (ατυχώς, δεν έσωσα η ίδια να κάνω ποτέ, πόσο μάλλον τώρα) όμως υποθέτω ότι κάποιος διευθυντής, αν πας αρχίζοντας με "Καλημέρα σας, δεν ήρθα να πάρω λεφτά" θα σου δώσει σαφέστερες πληροφορίες επί του θέματος, και μάλλον περισσότερες απ'όσες μας απλοχερίζουν οι νευρολόγοι "μας" επί σκπ...

Κι άν είναι κι άνθρωπος, μπορει και να σου πεί (αν αρνηθεί): "Δεν αφήνετε να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα;" Αν όχι, θα σε λούσει δεόντως, όσο προσπαθείς να του παραθέσεις γλαφυρά την ανάγκη σου για τα συμπληρώματα αυτά...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #112342  από passenger69
 Τετ Ιούλ 22, 2015 1:40 pm
LL--MM έγραψε:Tα γραφεία των τραπεζών είναι, νομίζω, ανοιχτά, "πλέον", αλλά πιο σίγουρο να ρωτήσεις αν έχεις ή, έστω, αν μπορείς να κάνεις μια κάρτα prepaid, (ατυχώς, δεν έσωσα η ίδια να κάνω ποτέ, πόσο μάλλον τώρα) όμως υποθέτω ότι κάποιος διευθυντής, αν πας αρχίζοντας με "Καλημέρα σας, δεν ήρθα να πάρω λεφτά" θα σου δώσει σαφέστερες πληροφορίες επί του θέματος, και μάλλον περισσότερες απ'όσες μας απλοχερίζουν οι νευρολόγοι "μας" επί σκπ...

Κι άν είναι κι άνθρωπος, μπορει και να σου πεί (αν αρνηθεί): "Δεν αφήνετε να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα;" Αν όχι, θα σε λούσει δεόντως, όσο προσπαθείς να του παραθέσεις γλαφυρά την ανάγκη σου για τα συμπληρώματα αυτά...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα

prepaid εχω και χρησιμοποιω το paypal , αλλα δεν μου δεχονται αγορες απο εξωτερικο αυτη τη στιγμη με paypal
 #112346  από tom80
 Τετ Ιούλ 22, 2015 4:37 pm
Φιλε passenger,

Ο μονός τρόπος είναι να έχεις ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και σε εμπιστεύονται πραγματικά (π.χ. συγγενείς και φίλους ) οι όποιοι ζουν εξωτερικό και επισκέπτονται τακτικά την Ελλάδα.
Αυτοί μπορούν είτε να φορτώσουν τον λογαριασμό σου στο paypal και μετά να προχωρήσεις σε αγορές είτε να κάνουν την αγορά με δική τους πιστωτική και διεύθυνση αποστολής στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση τους δίνεις τα χρήματα όταν τους συναντήσεις στην Ελλάδα ή τα καταθέτεις (αν το επιθυμούν) σε Ελληνικό λογαριασμό τους.

Να είσαι γερός
 #112347  από LL--MM
 Τετ Ιούλ 22, 2015 6:23 pm
passenger69 έγραψε:
LL--MM έγραψε:Κι άν είναι κι άνθρωπος, μπορει και να σου πεί (αν αρνηθεί): "Δεν αφήνετε να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα;"
Αυτό ακριβώς μου είπε μια ευγενέστατη, σήμερα στην Πειραιώς... :smile-sadsmile:

prepaid εχω και χρησιμοποιω το paypal , αλλα δεν μου δεχονται αγορες απο εξωτερικο αυτη τη στιγμη με paypal Eχεις δίκιο, το είδα και μόνη μου σήμερα, κι άλλους περιορισμούς έχουν, ένας θεός ξέρει μέχρι πότε...
tom80 έγραψε:Φιλε passenger,

Ο μονός τρόπος είναι να έχεις ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και σε εμπιστεύονται πραγματικά (π.χ. συγγενείς και φίλους ) οι όποιοι ζουν εξωτερικό και επισκέπτονται τακτικά την Ελλάδα.
Εχει δίκιο ο tom80, δυστυχώς...

Αυτοί μπορούν είτε να φορτώσουν τον λογαριασμό σου στο paypal και μετά να προχωρήσεις σε αγορές Δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό, απ'όπου και να'χει φορτωθεί, ο λογαριασμός μένει ανενεργός

είτε να κάνουν την αγορά με δική τους πιστωτική και διεύθυνση αποστολής στην Ελλάδα.
Γιατί όχι, ίσως όμως είναι ασφαλέστερο να στα στείλουν τα άτομα αυτά τα ίδια από το ταχυδρομείο, καλού-κακού... Με τις παραγγελίες πρός την Ελλάδα δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται, στους καιρούς που ζούμε... Αν δε φτάσουν, θα χρειάζεται να πληρώσεις και τους φίλους/συγγενείς, και δε θα λάβεις το πακέτο, κι όλοι θα κινδυνεύετε να παρεξηγηθείτε... :smile-dull:

Σε κάθε περίπτωση τους δίνεις τα χρήματα όταν τους συναντήσεις στην Ελλάδα ή τα καταθέτεις (αν το επιθυμούν) σε Ελληνικό λογαριασμό τους.
Φτάνει να είναι ενεργός ο λογαριασμός αυτός, δηλαδή να'χει χρησιμοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο. Κανένας δεν ξερει πότε θα αρθούν τα capital controls (χλωμό για το άμεσο μέλλον) και πότε θα επιτραπεί ν'ανοίξουν οι λογαριασμοί αυτοί, οπότε να έχουν πρόσβαση σε αυτά οι παραλήπτες, ούτε καν αν μπορείς να καταθέσεις στους λογαριασμούς αυτούς, ιδίως αν οι κάτοχοί τους είναι "κάτοικοι εξωτερικού".

Να είσαι γερός
Ομοίως κι από μένα, και στον tom80! :smile-hi:
 #112356  από passenger69
 Πέμ Ιούλ 23, 2015 1:25 pm
Οκ ευχαριστω παιδια , μαλλον θα παρω απο δω και θα πληρωσω τα νταβατζιλικια . Διπλες τιμες στις περισσοτερες βιταμινες :emojis-21: :emojis-21: :emojis-21:
 #112361  από LL--MM
 Πέμ Ιούλ 23, 2015 8:22 pm
Είχαν πεί ότι για φάρμακα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κάτι θα έκαναν, αλλά μας είπε η προαναφερόμενη πως έπρεπε να γράψεις υπεύθυνη δήλωση κλπ κλπ. (ούτε ΚΕΠΑ να ήταν) Κι εδώ, ο Ανδρέας :smile-hi: είναι που έχει δίκιο...