• ΥΠΟΦΕΡΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΟΥΝΕ ΤΙ ΕΧΩ

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #111874  από Αρετη
 Σάβ Ιουν 20, 2015 1:45 pm
Καλησπερα..ειμαι καινουρια στο φορουμ..σας παρακαλω τα φωτα σας!!
ειμαι 28 χρονων..ολα ξεκινησαν στα 14 οταν ημουν ταξιδι στη Γερμανια..πεταχτηκα στον υπνο μου με εντονο πονον στο στηθος και ξαφνικα μουδιασε το κεφαλι μου και το στομα μου οσο δε παει!!!!απο τοτε το ξαναπαθα καποιες φορες και μουμεινε ενας πονος στο στηθος αριστερα ο οποιος υπηρχε καθε μερα αλλα δε με ενοχλουσε ιδιαιτερα!!
στα 21 εμεινα εγκυος και απο τοτε που γεννησα και με το που τελειωσα το θηλασμο επιδεινωθηκε η κατγασταση της υγειας μου!!ενα ολοκληρο καλοκαιρι τραβιομον με διαρροιες σε καθημεινη βαση!μετα απο αυατο επαθα κριση εντονης ταχυκαρδιας η οποια ε ενοχλησε γιαμερες και χειροτερεψε ο πονος στο στηθος, επεκταθηκε στο χερι στη πλατη σε συνδιασμο με δυσπνοια!νομιζα πως πεθαινα!!πηγα σε ενα σωρο γιατρους και κανεις δε μπορεσε να βρει τι ειναι..ξαφνικα αρχισα να εχω και αλλα συμπτωματα οπως πονο στις αρθρωσεις χωρις να ειναι πρησμενες..πηγα σε ρευματολογους και κανεις παλι δε βρηκε κατι καθως η crp μου ηταν φυσιολογικη.
και τωρα νομιζω πως ειναι η χειροτερη φαση της ζωης μου!!εδω και 6 μηνες εχω εντονη δυσπνοια με τασεις λιποθυμιας!μπανω μεσα σε λεοφωρεια σε κλειστους χωρους σε χωρους με κοσμο και δενεαντεχω!!τους τελευταιους μηνες ηρθαν και οι ζαλαδες!!!προχτες βρεθηκα στο νοσοκομειο με ζαλη , ασταθεια η οποια δεν αποδωθηκε παλι καπου!!!!περιττο να πω πως περασα και πυρετο και μετα απο αυτο εχω πονολαιμο που δε περναει εδω και μερες!!εχω τρομαξει πολυ με τις ζαλαδες και δε ηερω τι ν α κανω!!ειμαι σε απογνωση!!μπαινω στο ιντερνετ και διαβαζω διαφορα οποως για συγγενεις παθησεις στις αρτηριες της καρδιας μεχρι και νοσο του lyme!!!τι μπορει να ναι??κανεις γιατρος δε με εχει βοηθησει!!!
 #111880  από yakinthi
 Σάβ Ιουν 20, 2015 4:23 pm
Αρετη έγραψε:Καλησπερα..ειμαι καινουρια στο φορουμ..σας παρακαλω τα φωτα σας!!
ειμαι 28 χρονων..ολα ξεκινησαν στα 14 οταν ημουν ταξιδι στη Γερμανια..πεταχτηκα στον υπνο μου με εντονο πονον στο στηθος και ξαφνικα μουδιασε το κεφαλι μου και το στομα μου οσο δε παει!!!!απο τοτε το ξαναπαθα καποιες φορες και μουμεινε ενας πονος στο στηθος αριστερα ο οποιος υπηρχε καθε μερα αλλα δε με ενοχλουσε ιδιαιτερα!!
στα 21 εμεινα εγκυος και απο τοτε που γεννησα και με το που τελειωσα το θηλασμο επιδεινωθηκε η κατγασταση της υγειας μου!!ενα ολοκληρο καλοκαιρι τραβιομον με διαρροιες σε καθημεινη βαση!μετα απο αυατο επαθα κριση εντονης ταχυκαρδιας η οποια ε ενοχλησε γιαμερες και χειροτερεψε ο πονος στο στηθος, επεκταθηκε στο χερι στη πλατη σε συνδιασμο με δυσπνοια!νομιζα πως πεθαινα!!πηγα σε ενα σωρο γιατρους και κανεις δε μπορεσε να βρει τι ειναι..ξαφνικα αρχισα να εχω και αλλα συμπτωματα οπως πονο στις αρθρωσεις χωρις να ειναι πρησμενες..πηγα σε ρευματολογους και κανεις παλι δε βρηκε κατι καθως η crp μου ηταν φυσιολογικη.
και τωρα νομιζω πως ειναι η χειροτερη φαση της ζωης μου!!εδω και 6 μηνες εχω εντονη δυσπνοια με τασεις λιποθυμιας!μπανω μεσα σε λεοφωρεια σε κλειστους χωρους σε χωρους με κοσμο και δενεαντεχω!!τους τελευταιους μηνες ηρθαν και οι ζαλαδες!!!προχτες βρεθηκα στο νοσοκομειο με ζαλη , ασταθεια η οποια δεν αποδωθηκε παλι καπου!!!!περιττο να πω πως περασα και πυρετο και μετα απο αυτο εχω πονολαιμο που δε περναει εδω και μερες!!εχω τρομαξει πολυ με τις ζαλαδες και δε ηερω τι ν α κανω!!ειμαι σε απογνωση!!μπαινω στο ιντερνετ και διαβαζω διαφορα οποως για συγγενεις παθησεις στις αρτηριες της καρδιας μεχρι και νοσο του lyme!!!τι μπορει να ναι??κανεις γιατρος δε με εχει βοηθησει!!!

Γιατρός δεν είμαι αλλά αυτό μοιάζει παρα πολύ με τη νόσο του Lyme και της λοιπες της συλλοιμώξεις. Είχα κι εγώ πολλά από τα συμπτώματά σου και μου πήρε καιρο να διαγνωστώ με αυτην, γιατι όλες μου οι εξετάσεις στην Ελλάδα ήταν φυσιολογικές. Δύσπνοιες, ταχυπαλμιες, μουδιασματα, ζαλη με αισθηση πιεσης στο κεφαλι, αίσθηση οτι πεθαινεις η οτι λιποθυμας ή πνιγεσαι στον υπνο σου (ίσως ακουγεται τελειως ψυχολογικο αλλα ειναι ένα απο τα συμπτωματα που πολλοί ασθενείς αναφέρουν), τσιμπήματα σε χερια ποδια, αλλαγη αισθησης στο δερμα, γαστρεντερολογικά, οφθαλμολογικα, πόνος και γενικά οτι μπορεις να φανταστείς. Η Lyme είναι μία νόσος παντελώς αγνωστη στην Ελλάδα και φανταζομαι πολυς κοσμος υποφερει χωρις να το ξερει. Αντιμετωπιζεται και πρεπει να αντιμετωπιστει το συντομωτερο δυνατο με συνδυασμο αντιβιωτικών, αλλα οταν υπαρχει για πολυ καιρό δημιουργεί μια περιπλοκη κατασταση (chronic lyme η neuro lyme ή late stage lyme κλπ) και απαιτεί κάποιον γιατρό που ναγνωριζει( LLD=Lyme literate doctor) . Τα διαγνωστικά τεστ (elisa και western Blot) ειναι ανεπαρκή ειδικά για τους ασθενεις που εχουν χρονια τα βακτηρια της μπορελλια και πιθανώς σταματουν να παραγουν αντισωματα απο ενα σημειο και μετα. Εγω ήμουν αρνητική εδώ και πηγα στη Γερμανια για διαγνωση και θεραπεια. Επειτα απο πολλους μηνες αντιβιωση
εγινα καλά. Τώρα βεβαια μετα απο περιπου δυο χρονια φυσιολογικης ζωης εχω μια υποτροπη και ειμαι παλι σε αντιβιωτικο σχημα. Αλλα τώρα ξερω με τι εχω να παλεψω και πραγματικά δε συγκρινεται με το να μην εχεις διαγνωση.... Δεν μπορώ να καθομαι ωρα στον υπολογιστή αλλά ψαξε να διαβασεις και τις δημοσιευσεις μου στο φορουμ πριν 2 χρονια, γραφω κι εκει καποια πραματα . Κουραγιο και δυναμη και ειμαι εδω για οτι χρειαστεις
Υ.
 #111882  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιουν 20, 2015 6:13 pm
Αρετη , εμεις εδω ειμαστε φορουμ σχετικο με την σκληρυνση κατα πλακας . Φυσικα, δεν ειμαι σε θεση να σου πω αν πασχεις απο σκπ , αφου δεν ειμαι γιατρος ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ !Ειμαι μια ...απλη ασθενης ! Ευχομαι να ξεπερασεις γρηγορα τα προβληματα σου ! :smile-flower:
 #111920  από Αρετη
 Κυρ Ιουν 21, 2015 5:54 pm
ευχαριστω πολυ γιατην απαντηση!!ποσα χρονια ειχες τα συμπτωματα??ο πονος στο στηθος ειναι το κυριαρχο συμπτωμα μου που παντα υπαρχει!!εγω ηξερα πως η συγκεκριμενη νοσος εμφανιζεται με καποιο τσιμπημα και κοκκινιλα και μετα δημιουργει παραλυση..μπορει να εμφανιστει και χωρις αυτα??μπορεις να μου δωσεις τα στοιχεια του γιατρου στη γερμανια?πρπει να κλεισω ραντεβου??ποσο κοστιζει?αν εχεις ενα email στειλε μου σε παρακαλω αν θελεις!!νομιζω πως κοντευω να πεθανω!!!δε παλευεται αλλο!!
 #114700  από ninkoki
 Σάβ Ιαν 23, 2016 10:55 pm
Gia sou Arety para polu sumfono me thn yakinthi .......ego paromia ksekinisa kai mata apo 20 xronia parousiastike san sklirinsi kata plakas ............liadi exo aloiosis ston ekgefalo............Psakse kala sto internet.......sorry gia ellinika den exo sto ipologisti ellinika kai to greek english den moi pai poli..........
 #114710  από Κώστας
 Κυρ Ιαν 24, 2016 1:54 pm
Αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία, μήπως άξίζει τον κόπο να ψαχτείς λίγο με την ΧΕΝΦΑ; Είναι μια εξέταση που σε σχέση με τα έξοδα που διατίθεσαι να κάνεις, δεν είναι τίποτα. Θα σου εξασφαλίσει όμως ότι ο εγκέφαλός σου αιματώνεται κανονικά. Αν υπάρχει κάποια στένωση στις φλέβες σου, τότε είναι αναμενόμενο να μην αιματώνεται - οξυγονώνεται επαρκώς ο εγκέφαλός σου και να έχεις προβλήματα (αναλόγως του ποσοστού της στένωσης). Παιδιά εδώ μέσα με μεγαλύτερη εμπειρία στη ΧΕΝΦΑ, μποορούν να σε κατατοπίσουν.
 #114719  από Κώστας
 Κυρ Ιαν 24, 2016 6:09 pm
Υπάρχει ολόκληρη κατηγορία στο forum. Ριξε μια ματιά να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται και μετά υπάρχουν πολλά παιδιά εδώ μέσα που την έχουν κάνει και μπορούν να σε κατατοπίσουν.