• Επίδομα ετέρου προσώπου

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #111717  από Κώστας
 Δευ Ιουν 15, 2015 10:07 am
Μετά από επίσημο έγγραφο που υπέβαλλα στον ΟΑΕΕ, πήρα και επίσημη απάντηση για το επίδομα ετέρου προσώπου. Είναι βέβαιο πως δεν χορηγούνται ταυτόχρονα δύο διαφορετικά επιδόματα (εξαίρεση αποτελεί το επίδομα κίνησης από την Πρόνοια, σε άτομα με κινητική αναπηρία >80%). Δίδεται μόνον ένα, συνήθως το εξωιδρυματικό, που είναι και μεγαλύτερο χρηματικά.
Οπότε η διεκδίκησή του, για όποιον έχει το κουράγιο, μπορεί να γίνει μόνο με τον τρόπο που τα κατάφερε ο παραπληγικός http://www.disabled.gr/ekplirothike-to- ... -prosopou/.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, ο νόμος ισχύει ανάλογα με το πόσο διεκδικεί κανείς το αίτημά του;! Δηλαδή όποιος επιμένει (και μπράβο στον συνασθενή που τα κατάφερε), επιτυγχάνει και τον παρακάμπτει ή τουλάχιστον τον προσαρμόζει στα μέτρα του;!!!!!!!!!!!!!! Ένας νόμος είτε ισχύει είτε όχι. Δεν εφαρμόζεται επιλεκτικά! Εκτός κι΄ αν νόμος (θα μου πείτε τώρα το κατάλαβες;!), είναι η δημοσιότητα που αποκτά ένα θέμα, δηλαδή τα ΜΜΕ!
 #111730  από billios
 Δευ Ιουν 15, 2015 1:24 pm
Ενα εχω καταλαβει εγω,τα 'σπιτια με τα κοκκινα φωτα' εχουν σειρα,μπαινεις μεσα,καθεσαι στο κλιματιζομενο σαλονακι,βγαινει η τσατσα,σε κερναει ποτακι,βγαινει το 'κορμι',σου λεει τις 'παροχες' και την τιμη,αμα γουσταρεις περνας,αναλογως το 'σπιτι' εχει και εξτρα παροχες τυπου τζακουζι και στρωμα νερου,αμα δεν γουσταρεις πας παρακατω.
Στην Ελλαδα απλα βγαινει η εκαστοτε τσατσα=κυβερνηση σου καθοριζει τιμες βασει νομου νταβαντζιλιδικα και τρεχεις και δεν φτανεις,σου αρεσει δεν σου αρεσει το περνεις,επισης η ειδοποιος διαφορα ειναι οτι το 'κορμι' ειμαστε εμεις και πουλιομαστε τζαμπα,δεν υπαρχει καμια σειρα πουθενα.
 #111733  από Γιάννης
 Δευ Ιουν 15, 2015 4:16 pm
billios έγραψε:Ενα εχω καταλαβει εγω,τα 'σπιτια με τα κοκκινα φωτα' εχουν σειρα,μπαινεις μεσα,καθεσαι στο κλιματιζομενο σαλονακι,βγαινει η τσατσα,σε κερναει ποτακι,βγαινει το 'κορμι',σου λεει τις 'παροχες' και την τιμη,αμα γουσταρεις περνας,αναλογως το 'σπιτι' εχει και εξτρα παροχες τυπου τζακουζι και στρωμα νερου,αμα δεν γουσταρεις πας παρακατω.
Σε ακριβά μαγαζιά συχνάζεις δερβισόπαιδο
 #111737  από Grig.
 Δευ Ιουν 15, 2015 6:08 pm
Kώστα, γιά νά μᾶς λυθεῖ ἡ ἀπορία, θά πρέπει νά γνωρίζουμε τό σκεπτικό τῆς ἀπόφασης πού δικαίωσε τόν συνασθενή καί βάσει αὐτῆς, ἐπειδή ἔχει δημιουργηθεῖ δεδικασμένο, νά μπορέσουμε νά διεκδικήσουμε καί οἱ ὑπόλοιποι τό θέμα, ὅσοι θά ἔχουν δηλαδή τίς προϋποθέσεις.
Ἄρα λοιπόν τό πρῶτο βῆμα, θά πρέπει νά ἔρθουμε σέ ἐπαφή μέ τόν ἄνθρωπο αὐτόν, γιά νά μᾶς δώσει τήν ἀπόφαση γιά νά δοῦμε πού στηρίχτηκε καί δικαιώθηκε.
 #111749  από billios
 Τρί Ιουν 16, 2015 8:56 pm
Γιάννης έγραψε:
billios έγραψε:Ενα εχω καταλαβει εγω,τα 'σπιτια με τα κοκκινα φωτα' εχουν σειρα,μπαινεις μεσα,καθεσαι στο κλιματιζομενο σαλονακι,βγαινει η τσατσα,σε κερναει ποτακι,βγαινει το 'κορμι',σου λεει τις 'παροχες' και την τιμη,αμα γουσταρεις περνας,αναλογως το 'σπιτι' εχει και εξτρα παροχες τυπου τζακουζι και στρωμα νερου,αμα δεν γουσταρεις πας παρακατω.
Σε ακριβά μαγαζιά συχνάζεις δερβισόπαιδο

Ενημερωνομαι,παρακολουθω marc dorcel και ΙΤΑ 8.
Για να μην χαλαω το θεμα,ο Grig εχει δικιο για το δεδικασμενο και υπαρχει σοβαρο πατημα για την διεκδικηση του,παντα βαση λογικης..