• Δικαίωμα συνοδού για σύνταξη

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #111202  από Louiza
 Κυρ Μάιος 24, 2015 2:18 pm
Καλησπέρα σας. Τι κάνετε? Ελπίζω να είστε όλοι καλά γιατί εγώ είχα κάτι υποτροπές αυτό το διάστημα και έκανα πάλι ενδοφλέβιες κορτιζόνες και πάλι ψάξιμο με γιατρούς και για την σαρκοείδωση και μάλλον θα μου αλλάξει πάλι το φάρμακο ο γιατρός και η ζωή συνεχίζεται. Έχω τρελαθεί λιγάκι, αλλά το παλεύω. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος/α από εσάς (γιατί κάτι άκουσα, δεν ξέρω τι ισχύει πραγματικά), αν δικαιούμαστε να έχουμε κάποιο συνοδό, τον/την σύζυγο, ο/η οποίος/α θα φύγει από την δουλειά του/της και να παίρνει ας πούμε και εκείνος/εκείνη κάποια σύνταξη γι’ αυτήν την βοήθεια που θα μας προσφέρει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 #111211  από Κώστας
 Δευ Μάιος 25, 2015 2:03 am
Υπάρχει το επίδομα ετέρου προσώπου (περίπου 500€), αλλά λέγεται πως δεν μπορείς να το παίρνεις ταυτόχρονα με το εξωιδρυματικό επίδομα. Δηλαδή ή το ένα ή το άλλο. Οπότε αν παίρνει κάποιος εξωιδρυματικό δεν τον συμφέρει να πάρει το "ετέρου προσώπου" γιατί είναι λιγότερο χρηματικά. Βέβαια το θέμα χρειάζεται πάρα πολύ ψάξιμο καθ΄ ότι υπάρχει άτομο που μετά από πολύ αγώνα κατάφερε να πάρει και το εξωιδρυματικό και το ετέρου προσώπου. Όταν λέω ψάξιμο εννοώ κάποιον πολύ εξειδικευμένο δικηγόρο που ασχολείται με θέματα ΑμεΑ. Ένας τέτοιος είναι ο Γεωργιόπουλος ο οποίος σε σχετική μου ερώτηση μου είπε πως δεν χορηγούνται και τα δύο επιδόματα ταυτόχρονα. Αλλά επιμένω πως χρειάζεται κι΄ άλλη προσπάθεια και ψάξιμο. Άλλωστε πως τα κατάφερε ο συνασθενής μας που προανέφερα;!!!!
 #111212  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μάιος 25, 2015 10:34 am
:emojis-4: Καλημερα ! Συμπληρωνοντας οσα, σωστα , λεει ο Κώστας : Συζυγος ατομου με αναπηρια 80% , εχει δικαιωμα για συνταξη γηρατος ! Δεν θυμαμαι τις ασφαλιστικες προϋποθεσεις . Λουϊζα , ψαξτο !!! :emojis-10:
 #111214  από Κώστας
 Δευ Μάιος 25, 2015 12:53 pm
Οι προϋποθέσεις γι΄ αυτό που γράφει η Άννα βρίσκονται εδώ http://www.euro2day.gr/news/economy/art ... nshma.html
 #111222  από Κώστας
 Δευ Μάιος 25, 2015 2:34 pm
Βρήκα την ιστοσελίδα με τον συνασθενή που κατάφερε να πάρει ταυτόχρονα το εξωιδρυματικό και το επίδομα ετέρου προσώπου. Πως μπορούμε να οργανώσουμε κι΄ εμείς μια ανάλογη κίνηση σε συλλογικό επίπεδο και όχι μεμονωμένα;!

http://hliaxtida.org.gr/content/%CE%B4% ... E%BF%CF%85
 #111226  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μάιος 25, 2015 7:11 pm
Κώστας έγραψε:Βρήκα την ιστοσελίδα με τον συνασθενή που κατάφερε να πάρει ταυτόχρονα το εξωιδρυματικό και το επίδομα ετέρου προσώπου. Πως μπορούμε να οργανώσουμε κι΄ εμείς μια ανάλογη κίνηση σε συλλογικό επίπεδο και όχι μεμονωμένα;!

http://hliaxtida.org.gr/content/%CE%B4% ... E%BF%CF%85
Εχω προταση για το πώς θα μπορουσαμε να κινηθουμε ...Μαλλον πρεπει να παλεψουμε ..... :smile-dull: Τα ιδια και τα ιδια , δηλαδη ...Οι γνωστες ....''κραυγες'' μου ....Ομως ΔΕΝ λεω τιποτα . Επειδη , δεν θελω να καταληξουμε σε ...''συζητηση-πιτογυρο'' ή (ακομα χειροτερα ) , σε ''συζητηση -τζατζικακι''..... :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss:
 #111233  από Louiza
 Τετ Μάιος 27, 2015 1:31 pm
Κώστα και Άννα59 σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και για τις συμβουλές σας και το χρόνο που διαθέσατε να μου απαντήσετε. Όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα (εννοώ ότι ποτέ τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο), έτσι και αυτό θέλει ψάξιμο. Απλά το ρώτησα, επειδή χρειαζόμαστε κάποιες ή πολλές φορές βοήθεια και είναι αμαρτία να μην μπορούμε να έχουμε τους συντρόφους μας ως ‘’βοηθούς’’, που θα νιώθουμε και πιο άνετα μαζί τους από ένα ξένο πρόσωπο. Αλλά και αυτοί σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις για όλους μας, γιατί να μην έχουν κάποια ας το πούμε σύνταξη, για να μπορούμε όλοι μαζί να ζούμε κάπως αξιοπρεπώς. Να είστε πάντα καλά.