• συνταξη γηρατος

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #110590  από kostasp
 Πέμ Απρ 23, 2015 8:44 pm
Περασα κεπα το 13. και κριθικα 67% αναπηρος και επιδομα. Εβγαλα με την βοηθεια του φορουμ συνταξη γηρατος. Ακομα μου δινουν προσωρινη συνταξη και το επιδομα . το νοεμβριο ξαναπερναω αν με χαρακτιρισουν πιο χαμηλο ποσοστο αν και εχω χειροτερεψει επηρεαζεται και η συνταξη η μονο το επιδομα
 #110593  από Κώστας
 Πέμ Απρ 23, 2015 11:02 pm
Δύσκολη ερώτηση. Θεωρητικά και πρακτικά η σύνταξη γήρατος είναι εφ΄ όρου ζωής. Υποθέτω ότι δεν έχεις πάρει ακόμη την απόφαση (της σύνταξης) στα χέρια σου. Αν ναι, τότε θα διαβάσεις πάνω της, ότι χορηγείται εφ΄ όρου ζωής και το δικαίωμα της κατοχυρώνεται με την απόφαση της επιτροπής που στην ενέκρινε. Στην επόμενη επιτροπή που θα περάσεις θα κριθείς (αν είναι το μοναδικό σου αίτημα), για την παράταση της χορήγησης του εξωιδρυματικού που θα εξαρτηθεί από το ποσοστό αναπηρίας που θα σου αποδώσουν.
 #110594  από kostasp
 Παρ Απρ 24, 2015 1:56 am
Οχι, μονο πρωσωρινη αποφαση συνταξη γηρατος. Βεβαια πιστευω οτι θα λεει για πιο λογο περναω στο κεπα η αιτηση που θα μου δωσουν μου ειπαν απο το τεβε 2 μηνες πριν για να ετοιμασω τα χαρτια μου για να περασω. Λεω τωρα εγω ξερω εγω τι να πω :emojis-18:
 #110601  από Κώστας
 Παρ Απρ 24, 2015 2:36 pm
Αν λήγει το επίδομά σου, πρόκειται γι΄ αυτό. Δηλαδή για την παράταση χορήγησής του ή τη διακοπή του (ανάλογα με το ποσοστό που θα σου χαρακτηρίσουν). Η σύνταξη γήρατος δεν παρατείνεται γιατί αποδίδεται εφ΄ όρου ζωής. Δεν έχει καμία σχέση με την αναπηρική, γι΄ αυτό και πρέπει ο ενδιαφερόμενος να την επιδιώκει εφ΄ όσων πληρεί τις προϋποθέσεις χορήγησής της.
 #110604  από kostasp
 Παρ Απρ 24, 2015 5:22 pm
Κώστας έγραψε:Αν λήγει το επίδομά σου, πρόκειται γι΄ αυτό. Δηλαδή για την παράταση χορήγησής του ή τη διακοπή του (ανάλογα με το ποσοστό που θα σου χαρακτηρίσουν). Η σύνταξη γήρατος δεν παρατείνεται γιατί αποδίδεται εφ΄ όρου ζωής. Δεν έχει καμία σχέση με την αναπηρική, γι΄ αυτό και πρέπει ο ενδιαφερόμενος να την επιδιώκει εφ΄ όσων πληρεί τις προϋποθέσεις χορήγησής της.
Ευχαριστωωωωωωωωω :emojis-1: