• Όνειρο ή δυνατότητα;!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #110121  από Κώστας
 Σάβ Μαρ 21, 2015 11:27 am
Θέλω να σας αναφέρω κάτι που μου συμβαίνει και να μου πείτε αν κανείς σας έχει παρόμοια εμπειρία.
Αρκετές φορές βλέπω όνειρο στον ύπνο μου, ότι περπατάω. Περπατάω όμως έχοντας πλήρη επίγνωση της ασθένειας και των δυνατοτήτων μου, σε σημείο που εκπλήσσομαι κι΄ εγώ ο ίδιος με την ικανότητά μου αυτή και απορώ πως μπορώ και τα καταφέρνω. Το πρωί όταν ξυπνάω, όλες τις φορές που έχει συμβεί αυτό, νοιώθω το σώμα μου δυνατό, τόσο που με κάνει και μπορώ και σηκώνομαι από το κρεβάτι μόνος μου (χωρίς βοήθεια) και μάλιστα μπορώ και στέκομαι όρθιος (με στήριξη), κάτι που πολύ δύσκολα μπορώ να κάνω άλλες μέρες. Μάλιστα η ικανότητα αυτή, διαρκεί για μεγάλο μέρος της ημέρας. Υποθέτω ότι κάποιο παιχνίδι παίζεται με το μυαλό, που σημαίνει ότι με τη δύναμη του, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Το ζητούμενο είναι με τι τρόπο μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε συνειδητά;!
Πείτε μου αν έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο σε κάποιους από εσάς.
 #110130  από LL--MM
 Σάβ Μαρ 21, 2015 6:15 pm
Κώστας έγραψε:Θέλω να σας αναφέρω κάτι που μου συμβαίνει και να μου πείτε αν κανείς σας έχει παρόμοια εμπειρία.
Αρκετές φορές βλέπω όνειρο στον ύπνο μου, ότι περπατάω. Περπατάω όμως έχοντας πλήρη επίγνωση της ασθένειας και των δυνατοτήτων μου, σε σημείο που εκπλήσσομαι κι΄ εγώ ο ίδιος με την ικανότητά μου αυτή και απορώ πως μπορώ και τα καταφέρνω. Το πρωί όταν ξυπνάω, όλες τις φορές που έχει συμβεί αυτό, νοιώθω το σώμα μου δυνατό, τόσο που με κάνει και μπορώ και σηκώνομαι από το κρεβάτι μόνος μου (χωρίς βοήθεια) και μάλιστα μπορώ και στέκομαι όρθιος (με στήριξη), κάτι που πολύ δύσκολα μπορώ να κάνω άλλες μέρες. Μάλιστα η ικανότητα αυτή, διαρκεί για μεγάλο μέρος της ημέρας. Υποθέτω ότι κάποιο παιχνίδι παίζεται με το μυαλό, που σημαίνει ότι με τη δύναμη του, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Το ζητούμενο είναι με τι τρόπο μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε συνειδητά;!
Πείτε μου αν έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο σε κάποιους από εσάς.
Η περιγραφή σου υπονοεί ότι είναι το υποσυνείδητο από "μόνο του/τη θέληση σου" που διενεργεί αυτήν την επιτυχία παράγοντάς σου σωματική ευεξία.

Δίχως να είμαι ονειροκρίτης, αμφιβάλλω κάπως της ικανότητας του υποσυνείδητου: Τις μέρες αυτές που ονειρευόμαστε, π.χ., την ίαση, το σωμα (από ορμόνες, συνάψεις, νευροδιαβιβάσεις κι ένας θεός ξέρει τί άλλο) αισθάνεται επαρκώς καλύτερα, και το υποσυνείδητο, κατ'επέκταση, δεν κάνει άλλο παρά να μας ειδοποιεί/προδιαθέτει ανάλογα.

Προσωπικά, άμα δω γιατρό στον ύπνο μου -ιδίως το Μουσολίνι, τα τελευταία χρόνια- γίνονται ανελλειπως ένα σωρό δυσάρεστα, σχετικά ή όχι με τη σκπ, κι αυτό, από πολύ πριν διαγνωστεί η τελευταία: αργοπορίες, εμπόδια κάθε είδους, μέχρι και αεροπορικά δυστυχήματα, τα οποία ανακοινώνονται στα ΜΜΕ αλλά που σαφώς είχαν προϋπάρξει της ώρας του ονείρου...

Ο Σολτζενίτσιν, πάντως, αναφέρει στο "Αρχιπέλαγος Γκουλαγκ" πως κάποιος στο ίδιο κελί, προ της μεταφοράς στη Σιβηρία, έβλεπε όνειρα και όταν επρόκειτο να πάρουν κάποιους, τους προειδοποιούσε. Ο ίδιος το γράφει, λέει, για όσους αγαπάν την ψυχολογία, και λυπάται που δεν αφήνουμε ν'αναπτυχθούν τέτοιες ικανότητες μέσα μας (καληώρα εσύ, Κώστα): Δυστυχώς, αφήνει το ερώτημα πως ακριβώς μπορει να γίνει αυτό, αναπάντητο... :confusion-shrug:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Δευ Μαρ 23, 2015 2:13 am, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #110144  από Μαριάννα
 Κυρ Μαρ 22, 2015 12:41 am
Και ο άντρας μου βλέπει στα όνειρά του οτι περπατάει αλλά και τρέχει έχοντας επίγνωση της ασθένειας αλλά το πρωι είναι στη ιδια κατάσταση όχι κάτι τέτοιο που λες εσύ
 #110150  από sofia13
 Κυρ Μαρ 22, 2015 12:55 pm
Κώστα ,
καλά κάνεις και βλέπεις θετικά και όμορφα όνειρα.
...εγώ πάντα βλέπω ότι πετάω.....
δεν δύναμαι βέβαια , αλλά πότέ κανείς δεν ξέρει .......
 #110960  από panos59
 Τετ Μάιος 13, 2015 10:31 am
ναι ... eleni... δε θέλω να σε ''ξενερώσω'' αλλά, σε κάθε τί κακό, υπάρχει για κάποιους και το χειρότερο ...

κάποιοι κάποτε περπατησαν!
κάποιοι άλλοι ποτέ...

κάποιοι έχασαν τα πόδια τους, αλλά έχουν χέρια να τσουλήσουν τις ρόδες τους
κάποιοι άλλοι χάσαμε και τα χέρια μας... οπότε το: ''roll my wheels'' φαντάζει κάπως...

ευτυχώς, κάποτε, και περπάτησα και έτρεξα και ορειβάτησα και κολύμπησα...

και -ευτυχώς- στα όνειρά μου ακόμα συνεχίζω... κάθε βράδυ...!
πάλι τυχερός αισθάνομαι....!!!