• Επίδομα εξωιδρυματικο

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #109967  από gioulaki
 Παρ Μαρ 13, 2015 4:49 pm
Καλησπέρα.πήρα Εχτες την απόφαση του κεπα 74%.το κατέθεσα στο ΙΚΑ αμέσως.τώρα που ψιλοσυμαζευτηκανε λίγο με τις επιτροπές σε πόση χρονική διαστημα θα με πληρώσουν?γνωρίζει κανεις ποσο είναι το ποσο του εξωιδρυματικου?
 #109970  από Κώστας
 Παρ Μαρ 13, 2015 6:28 pm
Το ποσό είναι 783.30€. Πότε θα στο δώσουν εξαρτάται από το υποκατάστημα του ΙΚΑ που ανήκεις και πόσο φόρτο εργασίας έχει, μιας κι΄ έχουν υπάρξει καθυστερήσεις ακόμα και μεγαλύτερες από 1 χρόνο.
 #109971  από gioulaki
 Παρ Μαρ 13, 2015 6:46 pm
Και μη χειρότερα να λέμε δηλαδή.... Πό πο πο τι αναμονή.....στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους τα κατεθεσα
 #109972  από Κώστας
 Παρ Μαρ 13, 2015 6:58 pm
Θα περιμένεις και θα παίρνεις τακτικά τηλέφωνο (αν το σηκώνουν), για να βλέπεις τι γίνεται. Πάντως άσχετα πότε θα σου δώσουν το επίδομα τα χρήματα θα τα πάρεις αναδρομικά από τότε που κατέθεσες την αίτησή σου στο ΚΕΠΑ. Αν το ποσό των αναδρομικών είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να στο καταβάλουν σε δόσεις. Μην απογοητεύεσαι. Μπορεί όλα να πάνε καλά και να γίνουν στην ώρα τους.
 #109975  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Μαρ 13, 2015 7:38 pm
gioulaki έγραψε:Καλησπέρα.πήρα Εχτες την απόφαση του κεπα 74%.το κατέθεσα στο ΙΚΑ αμέσως.τώρα που ψιλοσυμαζευτηκανε λίγο με τις επιτροπές σε πόση χρονική διαστημα θα με πληρώσουν?γνωρίζει κανεις ποσο είναι το ποσο του εξωιδρυματικου?
:emojis-1: Ειλικρινα χαιρομαι πολυ για το αποτελεσμα που ειχες !!!! Λοιπον : Στις 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 , κατεθεσα στο ΙΚΑ Πατησιων την αποφαση του ΚΕΠΑ . Πληρωθηκα στις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 . Θελω να σου πω και κατι άλλο !!!! Το ποσό του επιδοματος ειναι αυτο που σου γραφει ο Κωστας . Ομως υπαρχουν κρατησεις 4% για τον κλαδο υγειας . Ετσι το ΚΑΘΑΡΟ ποσό ειναι 752 ευρω περιπου.Απο αυτες τις κρατησεις , μπορεις να απαλλαγεις αν εισαι ΑΜΕΣΑ ασφαλισμενη . Αν εισαι ΕΜΜΕΣΑ ασφαλισμενη ...δεν γλιτωνεις .Επισης , οταν παρεις , με το καλο , τα χρηματα , πρεπει να προσεξεις πολυ , μηπως σου εχουν κρατησει φορο ......κατα λαθος !!!!!! Το εξωιδρυματικο επιδομα ΔΕΝ φορολογειται . Σε ...καλη μερια ..... :emojis-1:
 #109986  από ntz1
 Σάβ Μαρ 14, 2015 5:49 pm
Ξέρει κάποιος αν πρέπει να είσαι άμμεσα ασφαλισμένος ή έμμεσα π.χ χάρει εγώ κατέθεσα τα χαρτιά μου αλλα δεν πληρουσα τα ένσημα η γυναικα μου ναι αλλα είμε αμμεσα ασφαλισμενος και το βαλλαμε στην γυναικα μου ο υπαλληλος του ικα ειπε ειναι εντάξει αλλά ο αλλος μου είπε επρεπε να είμαι εμμεσα για να το δικαιουσε....
 #109989  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Μαρ 15, 2015 12:25 pm
Το εξωιδρυματικο επιδομα (παραπληγικο ) το δικαιουνται ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ! Αρκει να υπαρχουν 1000 τουλαχιστον ενσημα. Επισης , σου θυμιζω οτι πρεπει να παρεις ποσοστο αναπηριας ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΑ , τουλαχιστον 67%, οταν εξεταστεις απο την επιτροπη του ΚΕΠΑ .
 #110000  από ntz1
 Κυρ Μαρ 15, 2015 8:07 pm
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση η αποφαση του κεπα γραφει δικαιουμε επιδομα κριθηκα 67 κινητικη αναπηρια ρξ ολοκληρου απο την νοσο απλα δεν τα εχω εγω τα ενσημα αλλα η γυναικα μου
 #110002  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 16, 2015 8:47 am
ntz1 έγραψε:Ευχαριστω για την αμεση απαντηση η αποφαση του κεπα γραφει δικαιουμε επιδομα κριθηκα 67 κινητικη αναπηρια ρξ ολοκληρου απο την νοσο απλα δεν τα εχω εγω τα ενσημα αλλα η γυναικα μου
:emojis-10: Καλημερα ! Ευχαριστα τα νεα σου ! Γρηγορα , λοιπον, στο ΙΚΑ !Για επικυρωση της αποφασης και εναρξη πληρωμων !!!!!! Γρηγορα !!!!!!
 #110004  από ntz1
 Δευ Μαρ 16, 2015 1:22 pm
τα εκανα τα χαρτια και μου ειπε σε 4-5μηνες στηην καλυτερη θα σου βγει αν δικαιουσε επιδομα...οποτε υπομονη...ξερεις αν σε ειδοποιουν και ποσο ειναι;