• Πειραματική θεραπεία δίνει «θεαματικά» αποτελέσματα στην πολ

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #109718  από ΧΡΗΣΤΟΣ 76
 Δευ Μαρ 02, 2015 9:21 pm
ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΕΝ ΒΛΕΦΑΡΟ ΕΔΩ....

http://news.in.gr/science-technology/ar ... s.facebook
 #109725  από VASILIS
 Τρί Μαρ 03, 2015 7:24 am
Χρήστο καλημέρα.
Κατά καιρούς σκάνε "πυροτεχνήματα" νέων θεραπειών, νέων φαρμάκων, νέων....... που δίνουν "ελπίδες" για την πάθησή μας.
ΟΛΑ αυτά τα "νέα" ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ είναι θεραπείες, αλλά ΑΓΩΓΕΣ.
Το ξέρουν όλοι οι συνασθενείς, η αν οχι όλοι σχεδόν όλοι.
Η γνωστή τακτική όταν ετοιμάζουν κάτι νέο για να βγάλουν στην κυκλοφορία είναι "δίνουμε δημοσιότητα και μετά το δίνουμε στα μόνιμα πειραματόζωα να το δοκιμάσουν".
Κάποιοι θα μου πουν ότι "ισοπεδώνω" αλλά αυτό συμβαίνει (τουλάχιστον τα δώδεκα χρόνια που εχω την πάθηση και το ψάχνω σε Ελλαδα και εξωτερικό).
Οι πειραματικές μορφές άλλωστε, οποιουδήποτε σκευάσματος, ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ αν δεν έχει ολοκληρωθεί κατά 90% για να υπάρχει εικόνα της δράσης αλλά και των παρενεργειών του σε άνθρωπο.
ΜΑΚΑΡΙ να βρεθεί θεραπεία.....
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πιστεύω πως θεραπείες έχουν βρεθεί για ΟΛΕΣ τις χρόνιες παθήσεις, αλλά "είναι πολλά τα λεφτά" που θα χάσουν οι φαρμακοβιομηχανίες αν ΟΛΟΙ οι ασθενείς γίνουν καλά.
 #109726  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Μαρ 03, 2015 8:28 am
Το εχω ξαναπει !!!!!! Αμετρητες φορες ! Οταν ακουω ή διαβαζω ....''θεραπεια '' , γινομαι :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: Αμαν πια !!!! Μας κοροϊδευουν καταμουτρα ! Ολα αυτα τα ''κολπα'' με το ανοσοποιητικο μας , μου θυμιζουν τρελους-δολοφονους ''επιστημονες'' . Που κανουν πειραματα με ανθρωπινα πειραματοζωα . Που , πριν ακομα σιγουρευτουν για τα οφελη μιας φαρμακευτικης αγωγης, τη βγαζουν στη δημοσιοτητα . Για να παιξουν με τον πονο μας και τα νευρα μας . Ευτυχως , οπως εχω ξαναπει , δεν φοβαμαι πια τη σκπ .Ετσι επαψα να καρδιοχτυπω με ελπιδα, στο ακουσμα μιας τετοιας ειδησης .Οσο για τη συγκεκριμενη αγωγη ......Αν καταλαβα καλα , κανει ''κουρελι '' τον οργανισμο και μετα τον ''ανασταινει '' . Και λεω εγω , η ασχετη : Αν ολη αυτη η διαδικασια , ''ξυπνησει '' κατι ''αλλο'' , εναν καρκινο ας πουμε , τοτε τι γινεται ; Ο ταλαιπωρημενος ασθενης , θα πεθανει απο καρκινο . Ομως , θα πεθανει ''θεραπευμενος'' απο τη σκπ .....Αυτο τους ενδιαφερει; Μαλλον . Εξαλλου , ειναι γνωστο οτι αυτες οι ''χημειοθεραπειες'' , εχουν εναν τετοιο κινδυνο . Λοιπον .....ΔΕΝ θελω να ''παω για μαλλι και να βγω κουρεμενη'' .Οι επιστημονες , ας στρωσουν τα ...οπισθια τους κατω , κι ας ψαξουν να βρουν την ΑΙΤΙΑ της σκπ .Και ...τοτε θα συζητησουμε περι ...θεραπειας ..... :smile-thinking:
 #109770  από ΧΡΗΣΤΟΣ 76
 Τετ Μαρ 04, 2015 4:26 am
ΑΝΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥ ,
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ....
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ...
ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΥ ,ΤΩΡΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΨΑΧΝΕΙ.....ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΕΙ...ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ....ΚΑΙ
ΞΕΡΩ ...ΜΟΛΙΣ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΗ....ΙΣΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ...... ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ? ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΗΛ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ Ή Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙ.... ΤΕΛΟΣ....ΒΡΗΚΑΜΕ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ....
ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ....ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΜΠΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΕΟ.
ΞΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.... ΜΑΚΑΡΙ..
Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ....
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ....ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ....
 #109775  από Στάθης
 Τετ Μαρ 04, 2015 11:49 am
ΧΡΗΣΤΟΣ 76 έγραψε:ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΗΛ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ Ή Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙ.... ΤΕΛΟΣ....ΒΡΗΚΑΜΕ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.....
Εδώ την πατάμε Χρήστο, περιμένουμε... την ελπίδα να έρθει από τον γιατρό, ο οποίος θα μας πάρει από το χεράκι και θα μας δώσει το θαυματουργό χαπάκι.

Επειδή, η λήψη φαρμάκων γίνεται με το κιλό από μας τους ίδιους, δεν υπάρχει λόγος, ούτε να αλλάξει το σύστημα, ούτε να αλλάξει ο γιατρός.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως, είναι ότι εμείς οι ίδιοι, έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε το σύστημα. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ.

Πως;

Πρώτα πρέπει να βγάλουμε τα άπλυτα των φαρμακευτικών στην φόρα. Δηλαδή να αποδείξουμε... (που αποδεικνύετε δηλαδή) ότι σκοπός του συστήματος είναι το κέρδος και ο έλεγχος, και όχι η θεραπεία.

Μια σημείωση... το ξέρατε ότι η TEVA του φαρμάκου Copaxone για την ΣΚΠ με κέρδη 4.3δις το χρόνο έχει κατά το παρελθόν εμπλακεί σε παράνομες πρακτικές;;

Δεύτερον, να βγάλουμε τα άπλυτα των περιφερειακών τσιρακίων της ΣΚΠ όπως π.χ. των Συλλόγων και των γιατρών. Το γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα, γνωστός σύλλογος για την ΣΚΠ χρηματοδοτείται από την Novartis;; Τι καλό μπορούμε να δούμε από τέτοιους Συλλόγους;;;;;

Τέλος, με τις γνώσεις μας και την ενημέρωση, γινόμαστε Expert Patients και μπορούμε να απαιτήσουμε καλύτερα φάρμακα, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ που να ανταποκρίνονται στην τιμή των 1400ευρώ το μήνα , τα οποία μην ξεγελιέστε, εμείς τα πληρώνουμε μέχρι τελευταίο ευρώ !!!

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, προς όφελος δικό μας, όχι για να παίρνουν κότερα οι γιατροί και να μαζεύουν άπειρα χρήματα οι φαρμακευτικές.

Το ξέρατε ότι βασικό συστατικό της ΜΥΕΛΙΝΗΣ αποτελεί το Nervonic Acid? Γιατί δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες πάνω στο συγκεκριμένο στοιχείο, που αποτελεί και βασικός πυλώνας στην θεραπεία κατεστραμμένης μυελίνης;;;

Εδώ πρέπει να λέμε την αλήθεια. Δεν αντέχω να κρύβομαι και να σφυρίζω αδιάφορα... αφού βλέπω και έχω ζήσει το σύστημα στην καρδιά του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!! Η ισχύς εν την ένωση !!!
 #109776  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Μαρ 04, 2015 1:16 pm
Σταθη !!!!!!!! Σωωωωωωστος !!!!!!!!!! :smile-yes: Θα ηθελα να προσθεσω κατι : Τις ερευνες για νεα φαρμακα , νομιζω οτι τις κανουν οι φαρμακευτικες εταιρειες !!!! Οχι μεμονωμενοι γιατροι ή νοσοκομεια .Κανω λαθος ; Μακαρι ........
 #109786  από Στάθης
 Τετ Μαρ 04, 2015 3:40 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Σταθη !!!!!!!! Σωωωωωωστος !!!!!!!!!! :smile-yes: Θα ηθελα να προσθεσω κατι : Τις ερευνες για νεα φαρμακα , νομιζω οτι τις κανουν οι φαρμακευτικες εταιρειες !!!! Οχι μεμονωμενοι γιατροι ή νοσοκομεια .Κανω λαθος ; Μακαρι ........
Δεν κάνεις λάθος Άννα. Οι 99 στις 100 κλινικές μελέτες. Και για τους δύσπιστους ένα από πολλά άρθρα πάνω στο θέμα:
http://www.livescience.com/8365-dark-si ... sions.html

Προσθέτω ότι ελέγχονται και οι ομιλίες και τα συνέδρια από φαρμακευτικές επιδοτήσεις. Ναι... ακόμα και εδώ, στην Ελλαδίτσα.
 #109788  από Κωνσταντίνα
 Τετ Μαρ 04, 2015 4:36 pm
Καλό μεσημέρι στην παρέα :romance-grouphug: ,
θα συμφωνήσω μαζί σας με μια μικρή παρατήρηση :smile-itwasntme: .
Όλα τα κακά που λέγονται για τις φαρμακευτικές είναι εδώ και καλό είναι να ακούγονται, αλλά το φάρμακο που θα βγει, ......από 'κει θα έρθει . Ας το έχουμε κι αυτό στο μυαλό μας :smile-nod:
Κάποτε παρακολούθησα ένα αμερικάνικο βίντεο, που αφορούσε τη δράση των φαρμακευτικών και με είχε σοκάρει το σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι "οι φαρμακευτικές δεν είναι για να βγάζουν φάρμακα, αλλά για να βγάζουν χρήματα" :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: .
Υπό προϋποθέσεις όμως βγάζουν και φάρμακα.Η προϋπόθεση είναι βέβαια το κέρδος.
Συμφέρει να είμαστε πελάτες, δηλαδή ασθενείς.Οι γιατροί εμπλέκονται σ' αυτό το παζάρι, κάποιοι εν αγνοία τους :smile-angel: .

Στάθη μας κοινοποίησες τα έσοδα των φαρμακευτικών :smile-yes:
Παρατήρησα ότι το "αθώο" copaxone που είναι το πιο ακίνδυνο (πράγματι), έχει το μεγαλύτερο τζίρο!!!
Λόγω της μειωμένης επικινδυνότητας είναι και αυτό που δίνεται "αντ' αυτού" σε πολλές περιπτώσεις. Δηλαδή δίνεται στις πολύ ελαφριές περιπτώσεις ασθενών, ή για να μην παραμένει ακάλυπτος ένας ασθενής που βγήκε από κάτι δυνατό, ή για "ξέπλυμα" πριν την κυρίως θεραπεία, ή για ψυχολογικούς λόγους(ότι παίρνει φάρμακο, άρα δεν κινδυνεύει).Μεγάλη γκάμα ασθενών :smile-party:

Οι γιατροί θέλω να πιστεύω ότι στην πλειονότητά τους είναι καλοπροαίρετοι που βολεύονται πίσω από τη "μασημένη" γνώση.Τη μασούν οι φαρμακευτικές και την προσφέρουν έτοιμη προς κατανάλωση :smile-talking: .
Τους αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο να κάνεις τη διαφορά.Άσε που τα συνέδρια των φαρμακευτικών, όταν παρουσιάζουν την "πραμάτεια" τους, τούς πείθουν για το θησαυρό με στατιστικά νούμερα.

Μέσα στους ασθενείς των γιατρών βρίσκονται και όλοι εκείνοι που και φάρμακα να μην έπαιρναν θα ήταν καλά.Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι πολλοί συνασθενείς μας επέλεξαν να μην πάρουν φάρμακα και είναι καλά.Όσοι παίρνουν όμως ενώ ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, υπολογίζονται ως επιτυχία των φαρμάκων και έτσι υπάρχει ΤΟ μπέρδεμα :smile-worried: .
Δεν ξέρω λοιπόν αν οι γιατροί μας δεν έχουν κάποιο άλλοθι :confusion-shrug:
Άκουσα πρόσφατα μεγαλογιατρό γνωστό μας (πήρε σύνταξη), ο οποίος μας προτρέπει να μην εμπιστευόμαστε χωρίς συζήτηση, ό,τι μας λένε οι γιατροί :smile-thinking:

Εύχομαι τύχη σε όλους μας και να έχουμε τις αισθήσεις μας σε εγρήγορση :smile-makeup:
 #109790  από κωστας
 Τετ Μαρ 04, 2015 7:22 pm
Στάθης έγραψε:
ΧΡΗΣΤΟΣ 76 έγραψε:ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΗΛ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ Ή Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙ.... ΤΕΛΟΣ....ΒΡΗΚΑΜΕ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.....
Εδώ την πατάμε Χρήστο, περιμένουμε... την ελπίδα να έρθει από τον γιατρό, ο οποίος θα μας πάρει από το χεράκι και θα μας δώσει το θαυματουργό χαπάκι.

Επειδή, η λήψη φαρμάκων γίνεται με το κιλό από μας τους ίδιους, δεν υπάρχει λόγος, ούτε να αλλάξει το σύστημα, ούτε να αλλάξει ο γιατρός.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως, είναι ότι εμείς οι ίδιοι, έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε το σύστημα. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ.

Πως;

Πρώτα πρέπει να βγάλουμε τα άπλυτα των φαρμακευτικών στην φόρα. Δηλαδή να αποδείξουμε... (που αποδεικνύετε δηλαδή) ότι σκοπός του συστήματος είναι το κέρδος και ο έλεγχος, και όχι η θεραπεία.

Μια σημείωση... το ξέρατε ότι η TEVA του φαρμάκου Copaxone για την ΣΚΠ με κέρδη 4.3δις το χρόνο έχει κατά το παρελθόν εμπλακεί σε παράνομες πρακτικές;;

Δεύτερον, να βγάλουμε τα άπλυτα των περιφερειακών τσιρακίων της ΣΚΠ όπως π.χ. των Συλλόγων και των γιατρών. Το γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα, γνωστός σύλλογος για την ΣΚΠ χρηματοδοτείται από την Novartis;; Τι καλό μπορούμε να δούμε από τέτοιους Συλλόγους;;;;;

Τέλος, με τις γνώσεις μας και την ενημέρωση, γινόμαστε Expert Patients και μπορούμε να απαιτήσουμε καλύτερα φάρμακα, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ που να ανταποκρίνονται στην τιμή των 1400ευρώ το μήνα , τα οποία μην ξεγελιέστε, εμείς τα πληρώνουμε μέχρι τελευταίο ευρώ !!!

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, προς όφελος δικό μας, όχι για να παίρνουν κότερα οι γιατροί και να μαζεύουν άπειρα χρήματα οι φαρμακευτικές.

Το ξέρατε ότι βασικό συστατικό της ΜΥΕΛΙΝΗΣ αποτελεί το Nervonic Acid? Γιατί δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες πάνω στο συγκεκριμένο στοιχείο, που αποτελεί και βασικός πυλώνας στην θεραπεία κατεστραμμένης μυελίνης;;;

Εδώ πρέπει να λέμε την αλήθεια. Δεν αντέχω να κρύβομαι και να σφυρίζω αδιάφορα... αφού βλέπω και έχω ζήσει το σύστημα στην καρδιά του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!! Η ισχύς εν την ένωση !!!

Συμφωνω απολυτα με αυτα που αναφερεις Σταθη η λυση ειναι στα χερια μας εχουμε καταντισει πλεον να ειμαστε γιατροι του εαυτου μας και να εμπιστευομαστε πολυ δυσκολα ειτε αγωγη ειτε καποιον γιατρο!Επειδη ειμαι ανθρωπος του 1+1=2 θα προτεινα οσοι ασθενης της ομαδας επιθυμουν και δεν ανταποκρινοντε σε καποια αγωγη να ακολουθησουμε πιστα ενα σχημα συμπληρωματων και να δουμε τα ετησια αποτελεσματα...να συμφωνησουμε ποια συμπληρωματα και τι ποσοτητα!
Πασχω 17 χρονια και η μανα μου αλλα 31και κανενα φαρμακο δεν σταματησε την αναπηρια που μας ενδιαφερει και δεν μιλαω για εστιες διοτι ειναι ασχετες με την αναπηρια...η μαγνητικη θεωρω οτι ειναι απαραιτητη μονο για διαγνωση και τιποτα αλλο!Εχω γινει πειραματοζωο και το αποτελεσμα ειναι η μανα μου να ειναι σε αμαξιδιο με το ενα χερι να δουλευει και'γω να το φλερταρω!Δεν λεω οτι τα φαρμακα ειναι αχρηστα,δεν μου αρεσει να τα ισοπεδωνω ολα ισως πολλοι ασθενης να εχουν βοηθηθει και να ειναι ευχαριστιμενοι αλλα νομιζω οτι αν βαλουμε ενα ποσοστο ωφελειας απο τις αγωγες θα εβαζα ενα 20% το πολυ...δεν νομιζετε οτι ειναι μικρο?Ποια αγωγη καθυστερει την αναπηρια?Καμια μονο τις υποτροπες...
Για να μην πολυλογω,δεν νομιζετε οτι κατι πρεπει να κανουμε?Ας δοκιμασουμε κατι μονοι μας και χωρις κινδυνους...ενα σχημα με συμπληρωματα,ενα αριθμο φυσ-πιων και μια σωστη διατροφη αποφευγοντας καποια τροφιμα!Ολοι το ιδιο για να βγαλουμε καποια ετησια συμπερασματα!
 #109791  από tom80
 Τετ Μαρ 04, 2015 7:58 pm
H έρευνα σε όλες τις επιστήμες καθορίζεται από αυτόν που την πληρώνει δηλ. τη βιομηχανία.
Το τι θα ψάξουν οι ερευνητές και τι όχι στην ιατρική έρευνα καθορίζεται αποκλειστικά από τη φαρμακοβιομηχανία, η οποία δεν θέλει την ίαση στην πάθηση μας.
Αν βρεθεί το «μαγικό» χαπάκι που θα μας κάνει καλά τότε η φαρμακοβιομηχανία θα μας χάσει από πελάτες!!!
Αυτό που θέλουν οι φαρμακευτικές ειναι να είμαστε συνέχεια άρρωστοι και να παίρνουμε τα φαρμάκια τους.
Μια μονό έρευνα θυμάμαι να χρηματοδοτήθηκε από ασθενείς με MS και βρήκε ότι η βιταμίνη D σε πολύ υψηλή δόση βοηθάει πολύ

Κώστας πολύ καλή η πρόταση σου για τη διατροφή και τα συμπληρώματα.
Καλό θα ήταν να γίνει στο πρότυπο της ΧΕΝΦΑ ως ξεχωριστή ενότητα στο FORUM
Αρκεί να μην ακούω τα συμπληρώματα του κυρ. λευτεράκη που σε εμένα έκαναν κακό.

Στάθη σε ευχαριστώ για το Nervonic acid !!!
Ένας ακόμη λόγος για καθημερινή κατανάλωση μουστάρδας μάζι με την κουρκουμίνη που έχει