• ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #109701  από Mihalis
 Δευ Μαρ 02, 2015 2:07 pm
Γεια σε ολους και ολες σας,
θα ηθελα να μαθω για το ποσοστο αναπηριας ρε παιδια πως το βγαζουν ειλικρινα.εγω ηξερα οτι με το που διεγνωσθει ο ασθενης με ΣΚΠ εχει αυτοματα 50% ποσοστο αναπηριας (διορθωστε με αν κανω λαθος).Περασα 23 Ιανουαριου 2015 απο την επιτροπη στον Αγιο Νικολαο,Λασιθιου και μου εδωσαν 40% και μου ειπαν σημερα απο το ΙΚΑ οτι δεν με καλυπτει η ασφαλεια και να κανω ενσταση κατα της αποφασης?εχετε ξανακουσει παρομοιο σκηνικο?(δεν νομιζω οτι ειμαι ο μονος)αλλα θα ηθελα να μου πειτε κι εσεις την γνωμη σας.

Ευχαριστω καλη δυναμη!
 #109705  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 02, 2015 2:58 pm
Mihalis έγραψε:Γεια σε ολους και ολες σας,
θα ηθελα να μαθω για το ποσοστο αναπηριας ρε παιδια πως το βγαζουν ειλικρινα.εγω ηξερα οτι με το που διεγνωσθει ο ασθενης με ΣΚΠ εχει αυτοματα 50% ποσοστο αναπηριας (διορθωστε με αν κανω λαθος).Περασα 23 Ιανουαριου 2015 απο την επιτροπη στον Αγιο Νικολαο,Λασιθιου και μου εδωσαν 40% και μου ειπαν σημερα απο το ΙΚΑ οτι δεν με καλυπτει η ασφαλεια και να κανω ενσταση κατα της αποφασης?εχετε ξανακουσει παρομοιο σκηνικο?(δεν νομιζω οτι ειμαι ο μονος)αλλα θα ηθελα να μου πειτε κι εσεις την γνωμη σας.

Ευχαριστω καλη δυναμη!
Μιχαλη !!! Δεν εχεις παρει ειδηση οτι ο ΚΕΒΑ (Κανονισμος Εκτιμησης Βαθμου Αναπηριας) εχει αλλαξει ; Στη σκπ , το ποσοστο ξεκινα απο 35% . Εχουμε κανει πολλες δημοσιευσεις σχετικα με αυτο . Εσυ παντως ΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ! Οσο για την ασφαλιστικη σου καλυψη , νομιζω οτι μπορεις να παρεις παραταση για εξι μηνες για ορισμενες ειδικοτητες γιατρων .Ρωτησε στο ΙΚΑ !
 #109711  από Mihalis
 Δευ Μαρ 02, 2015 3:25 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:
Mihalis έγραψε:Γεια σε ολους και ολες σας,

Ευχαριστω καλη δυναμη!
Μιχαλη !!! Δεν εχεις παρει ειδηση οτι ο ΚΕΒΑ (Κανονισμος Εκτιμησης Βαθμου Αναπηριας) εχει αλλαξει ; Στη σκπ , το ποσοστο ξεκινα απο 35% . Εχουμε κανει πολλες δημοσιευσεις σχετικα με αυτο . Εσυ παντως ΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ! Οσο για την ασφαλιστικη σου καλυψη , νομιζω οτι μπορεις να παρεις παραταση για εξι μηνες για ορισμενες ειδικοτητες γιατρων .Ρωτησε στο ΙΚΑ !
Γεια σου Αννα,
δεν το ειχα προσεξει οτι ειχε αλλαξει.αν δεν μου δωσουν 50% υπαρχει περιπτωση να μην μου καλυψουν το φαρμακο και τις εξετασεις?γιατι ειναι τρομερα μεγαλο το κοστος του και οι εξετασεις το ιδιο...
 #109715  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 02, 2015 7:07 pm
Δεν ξερω με ποιο ποσοστο αναπηριας εχεις ασφαλιστικη καλυψη . Παντως , οπως σου ειπα , καλο ειναι να κανεις ενσταση . Επισης πηγαινε στο ΙΚΑ της περιοχης σου και ζητησε παραταση της ιατροφαρμακευτικης σου περιθαλψης για εξι μηνες . Θα τους πεις οτι πασχεις απο χρονια παθηση , παιρνεις ακριβα φαρμακα κλπ .Αληθεια ...πριν σου δωσουν το 40% , τι ποσοστο αναπηριας ειχες ;
 #109717  από Mihalis
 Δευ Μαρ 02, 2015 8:36 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Δεν ξερω με ποιο ποσοστο αναπηριας εχεις ασφαλιστικη καλυψη . Παντως , οπως σου ειπα , καλο ειναι να κανεις ενσταση . Επισης πηγαινε στο ΙΚΑ της περιοχης σου και ζητησε παραταση της ιατροφαρμακευτικης σου περιθαλψης για εξι μηνες . Θα τους πεις οτι πασχεις απο χρονια παθηση , παιρνεις ακριβα φαρμακα κλπ .Αληθεια ...πριν σου δωσουν το 40% , τι ποσοστο αναπηριας ειχες ;
50% μου ειχαν δωσει το 2010 και απο την πρωτοβαθμια και απο την δευτεροβαθμια στην συνεχεια και τοτε μου ειχαν πει οτι απαγορευοταν να κανω ξανα αιτηση για 4 χρονια....και τωρα που εκανα που εδωσαν 40%
 #109720  από Gorge
 Δευ Μαρ 02, 2015 10:57 pm
μηχαλη αν εχεις ογα μην κανεις ενσταση αν δεν τους ρωτισεις πρωτα
 #109728  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Μαρ 03, 2015 8:54 am
Mihalis έγραψε:
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Δεν ξερω με ποιο ποσοστο αναπηριας εχεις ασφαλιστικη καλυψη . Παντως , οπως σου ειπα , καλο ειναι να κανεις ενσταση . Επισης πηγαινε στο ΙΚΑ της περιοχης σου και ζητησε παραταση της ιατροφαρμακευτικης σου περιθαλψης για εξι μηνες . Θα τους πεις οτι πασχεις απο χρονια παθηση , παιρνεις ακριβα φαρμακα κλπ .Αληθεια ...πριν σου δωσουν το 40% , τι ποσοστο αναπηριας ειχες ;
50% μου ειχαν δωσει το 2010 και απο την πρωτοβαθμια και απο την δευτεροβαθμια στην συνεχεια και τοτε μου ειχαν πει οτι απαγορευοταν να κανω ξανα αιτηση για 4 χρονια....και τωρα που εκανα που εδωσαν 40%
:smile-hi: Καλημερα Μιχαλη ! Αν καταλαβα καλα , η αποφαση του 2010 , ειχε διαρκεια 4 χρονων . Γι αυτο αργησες να ''γευτεις'' το νεο συστημα των ΚΕΠΑ . Επισης , απ'οτι καταλαβαινω , με το 50% ειχες ασφαλιστικη καλυψη . Κανε ΕΝΣΤΑΣΗ λοιπον !Πριν περασει η προθεσμια των 10 ημερων!!! Κι κατι αλλο , χωρις παρεξηγηση : Φιλε μου , εχεις χασει ''πολλα τευχη'' . Θα πρεπει να στρωθεις στο διαβασμα και να ενημερωθεις σχετικα με τις υγειονομικες επιτροπες κλπ . Οπως σου ειπα , εδω στο φορουμ , εχουν γινει πολλες δημοσιευσεις. Μπορεις να μαθεις αρκετα ! Για να ξερεις τι πρεπει να κανεις. Διαβασμα , λοιπον !!!! Κι αν εχεις αποριες , εμεις ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ! :romance-grouphug:
 #109738  από georgeand
 Τρί Μαρ 03, 2015 1:24 pm
Ρε παιδια, θελω και εγω εκμεταλευομενος το θεμα ,να πω το δικο πονο για τις επιτροπες των κεπα και να μου πείτε την γνωμη σας.
Από το 2006 περνω π.α 67%,και τις τελευταιες δυο με τα κεπα 80% με 67% στην παραπαρεση το υπολοιπο στα θεματακια της ουρισης που υπαρχουν και αυτά ,στην τελευταία επιτροπη το ποσοστο που μου εδωσαν ηταν 60% στην παραπαρεση και 20% στα προβλήματα ούρησης με αποτελεσμα να χανω το εξωιδριματικο μεγάλη μπινια δεν νομιζετε?
Φυσικα θα κανω ενσταση,αλλα τι θα γραφω στην ενσταση που πρεπει λεει να είναι στοιχιοθετιμενει?
Ότι βρε καριολι@@@@δες :smile-devil: πως εγινα καλα στην παραπαρεση σε μια ανιατη νοσο με σταδιακη επιδείνωση και βαση του νεου κεβα με κακη πρόγνωση?
Μήπως μπορείτε να μου πείτε ρε παιδιά τι είναι η στοιχειοθετημένη ένσταση
 #109752  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Μαρ 03, 2015 3:54 pm
georgeand έγραψε:Ρε παιδια, θελω και εγω εκμεταλευομενος το θεμα ,να πω το δικο πονο για τις επιτροπες των κεπα και να μου πείτε την γνωμη σας.
Από το 2006 περνω π.α 67%,και τις τελευταιες δυο με τα κεπα 80% με 67% στην παραπαρεση το υπολοιπο στα θεματακια της ουρισης που υπαρχουν και αυτά ,στην τελευταία επιτροπη το ποσοστο που μου εδωσαν ηταν 60% στην παραπαρεση και 20% στα προβλήματα ούρησης με αποτελεσμα να χανω το εξωιδριματικο μεγάλη μπινια δεν νομιζετε?
Φυσικα θα κανω ενσταση,αλλα τι θα γραφω στην ενσταση που πρεπει λεει να είναι στοιχιοθετιμενει?
Ότι βρε καριολι@@@@δες :smile-devil: πως εγινα καλα στην παραπαρεση σε μια ανιατη νοσο με σταδιακη επιδείνωση και βαση του νεου κεβα με κακη πρόγνωση?
Μήπως μπορείτε να μου πείτε ρε παιδιά τι είναι η στοιχειοθετημένη ένσταση
Θα πρεπει να εχεις επιχειρηματα για το λογο που κανεις ενσταση . Πχ . οτι οι εξετασεις σου και η κλινικη σου εικονα , δειχνουν επιδεινωση και οχι βελτιωση . Στο διαστημα μεχρι να περασεις απο Ββαθμια , καλο θα ειναι να εχεις στοιχεια που να αποδεικνυουν επιδεινωση . Οπως νοσηλειες , συμπληρωματικες γνωματευσεις γιατρων κλπ . Δεν ξερω αν σε βοηθησα . Δεν ξερω τι ακριβως γραφει η αποφαση του ΚΕΠΑ . Για παραδειγμα , οταν ''βελτιωθηκα'' εγω και απο 67% στην αμφοτεροπλευρη παραπαρεση , μου εδωσαν 40% στην παραπαρεση μονο δεξια , ειχα σοβαρο επιχειρημα . Οι μαγνητικες μου, δειχνουν προβλημα ΚΑΙ στις δυο πλευρες !Επισης , ειχα μαζι μου και αποδεικτικα στοιχεια για το 5ημερο φλας κορτιζονης που ειχα κανει , λογω υποτροπης .
 #109760  από georgeand
 Τρί Μαρ 03, 2015 7:44 pm
καταρχην ενα μεγαλο συχνωμη απο τον Μηχαλη που χρησιμοποιω το θεμα του.

Αννα , ενα μηνα πριν την επιτροπη ειχα κανει σχημα κορτιζονης και τους πηγα βαιβεωση νοσηλιας και το διαστημα της επιτροπης επερνα μεντρολ που το ειδαν στο βιβλιαριο,η γνωματευση απο το γιατρο γραφει παραπαρεση αμφω,η μαγνητικη το δικαιολογη,οποτε και η καινουργια που θα τους παω τα ιδια θα γραφει
Απο το συλογο ατομων με σκπ μου ηπαν οτι δυσκολα γινεται η ενσταση αποδεκτη εσυ τι πιστευεις υποψην οτι, η εξεταση που μου εκανε η νευρολογος ηταν ,για πολλα γελια και αυτη για πολους μπατσους για να μην πω τιποτα αλλο :smile-envy: