• Διάγνωση ΣΚΠ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #108716  από Μπογδάνος Κώστας
 Κυρ Ιαν 18, 2015 12:58 pm
Βρισκομαι στο σταδιο της διαγνωσης.Η μαγνητικη εδειξε παλιες εστιες και μια ενεργη με προσληψη σκιαγραφικου στον εγκεφαλο. Νωτιαιος μυελος καθαρος.. Εχω κανει ΟΛΕΣ τις αλλες εξετασεις (βιοχημικες,νευροφυσιολογικες,δυναμικα, και η πρωτη ενδειξη απο το ΕΝΥ-μετα την παρακεντηση-) ειναι αρνητικες. Παραλληλα η μαγνητικη εδειξε μια μεγαλη στενωση μεταξυ 4ου-5ου οσφυικου σπονδυλου και εχω συνεχη πονο στην ωμοπλατη, καμπουριαζω και πονο στον αυχενα. Εχω ομως και τα αλλα συπτωματα:Κοπωση,συχνοουρια,ασταθεια,ευαισθησια στην θερμοτητα.
Περιμενω τα τελικα του ΕΝΥ για ολιγοκλωνικα.Πηρα εξητηριο με "πιθανη απομιελινωτικη νοσσο". Αν και η τελικη εξεταση του ΕΝΥ ειναι αρνητικη, πού να ψαξω; Σε νευροχειρουργο;
 #108717  από litsa
 Κυρ Ιαν 18, 2015 1:29 pm
χαλάρωσε!!!
να ψάξεις την ηρεμία σου, την καλή σου διατροφή, την άσκηση...
ψάξε ενημερώσου, είσαι στην αρχή, και ο χρόνος θα δείξει, όχι το ΕΝΥ...
για να είναι σκπ, πρέπει να έχεις διασπορά στον τόπο, και στον χρόνο, δηλ. δύο τουλάχιστον επεισόδια, σε διάφορα μέρη...

καλή συνέχεια!!
 #108718  από billios
 Κυρ Ιαν 18, 2015 1:47 pm
Θα ψαξεις νευρολογο,αφου κανεις τον κυκλο σου στους 'μεγαλους' νευρολογους φροντισε να καταληξεις σε καποιον-α που θα μπορεις να συνενοησε,να μπορεις να τον-την βρισκεις οταν θες και να εχει προσβαση σε Δημοσιο Νοσ. για να μπορεις να εχεις γνωματευσεις,εξετασεις και οτι αλλο χρειαστει.
 #108724  από Μπογδάνος Κώστας
 Κυρ Ιαν 18, 2015 10:10 pm
Τί εννοεις "διασπορα στον τοπο κα στον χρόνο δηλ. δυο τουλαχιστον επεισοδια σε διαφορα μερη"; Δωσε μου ενα παραδειγμα.
Ευχαριστω
 #108730  από litsa
 Κυρ Ιαν 18, 2015 11:55 pm
πχ. 1ο επεισόδιο με εστίες στον εγκεφαλο και στον θώρακα ή στον αυχένα
σου δίνουν κορτιζόνη... και συμπτώματα διάφορα... ανάλογα στον καθένα που θα είναι οι εστίες..

2ο επεισόδιο με εστίες στον εγκεφαλο και σε ένα άλλο σημείο...`

χρειαζονται 2 επεισόδια δηλ, με διαφορετικά συμπτώματα
 #108757  από billios
 Δευ Ιαν 19, 2015 9:25 pm
litsa έγραψε: χρειαζονται 2 επεισόδια δηλ, με διαφορετικά συμπτώματα
Χρειαζονται δυο επεισοδια απομυελινωτικου χαρακτηρα σε διαφορετικο ευλογο χρονικο οριζοντα.Το επεισοδιο αυτο συνηθως απωτυπωνεται με μια 'πλακα' στον νωτιαιο μυελο ή στην θωρακικη μοιρα ή στον εγκεφαλο.
 #109017  από Μπογδάνος Κώστας
 Κυρ Φεβ 01, 2015 4:17 pm
Βγηκαν τα αποτελεσματα του ΕΝΥ χωρις ενδιξεις για ΣΚΠ (χωρις ολιγοκλωνικα). Συνεχιζουν τις εξετασεις (αιματολογικες). Τι μπορει να ειναι;
 #109027  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Φεβ 01, 2015 8:16 pm
Μαλλον θα ψαξουν για καποια αλλη ''αυτοανοση'' παθηση .Ο γιατρος τι σου ειπε ?