• θεμα με την ουρηση

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #108056  από θεόδωρος27
 Τρί Δεκ 16, 2014 12:46 pm
καλησπερα σε ολους και ελπιζω ολοι σας οσο μπορειτε να ειστε καλα
ποσοι απο εσας εδω μεσα αντιμετωπιζετε θεματα με την ουρηση?
εγω εχω 2 τον τελευταιο καιρο
οταν με παινει πρεπει να παω πανικοβλητος στην τουαλετα
εκει ομως δημιουργειται το 2 προβλημα στην αρχη ξεκιναει καλα μετα ομως κανω ποση ωρα να τελειωσω την ουρηση με το σταγονομετρο δηλαδη
το αντιμετωπιζετε καπως αυτο?
 #108060  από mina
 Τρί Δεκ 16, 2014 2:31 pm
καλησπερα ειχα θεματα με ουρηση και ειδικα τη νυχτα ,η γιατρος μου ειπε να κανω καληεργια ουρων.αφου την εκανα και ηταν καλη μου ειπε οτι θεωρει ψυχολογικο παραγοντα που το δημιουργει αγχοσ στρεσ, θεωρει θεμα μονο αν εχεις ακρατεια δλδ δε μπορεις να κρατηθεις.
 #108061  από Κώστας
 Τρί Δεκ 16, 2014 5:09 pm
Θόδωρε έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια. Με τον καιρό λοιπόν ανακάλυψα τα εξής:
Την ώρα που ξεκινάει η ούρηση πρέπει να προσπαθείς να μην διακόπτεται. Για να το καταφέρεις αυτό προσπαθείς (στο μέτρο του εφικτού), να πιέζεις τους μύες που ελέγχουν την ουροδόχο κύστη όπως κάνεις (ή έκανες), όταν θέλεις να ουρήσεις πιο γρήγορα. Δηλαδή σα να εξαναγκάζεις την κύστη σου ν΄ αδειάσει με πιο γρήγορο ρυθμό από τον κανονικό.
Καλό είναι να ουρείς καθιστός στη λεκάνη ώστε να είσαι χαλαρός και να μην σε απασχολεί το θέμα της ευστάθειας (αν υφίσταται).
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ν΄ αγχώνεσαι την ώρα που ουρείς με σκέψεις που δρουν ανασταλτικά.
Κάνε λίγο υπομονή. Με τον καιρό θα μάθεις να το ελέγχεις σε μεγάλο βαθμό.
 #108066  από θεόδωρος27
 Τρί Δεκ 16, 2014 11:26 pm
κωστα αυτο με το καθιστο το κανω γιατι ορθιος ειναι ακομα χειροτερα
το θεμα ειναι οτι ειμαι ανθρωπος και θελω να πηγαινω για ενα καφεδακι ε και σε τουαλετα εκτος σπιτιου ειναι καπως δυσκολο
απλα δοκιμασα αυτο με το μασαζ και μπορω να πω ειχεσ απολυτο δικιο
 #108068  από Κώστας
 Τετ Δεκ 17, 2014 12:04 am
Και για να πίνεις έξω ανέμελα το καφεδάκι σου υπάρχει λύση και θα την βρεις εδώ: viewtopic.php?f=47&t=4934

Μη διστάσεις να το χρησιμοποιήσεις. Είναι πανεύκολο, τοποθετείται γρήγορα και είναι τελείως ανώδυνο. Σου ανοίγει νέους δρόμους σε ό,τι αφορά επισκέψεις σε εξωτερικούς χώρους όπως μαγαζιά, σινεμά κλπ. Παύει κυριολεκτικά να σε απασχολεί το θέμα της ούρησης και της προσβασιμότητας σε τουαλέτα. Χορηγείται δωρεάν από τα ταμεία και μάλιστα στο φέρνουν και στο σπίτι σου. Μάλιστα βοηθά πολύ στο θέμα της επίσχεσης της ούρησης, γιατί σε απαλλάσει παντελώς από το άγχος. Κοινώς "τα αμολάς" όπου και μ΄ όποιον κι΄αν βρίσκεσαι, χωρίς να γίνεσαι αντιληπτός.
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, στείλε μου ΠΜ, μη κάνουμε και διαφήμιση του προϊόντος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κώστας την Τετ Δεκ 17, 2014 7:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #108071  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Δεκ 17, 2014 10:25 am
mina έγραψε:καλησπερα ειχα θεματα με ουρηση και ειδικα τη νυχτα ,η γιατρος μου ειπε να κανω καληεργια ουρων.αφου την εκανα και ηταν καλη μου ειπε οτι θεωρει ψυχολογικο παραγοντα που το δημιουργει αγχοσ στρεσ, θεωρει θεμα μονο αν εχεις ακρατεια δλδ δε μπορεις να κρατηθεις.
Ετσι σου ειπε ο γιατρος ? Οτι ειναι ψυχολογικο ? Μακαρι να ηταν....Ο γιατρος δεν ξερει τι του γινεται ...Αληθεια , τι ειδικοτητα εχει ? Παντως νευρολογος δεν ειναι , ετσι? Λοιπον , ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΥΡΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΠ !!!!!!!
 #108076  από GeorgiaB
 Τετ Δεκ 17, 2014 12:50 pm
Γεια σας παιδιά. Κι εγώ είχα διάφορα ουρολογικά προβλήματα. Τελικά έκανα έναν υπέρηχο σε έναν ουρολόγο και είδαμε ότι γινόταν κατακράτηση ούρων κι εν συνεχεία μου δημιουργούσε ουρολοιμώξεις. Την αντιμετωπίζω αυτή την κατακράτηση με χάπια. Έχω γλιτώσει κι απ' τις ουρολοιμώξεις. Ελέγξε το σε ουρολόγο. Νάστε καλά.
 #108083  από Κώστας
 Τετ Δεκ 17, 2014 7:45 pm
Μήνα να πω κι΄ εγώ τη γνώμη μου.
Δεν ξέρω πόσων ετών είσαι, αλλά αφού έχεις την τύχη και η αρρώστια μας σ΄ έχει αφήσει χωρίς συμπτώματα, δεν αφήνεις στην άκρη τα φάρμακα και να γίνεις χωρίς κανένα άγχος μανούλα;!
Οποιονδήποτε νευρολόγο ρωτήσεις, θα σου πει, πως πρέπει να πάρεις μια φαρμακευτική αγωγή και να μην αφεθείς στην «τύχη σου». Η αρρώστια μας είναι ύπουλη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να «ξυπνήσει»! Αυτό είναι δεδομένο και εύκολα μπορεί να στο επιβεβαιώσει με σιγουριά, οποιοσδήποτε νευρολόγος. Αυτό που με τίποτα δεν μπορεί να σου επιβεβαιώσει, είναι πως ακολουθώντας την οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή θα προστατευτείς και δεν θα έχεις μελλοντικά προβλήματα ή ότι θα τα καθυστερήσεις.
Συμπέρασμα. Εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και τις δυνατότητές του, και κάνεις το παιδάκι που ούτως ή άλλως θα σου αλλάξει τη ζωή. Άσε που η περίοδος της εγκυμοσύνης, επιδρά καταλυτικά στον οργανισμό της γυναίκας, αντιμετωπίζοντας, σε μεγάλο βαθμό, ακόμη και την ασθένειά μας. Κάνε το παιδάκι σου και μετά πάρε ό,τι φάρμακο σου προτείνουν και νομίζεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει. Πρόσεξε ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ.
Όποιος δεν έχει συμπτώματα, δεν έχει λόγο να μπλέκει με αμφισβητούμενες και γεμάτες σοβαρές παρενέργειες αγωγές!
Προφανώς και όσα είπα είναι μια προσωπική γνώμη και τίποτα παραπάνω. Η τελική απόφαση είναι δική σου!
 #108084  από Κώστας
 Τετ Δεκ 17, 2014 7:51 pm
Θόδωρε, ξέχασα να σου πω κάτι, που τουλάχιστον εμένα, βοηθά πολύ. Να παρακολουθείς την ροή των ούρων. Βοηθάει ψυχολογικά, συμβάλλοντας στην όλη διαδικασία.
 #108266  από Μαριάννα
 Πέμ Δεκ 25, 2014 8:11 pm
Χρόνια πολλά σε όλους !Θόδωρε άκουσε τον Κώστα σε αυτά που λέει.Αυτός ο περιπεικός καθετήρας άγιο πράγμα σε σώζει για τις εξόδους Και γω απο σένα το διάβασα Κώστα και συμφωνώ σε αυτά που λες