• GILENYA Γονιμοτητα

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #108052  από mina
 Τρί Δεκ 16, 2014 10:36 am
καλημερα σας,

θα ξεκινησω το GILENYA με τη νέα χρονια και περαν ολων των εξετασεων που κάνω
θα ηθελα να με βοηθησετε αν GILENYA και γονιμοτητα επιρεαζετε ?καποιοι με φοβησαν λεγοντασ μου να αποθηκευσω ωαρια για μεταγενεστερη χρηση ?

σας παρακαλώ δώστε μου τις απόψεις σας.
 #108053  από Στάθης
 Τρί Δεκ 16, 2014 11:34 am
Γεια σου Μίνα, λίγο που το έψαξα το θέμα σου στο διαδίκτυο, το συμπέρασμα είναι ότι Gilenya και γονιμότητα δεν πάνε μαζί.

Ένα χαρακτηριστικό άρθρο π.χ. είναι το παρακάτω:

Important warning for women taking Gilenya: take every precaution not to fall pregnant
Σημαντική προειδοποίηση για γυναίκες με φαρμ. αγωγή το Gilenya: πάρτε κάθε προφύλαξη για μην μείνετε έγκυος.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το Gilenya είναι δυνατό χημικό. Οπότε είτε, προνόησε και αποθήκευσε ωάρια, είτε μην πάρεις το φάρμακο εαν θέλεις να αποκτήσεις γόνο χωρίς μέσα και αποθηκεύσεις.

Βάζοντας στο Google "Gilenya and Pregnancy" τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα:
http://lmgtfy.com/?q=gilenya+and+pregnancy
 #108054  από mina
 Τρί Δεκ 16, 2014 11:42 am
Σε ευχαριστω θα πάω ξανα στην νευρολογο μου το απογευμα γιατι το Gilenya μου το προτειναω απο Αιγινητειο και μου ειπαν να σταματησω betaferon.
 #108058  από billios
 Τρί Δεκ 16, 2014 2:23 pm
Mina καλησπερα,αν επιτρεπεται γιατι σου αλλαζει αγωγη?
 #108059  από mina
 Τρί Δεκ 16, 2014 2:26 pm
Ειδε καποιες νεες εστιες μαγνητικη,εγω ειμαι ελευθερη συμπτωματων εδω και ενα χρόνο και δεν εχω κινητικα θεματα .
 #108073  από billios
 Τετ Δεκ 17, 2014 12:01 pm
Ερωτηση.
Ποσο καιρο εισαι στην beta?
Οι εστιες που φανηκαν ειναι ενεργες? Προσλαμβαναν δηλαδη σκιαγραφικο?
Ποσο ηταν το μεσο διαστημα που εκανες μαγνητικες και φανηκαν αυτες οι νεες εστιες?
Γιατι ρωταω θα μου πεις!
Θελω να δω το σκεπτικο και την κριση του γιατρου που σου αλλαζει την αγωγη.
 #108074  από Στάθης
 Τετ Δεκ 17, 2014 12:26 pm
mina έγραψε:Ειδε καποιες νεες εστιες μαγνητικη,εγω ειμαι ελευθερη συμπτωματων εδω και ενα χρόνο και δεν εχω κινητικα θεματα .
Πως διαχειρίζεται ένας νευρολόγος έναν άνθρωπο, που δεν έχει συμτώματα της ΣΚΠ.

Αν ξεχάσουμε την Μαγνητική, την διαγράψουμε, πούμε ότι δεν υπάρχει, τι θα έκανε ένας άνθρωπος που δεν έχει συμπτώματα, δεν έχει προβλήματα.

Πάει στο Gilenya?

Κατά την προσωπική μου άποψη, ΟΧΙ.

Το πρώτο μέλιμα ενός γιατρού θα ήταν να αποτραβήξει το ασθενή από κάθε φαρμακευτική ουσία και των παρενεργειών του, και μέσο της βελτιστοποίησης της ποιότητας ζωής του ασθενή, να τον ανεβάσει σε τέτοια ψυχολογική και σωματική ανάταση, που ούτε Depon δεν θα χρειάζεται πια.

Ο παραλογισμός της Νευρολογικής επιστήμης: Γιατρέ είμαι καλά ! Ναι αλλά η μαγνητική σε δείχνει άρρωστο....
Αρχίζουν για τον... ασθενή οι δυνατές αποφάσεις, που θέλουν γνώση, σκέψη και προπάντων αυτοπεποίθηση.
Η δύναμη του ασθενή να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ο νευρολογικός λογισμός, ο φόβος της μαγνητικής σε πλήρη "αρμονία".

Just my opinion....
 #108075  από mina
 Τετ Δεκ 17, 2014 12:33 pm
δε γνωριζω πως ενεργουν και αλλαζουν αγωγη, η προσωπικη μου νευρολογος λεει πως δε θα με αλλαζε αλλα δε ξερω πως α ενεργησω.ακομα η γυναικολογος μου ειπε οτι αποθηκευση ωαριων δεν ειναι ευκολη και καλυτερα να σταματησω αγωγη 2 μηνες πριν θελησω να μεινω εγγυος .
 #108077  από billios
 Τετ Δεκ 17, 2014 1:07 pm
mina έγραψε:δε γνωριζω πως ενεργουν και αλλαζουν αγωγη, η προσωπικη μου νευρολογος λεει πως δε θα με αλλαζε αλλα δε ξερω πως α ενεργησω.ακομα η γυναικολογος μου ειπε οτι αποθηκευση ωαριων δεν ειναι ευκολη και καλυτερα να σταματησω αγωγη 2 μηνες πριν θελησω να μεινω εγγυος .
- και καλυτερα να σταματησω αγωγη 2 μηνες πριν θελησω να μεινω εγγυος -

Δηλαδη σε δυο μηνες θα εχει καθαρισει ο οργανισμος σου και δεν θα διατρεχει κινδυνο το εμβρυο!
Αυτο αδυνατό να το καταλαβω.
Αν θελεις πες μου ποσο καιρο κανεις μπεταφερονι και ποτε ηταν η τελευταια σου μαγνητικη.
Το οτι δεν εχεις συμπτωματα μπορει να υποδουλωνει οτι οι βλαβες επεσαν σε βουβα σημεια
 #108079  από Στάθης
 Τετ Δεκ 17, 2014 1:12 pm
mina έγραψε:...η γυναικολογος μου ειπε οτι αποθηκευση ωαριων δεν ειναι ευκολη και καλυτερα να σταματησω αγωγη 2 μηνες πριν θελησω να μεινω εγγυος .
Εδώ αξίζει να κάνεις ένα μικρό συμβούλιο με τον εαυτό σου, για το τι πραγματικά θέλεις εσύ.

Οραματίσου τον εαυτό σου, κρατώντας ένα παιδί στην αγκαλία σου. Τι συναίσθημα σου δημιουργεί; Ποιές σκέψεις; Σου προσδίδει το όραμα αυτό δύναμη, χαρά και αγαλίαση; Αν ναι, κάνε αυτό που χρειάζεται. Αν όχι, τότε άλλαξε το όραμα. Δες τον εαυτό σου, κοίτα την καρδιά σου και πάρε την απόφασή σου.