• ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #107641  από neroxytis
 Πέμ Νοέμ 27, 2014 10:36 pm
Ποιοί το κατέστρεψαν; Τα υποτιθέμενα κακά αφεντικά ή οι καλοί αγωνιστές συνδικαλιστές;
 #107642  από VASILIS
 Παρ Νοέμ 28, 2014 6:28 am
Το είπαμε, αλλά θα το ξαναπούμε.
Οι ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ, τους οποίους βέβαια όπως και τους πολιτικούς, εκλέξαμε - επιλέξαμε, ΕΜΕΙΣ.
 #107644  από GeorgiaB
 Παρ Νοέμ 28, 2014 1:27 pm
Σωστά. Εμείς τους επιλέξαμε. Όσο για το ποιοί τους διέφθειραν neroxyrh ούτε τα κακά αφεντικά ούτε οι καλοί συνδικαλιστές. Ξέρεις ότι όταν θέλεις να διαλύσεις ένα σύστημα που σε ενοχλεί, τον κάνεις δικό σου, του προσφέρεις προνόμια και πολλές εξουσίες στο χώρο δουλειάς τους. Δεν είναι φυσικό να διαφθαρούν; Αλλά το συνδικαλιστικό είναι ένα τεράστιο θέμα κι εγώ είμαι πολύ περισσότερο θυμωμένη από σας για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται; Δυστυχώς συνεχίζεται η κατρακύλα κι εμείς τα μεγαλύτερα θύματα, αλλά κατά μία έννοια, και θύτες του ίδιου του εαυτού μας, των παιδιών μας, της πατρίδας μας με τις επιλογές μας.
 #107646  από neroxytis
 Παρ Νοέμ 28, 2014 3:28 pm
Ποιό είναι το σύστημα που ενοχλεί;
 #107851  από Νίκος_76
 Κυρ Δεκ 07, 2014 12:21 am
neroxytis έγραψε:Αγαπητέ Νίκο, συμφωνούμε στα περισσότερα. Διαφωνώ με την ταξική θεώρηση της κοινωνίας, αφού δεν μπορεί να περιγράψει τον άνθρωπο μονάδα. Αυτό που θέλω να προσθέσω, το οποίο νομίζω ότι δίνει μια ρεαλιστική εξήγηση για το πρόβλημά μας είναι αυτό: Από το 2000 μέχρι το 2014 το κράτος έχει επιδοτήσει τα ασφαλιστικά ταμεία 199 δις ευρώ! Σχεδόν τα 3/4 του χρέους μας! Ακόμα και χωρίς μίζες, συνωμοσίες, συμφέροντα κλπ, αυτό δείχνει ότι κάτι κάνουμε ΠΟΛΥ λάθος! Μα πάρα πολύ λάθος, όμως! Και είμαστε συνένοχοι με τη νοοτροπία που κουβαλάμε στα κεφάλια μας.
neroxytis προσωπικά θεωρώ ότι ο διαλεκτικός υλισμός και ο ιστορικός υλισμός μέχρι στιγμής τουλάχιστον με οδηγούν αναγκαστικά στη μοναδική εξήγηση στης όποιας πορείας του ανθρώπου. Δυστυχώς είτε θέλουμε είτε δε θέλουμε την ιστορία την γράφει η ανθρωπότητα που αποτελείται απο ανθρωπους μονάδες που πρέπει να συνεργαστούν για να καταφέρουν κάτι. Απο την άλλη βέβαια κατανοώ απόλυτα και την ανάγκη ύπαρξης και άλλων απόψεων.
Για τα οικονομικά στοιχεία που αναφέρεις, πραγματικά δε καθομαι να μπω στη λογική των αριθμών γιατί θα ζαλιστώ. Κατι λάθος κάνουμε και δυστυχώς δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, προτημούμε να ψάχνουμε τι λάθη κάνουν οι άλλοι. Οι επιδοτήσεις αλλά και τα ευρωπαικά κονδύλια δυστυχώς δεν είναι δώρα είναι λεφτά των εργαζομένων, πληρώνουν πολλαπλά και τους επιστρέφονται ψιχουλα για να χαιρονται. Πρέπει ο καθένας μας να αναρωτηθεί γιατί πληρώνει φορους, γιατί μειώνονται οι μισθοι οι συντάξεις μπλα μπλα μπλα και ποιοι κερδίζουν απο αυτό για να καταλάβει με ποιους έχει να αντιπαρατεθεί.