• Πως βιώνω προσωπικά τη σκπ, (στάδια, αντιμετώπιση συμβουλές)

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #10740  από Εύη Ξ
 Τρί Οκτ 27, 2009 2:54 pm
Μαριάννα εγώ αυτό που έχω να πω είναι άλλαξε γιατρό. Δεν πρέπει να μείνει χωρίς θεραπεία γιατί τα φαρμάκα που υπάρχουν τώρα θα των βοηθήσουν να μην έχει άλλα ή συχνά τουλάχιστον συμπτώματα.Το ότι των άφησαν χωρίς φαρμακευτικοί αγωγοί είναι απαράδεκτ οι γιατροί γιατί δεν θα είχε τόσο γρήγορα αστάθεια και ότι άλλα προβλήματα μπορεί να έχει.
Στο λέω που έχω 17 χρόνια ΣΚΠ και έχω περάσει απο γιατρούς που ξέρουν και απο άσχετους .Ψάξε το πάντως ,πάρε και μια άλλη γνώμη απο γιατρούς μην το αφήσεις έτσι.
 #10744  από Μαριάννα
 Τρί Οκτ 27, 2009 3:52 pm
Εύη Ξ έγραψε:Μαριάννα εγώ αυτό που έχω να πω είναι άλλαξε γιατρό. Δεν πρέπει να μείνει χωρίς θεραπεία γιατί τα φαρμάκα που υπάρχουν τώρα θα των βοηθήσουν να μην έχει άλλα ή συχνά τουλάχιστον συμπτώματα.Το ότι των άφησαν χωρίς φαρμακευτικοί αγωγοί είναι απαράδεκτ οι γιατροί γιατί δεν θα είχε τόσο γρήγορα αστάθεια και ότι άλλα προβλήματα μπορεί να έχει.
Στο λέω που έχω 17 χρόνια ΣΚΠ και έχω περάσει απο γιατρούς που ξέρουν και απο άσχετους .Ψάξε το πάντως ,πάρε και μια άλλη γνώμη απο γιατρούς μην το αφήσεις έτσι.
Το θέμα είναι ότι οπου και να πήγαμε Αθήνα Θεσσαλονίκη κανενας δεν είπε οτι πρεπει να πάρει φαρμακα λόγου της μαγνητικής που έχει 3 εστίες απο το 2004 και ομωςτα πόδια δεν ισοροπουν καλά Δεν ξέρω τι να πω Τωρα κάνει διατροφή φυσικοθεραπεία συμπληρώματα ασκηση όσο μπορεί
 #10751  από soulla
 Τρί Οκτ 27, 2009 7:15 pm
για εμενα ολα στην αρχη ηταν αρκετα καλα πιστεψα πολυ στην δυναμη μου στην θετικοτητα μου και κυριως στις αγαπες τησ ζωης μου τωρα μετα απο 9 χρονια τα 2 τελευταια αρκετα δυσκολα νομιζω απλα οτι εχασα το παιχνιδι ευχομαι συντομα να βρεθει κατι καλο για ολους οι προσευχες μου να ακουστουν και αν υπαρχει θεος να μας βοηθησει λυπαμαι πολυ για ολους μας και απλ δεν το βλεπω σαν δοκιμασια αλλα σαν :?: :?: αν εσεις το βλεπεται σαν δοκιμασια τι να πω εγω θα ηθελα μιαν δοκιμασια προσωπικη και οχι αυτην που δοκιμαζει και τα παιδια μας η τουλαχιστον κατι που να εχει ορια να τελειωνει καπου και ξερω οτι δεν αποφασιζουμε εμεις και οτι μας συμφαιρει και οπωσ λενε ορισμενοι υγεια μεγαλη λεξη αφιερωμενει σε ολουσ
 #10752  από Εύη Ξ
 Τρί Οκτ 27, 2009 7:31 pm
Ούτε εγώ το βλέπω σαν δοκιμασία. Αρκετά χρόνια τώρα δεν πιστεύω στο θεό με την έννοια τη σημερινή.Είναι ένα παραμύθι που μας έμαθαν. Αν υπήρχε θεός κάποια στιγμή όλα αυτά θα τελείωναν όχι μόνο με εμάς αλλά και με όλο τον κόσμο.
Μια ανώτερη δύναμη??? Ίσως!!!!!! Δεν ξέρω!!!!!
 #10755  από mary_d_ath
 Τρί Οκτ 27, 2009 11:01 pm
Κι εγώ δεν πιστεύω στον θεό, πολύ πριν διαγνωστώ, δεν είναι δηλαδή "βεντέτα" που ξεκίνησα μαζί του επειδή έπαθα σκλήρυνση. Απλά έβλεπα τι γίνεται γύρω μου και η έννοια του "θεού" που έχω στο μυαλό μου (=αυτό που θα 'θελα να είναι) δεν μπορούσε να φτάσει αυτό που μου παρουσίασαν ως "θεό". Εξάλλου οι αρχαίοι θεοποίησαν πολλά που δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν με το μη ανεπτυγμένο τότε μυαλό τους, τώρα που ζούμε σε μία εποχή πιο ορθολογική, μπορούμε να κρίνουμε και μόνοι μας...
Παρολαυτά πιστεύω πάρα πολύ στην "τύχη", την οποία και μπορούμε να φέρουμε σε πολύ θετικά επίπεδα αν πιστεύουμε πάνω απ' όλα στον εαυτό μας!!
Βέβαια είμαι και οπαδός της καρτεσιανής φιλοσοφίας και τείνω ν' αμφιβάλλω για τα πάντα (οπότε αν υπάρχει θεός-όπως κι αν είναι, δεν θα με παρεξηγήσει πιστεύω-ο Descartes φταίει για όλα :lol: )!!
Η βαθύτερη φιλοσοφία μου ωστόσο συνοψίζεται στους στίχους ενός λαϊκού τραγουδιού που λέει: "γλέντα τη ζωή, όλοι 2 μέτρα παίρνουν γη", αλλά και πάλι "παν μέτρον άριστον"...
Αρκετά το φιλοσόφησα, θαρρώ...
Bone nuit!!
 #10759  από soulla
 Τετ Οκτ 28, 2009 12:07 am
οχι ρε παιδια ο θεος υπαρχει ειναι εκει οπως μαθαμε απο τον καιρο της αθοωτητας μας που οτι μας ελεγαν το πιστευαμε.απλα δεν ζουν ολοι καλα υπαρχουν δυστηχος και τα ατομα με ιδιαιτεροτητες ms καρκινο και πολλα αλλα :?: ετσι ειναι η ζωη δεν ειναι γλυκια παντα υπαρχουν στιγμες ομορφες π.χ τα θεραπευτικα φιλια :lol: απο τις κορες μου. :lol: ;) απλα θελω καποτε να δω και το γλυκο του προσωπο οχι για να πιστεψω περισσοτερο αλλα να του ζητησω να μην με αγαπα πια τον αγαπω εγω και ειναι αρκετο. ;) τις καληνυχτας τα φιλια σε ολους και συγνωμη για το ψυχοπλακομα :o
 #10765  από Konstantina
 Τετ Οκτ 28, 2009 12:05 pm
Εγώ όταν το έμαθα για μένα σοκαρίστηκα, έπεσα πολύ ψυχολογικά. Κι ενώ προηγουμένως δεν πιστευα στο Θεό, έλεγα ότι τον έχουν κατασκευάσει κάποιοι για να χειρίζονται τον κόσμο, βρέθηκα στην αδυναμία να ζητάω βοήθεια από Αυτόν. Αφού εξομολογήθηκα (για πρώτη φορά) γι'αυτό το λόγο, τώρα πια λέω ότι πίστευω στο Θεό, έπειδη είναι κάτι που δε γνωρίζω το σέβομαι και δεν λέω το αντίθετο, αλλά πιο πολύ πιστεύω στον άνθρωπο και στη δύναμη που έχει μέσα του.
 #10766  από Giota
 Τετ Οκτ 28, 2009 12:34 pm
ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΗΜΟΥΝ ΟΚ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΣΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΑ. ΠΕΦΤΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΞΑΝΑ ΑΝΑΒΑΙΝΩ. ΑΣΕ
 #10767  από soulla
 Τετ Οκτ 28, 2009 1:19 pm
γεια σας κωνσταντινα και γιωτα ευχομαι να ειστε καλα ειναι απολυτως φυσιολογικο να υπαρχουν σκαμπανευασματα και δεν πιστευω οτι οφειλεται σε αδυναμιες ψυχολογικες.ειναι απλα η κολλητη μας η σκληρηνση και η παρενεργειες της θελουμε ολοι να πουμε οχι στην σκληρηνση σαν τον Μεταξα αλλα το θεμα ειναι να θελει και αυτη να μας απαλλαχτει προσωπικα πιστευω οτι αυτη ειναι fall in love with me :lol: :lol: γιατι αρεσω τοσο βρε παιδια
 #10768  από Giota
 Τετ Οκτ 28, 2009 1:38 pm
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΤΙ ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ? Η ΦΕΥΓΕΙ Κ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ