• ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΠΑ - ΙΚΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #107327  από adp_pappas
 Πέμ Νοέμ 13, 2014 11:40 am
Φίλοι Συνασθενείς καλημέρα !!!
Θα σας κουράσω με το μεγάλο κείμενό μου αλλά έχω ανάγκη τη γνώμη σας και τη βοήθειά σας.
Κατέθεσα στο ΙΚΑ τα χαρτιά μου για σύνταξη γήρατος με ειδικές διατάξεις (έχω παραπάνω από 4050 ένσημα) και παραπληγικό επίδομα στις 29/4/2014. Το ΙΚΑ με παρέπεμψε στο ΚΕΠΑ όπου και κατέθεσα φάκελλο στις 9/7/2014. Πέρασα επιτροπή στις 24/10/2014. Χθες πήραμε την απόφαση της επιτροπής και την κατέθεσα στο ΙΚΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.
Την παρέλαβαν στη γραμματεία συντάξεων και μου είπαν πως γράφει ότι δικαιούμαι σύνταξη γήρατος με ειδικές διατάξεις και το παραπληγικό επίδομα. Έβαλαν το χαρτί στο φάκελλό μου, και μου είπαν ότι θα πρέπει να περιμένω να βγει απόφαση. Ρώτησα πότε; Η απάντηση ήταν δεν ξέρουμε να σας πούμε εμείς. Εμείς απλά παραλαμβάνουμε τα χαρτιά. Είναι θέμα του του υπαλλήλου στον οποίο έχει ανατεθεί ο φάκελλός μου. Σήμερα πήγαμε να δώσουμε δυο υπεύθυνες δηλώσεις που μου ζήτησαν για να τελειώσει ο φάκελλος. Τους ρώτησα για το παραπληγικό θα πρέπει να καταθέσω την απόφαση και κάπου αλλού; Μου απάντησαν μάλλον όχι.
Ξέρει μήπως κάποιος συνασθενής να με συμβουλεύσει; Χρειάζεται να κατατεθεί και αλλού η απόφαση του ΚΕΠΑ για το παραπληγικό εκτός από τη γραμματεία συντάξεων; Έχει κάνει κάποιος άλλος ανάλογες ενέργειες στο ΙΚΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ;

Στην αίτηση του ΚΕΠΑ είχα αιτηθεί σύνταξη γήρατος με ειδικές διατάξεις, το παραπληγικό επίδομα, αίτημα για εφορία, ΔΕΚΟ, ατέλεια αυτοκινήτου. Είναι η πρώτη φορά που πέρασα ΚΕΠΑ.

Η απόφαση γράφει τα εξής:

Στον ανωτέρω αναφερόμενο μετά από αξιολόγηση από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις κατά βαθμό και βαρύτητα:

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΑΡΕΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ. ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1140 ΜΕ Π.Α. 67% ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΡΕΣΗ.

Επιπλέον ιατρική κρίση βάσει παραπεμπτικού: ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2 ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ι ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΤΟΥ Ν. 1798/88

Από τ ανωτέρω προκύπτει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 67% (αριθμ.) ΕΞΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (ολογράφως) κατά ιατρική πρόβλεψη, απο 09/07/2014 έως 31/07/2016.

Κατά Ιατρική κρίση δικ. Εξωιδρυματικό επίδ. σύμφωνα με τις διατ. Ν.1140/81, Ν3232/04 και Ν3518/06: ΝΑΙ
Από 09/07/2014 έως 31/07/2016

- Όλους συτούς τους νόμους και τις παραγράφους δεν τις καταλαβαίνω. Λέει ότι δικαιούμε σύνταξη γήρατος με ειδικές διατάξεις και το παραπληγικό; Σύμφωνα με τις ημερομηνίες που γράφει θα πάρω και αναδρομικά το επίδομα; Τι άλλο λέει; Η σύνταξη σε πόσο καιρό θα βγει;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αντώνης
 #107332  από titi
 Πέμ Νοέμ 13, 2014 12:45 pm
Αντώνη, καλημέρα.
Και εγώ είμαι στην ίδια κατηγορία με εσένα. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
1.Το επίδομα θα το πάρεις αναδρομικά μαζί με την σύνταξη
2. Από τη στιγμή που κατέθεσες την απόφαση του Κεπα, περιμένεις την καταμέτρηση των ενσήμων και μετά την απόφαση συνταξιοδότησης
3. Υπομονή και συνέχεια τηλέφωνα στον άνθρωπο που θα αναλάβει το φακελο σου.
Εγώ κατέθεσα την απόφαση ΚΕΠΑ τον Οκτωβριο του 2013 και με ενημέρωσαν ότι τώρα ολοκληρωθηκε η καταμέτρηση και αναμένουμε την τελική απόφαση, οπότε στην καλύτερη περίπτωση θα λάβω τα αναδρομικά (σύνταξης και επιδόματος) έως το τέλος του έτους.

Αν έχεις ζητήσει προσωρινή σύνταξη στην αίτηση σου, φυσικά θα λαβεις το ποσό της προσωρινής πιο άμεσα. Εγώ δεν είχα ζητήσει γιατί τότε δούλευα ακόμα.

Επίσης, να έχεις υπ΄όψιν σου ότι μπορείς και να συνεχίσεις να εργάζεσαι αν στο επιτρέπει η κατάσταση σου (βλ.viewtopic.php?f=24&t=4211)

Οπλίσου με υπομονή και επιμονή !!!
 #107336  από adp_pappas
 Πέμ Νοέμ 13, 2014 4:00 pm
Γεια σου titi !!!

1.Το επίδομα θα το πάρεις αναδρομικά μαζί με την σύνταξη
Δηλαδή θα πάρω αναδρομικά σύνταξη και επίδομα από 9/7/2014;

2. Από τη στιγμή που κατέθεσες την απόφαση του Κεπα, περιμένεις την καταμέτρηση των ενσήμων και μετά την απόφαση συνταξιοδότησης
Η καταμέτρηση των ενσήμων μου ολοκληρώθηκε στις 16/10/2014
Παρακολουθώ την πορεία συνταξιοδότησης ηλεκτρονικά στην εφαρμογή του ΙΚΑ https://apps.ika.gr/ePensionApplicationProgress

3. Υπομονή και συνέχεια τηλέφωνα στον άνθρωπο που θα αναλάβει το φακελο σου.
Εγώ κατέθεσα την απόφαση ΚΕΠΑ τον Οκτωβριο του 2013 και με ενημέρωσαν ότι τώρα ολοκληρωθηκε η καταμέτρηση και αναμένουμε την τελική απόφαση, οπότε στην καλύτερη περίπτωση θα λάβω τα αναδρομικά (σύνταξης και επιδόματος) έως το τέλος του έτους.
Σήμερα κιόλας έκανα το πρώτο τηλεφώνημα. Μου απάντησε ότι αφού η αίτηση έχει γίνει από τις 29/4/2014 δε θ' αργήσει να βγει η απόφαση. Φυσικά δε μου είπε πότε. :think:

Αν έχεις ζητήσει προσωρινή σύνταξη στην αίτηση σου, φυσικά θα λαβεις το ποσό της προσωρινής πιο άμεσα. Εγώ δεν είχα ζητήσει γιατί τότε δούλευα ακόμα.
Δεν είχα ζητήσει προσωρινή σύνταξη ή προκαταβολή παρόλο που δε δούλευα κι ούτε τώρα δουλεύω. Είμαι σε άσχημη κατάσταση εδώ κι ένα χρόνο.

Επίσης, να έχεις υπ΄όψιν σου ότι μπορείς και να συνεχίσεις να εργάζεσαι αν στο επιτρέπει η κατάσταση σου (βλ.viewtopic.php?f=24&t=4211)

Οπλίσου με υπομονή και επιμονή !!!
Σου εύχομαι τα καλύτερα. Μακάρι να βγει η απόφαση και γρηγορότερα. Γιατί δεν υπάρχει μία...
Σ' ευχαριστώ
Αντώνης
 #107340  από Κώστας
 Πέμ Νοέμ 13, 2014 5:21 pm
Ό,τι σου είπε η titi. Σύνταξη και επίδομα θα τα πάρεις αναδρομικά από 9/7/2014
 #107347  από adp_pappas
 Πέμ Νοέμ 13, 2014 10:46 pm
Κώστα σ' ευχαριστώ πολύ !!!
Οι νόμοι και τα άρθρα τα οποία αναφέρονται στην εκάστοτε παράγραφο είναι σωστά;
 #107348  από Κώστας
 Παρ Νοέμ 14, 2014 12:35 am
Ο Ν. 1140 λέει ότι δικαιούσαι το επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας (εξωιδρυματικό).

Το άρθρο 16 του Ν 1798/88 είναι για το αυτοκίνητο που δικαιούσαι την απαλλαγή τελών και ατελή εισαγωγή.

Για την σύνταξη γήρατος με ειδικές διατάξεις θα έπρεπε ν΄ αναφέρει και τον Ν. 1902/90 άρθ. 40 παρ. 8). Αλλά αφού από το ΙΚΑ σου είπαν ότι η απόφαση που τους πήγες γράφει ότι δικαιούσαι σύνταξη γήρατος με ειδικές διατάξεις, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Πάντως για νάσαι 100% σίγουρος προσπάθησε να το επιβεβαιώσεις.
 #107356  από Κώστας
 Παρ Νοέμ 14, 2014 12:21 pm
Εκεί που κατέθεσες τα χαρτιά σου για τη σύνταξη.
 #107357  από adp_pappas
 Παρ Νοέμ 14, 2014 12:26 pm
Μόλις επικοινώνησα με το δικηγόρο τον κ. Γεωργιόπουλο. Μου είπε ότι είναι όλα εντάξει. Δημοσίως τον ευχαριστώ πολύ !!! Να' ναι πάντα καλά !!!
 #107376  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Νοέμ 16, 2014 11:22 am
adp_pappas έγραψε:Μόλις επικοινώνησα με το δικηγόρο τον κ. Γεωργιόπουλο. Μου είπε ότι είναι όλα εντάξει. Δημοσίως τον ευχαριστώ πολύ !!! Να' ναι πάντα καλά !!!
:smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: