• ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #107147  από tinajazz
 Πέμ Οκτ 30, 2014 3:14 pm
καλησπερα σε ολους...
θελω να κανω μια ερωτησουλα, αν ξερει βεβαια κανεις η αν εχει ακουσει κατι, που αφορα της αναπηρικες συνταξεις ...
Εγω ειμαι μητερα ΑΜΕΑ και ξερω οτι δικαιουμαι συνταξη με το που συμπληρωσω 7500 ενσημα, σαν γονεας ΑΜΕΑ
δεν τα εχω συμπληρωσω ακομα δηλαδη, θελω αλλα 1000
να σημειωσω (γιατι εχει σημασια) οτι περασαμε 3 φορες απο κεπα μεσα σε εναν χρονο, και τελικα πηραμε γνωματευση 80% αναπηρια και ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ
(το εφ ορου το γραφω με κεφαλαια και θα σας πω το γιατι...)
μου ειπανε λοιπον οτι οταν με το καλο συμπληρωσω τα 1000 ενσημα που λειπουν και παω να καταθεσω τα χαρτια μου για συνταξη, το παιδι ΞΑΝΑΠΕΡΝΑΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!!! με νεα γνωματευση! ΑΚΥΡΗ Η ΠΡΩΤΗ???
τοτε γιατι πηραμε το ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ και γιατι μας το εδωσαν μετα απο τοοοοση ταλαιπωρια?

γιατι εγω δεν εχω καταλαβει τον λογο οταν παιρνεις εφ ορου γιατι να ξαναπερνας ξανα... απο οτι μου ειπανε το εφ ορου δεν αφορα τα παντα... αφορα επιδομα προνοιας, και αλλες υπηρεσιες...
οχι συνταξη... μπορει να ισχυει κατι τετοιο? η λογικη λεει οτι οταν εισαι μεσα στις 43 μη αναστρεψιμες και η παθηση σου (δυστυχως) δεν χρηζει βελτιωση δεν ξαναπερνας... η παθηση του γιου μου για οσους δεν ξερουν ειναι βαρια νοητικη υστερηση

αν ξερει κανεις κατι, ας μου πει ...

:smile-doh:
 #107151  από LL--MM
 Παρ Οκτ 31, 2014 12:26 am
tinajazz έγραψε:καλησπερα σε ολους... :smile-hi:
θελω να κανω μια ερωτησουλα, αν ξερει βεβαια κανεις η αν εχει ακουσει κατι, που αφορα της αναπηρικες συνταξεις ...
Εγω ειμαι μητερα ΑΜΕΑ και ξερω οτι δικαιουμαι συνταξη με το που συμπληρωσω 7500 ενσημα, σαν γονεας ΑΜΕΑ
δεν τα εχω συμπληρωσω ακομα δηλαδη, θελω αλλα 1000
να σημειωσω (γιατι εχει σημασια) οτι περασαμε 3 φορες απο κεπα μεσα σε εναν χρονο, και τελικα πηραμε γνωματευση 80% αναπηρια και ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ
Τρείς φορές, αλλά για να βγεί MIA KAI MONH απόφαση, μην ξεχνάτε...

(το εφ ορου το γραφω με κεφαλαια και θα σας πω το γιατι...)
μου ειπανε λοιπον οτι οταν με το καλο συμπληρωσω τα 1000 ενσημα που λειπουν και παω να καταθεσω τα χαρτια μου για συνταξη, το παιδι ΞΑΝΑΠΕΡΝΑΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!!! με νεα γνωματευση! ΑΚΥΡΗ Η ΠΡΩΤΗ???
Εφ όσον, χτυπάμε ξύλο βέβαια, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ η τωρινή απόφαση ως στοιχείο της νέας, θα πρέπει να ξανατρέξετε να ρωτάτε σε τι καλυτέρεψε το παιδί, κι αυτό, βάσει των τότε γνωμοδοτήσεων: φυσικά, τώρα που είστε ψυλιασμένη, θα διατυπώσετε τις επόμενες αιτήσεις, όπως "χρειάζεται"...

τοτε γιατι πηραμε το ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ και γιατι μας το εδωσαν μετα απο τοοοοση ταλαιπωρια?
Όχι, δεν είναι άκυρη, απλά, δε ζητήθηκε για τη δική σας σύνταξη... Αυτό ειναι που ονομάζεται "σχετικότητα της απόφασης" όταν, δηλαδή, δεν αφορά τα άτομα που αφορά η πρώτη...

H ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΘΙΣΤΑ MONO ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της απόφασης που αφορά τη δική σας σύνταξη...

οχι συνταξη... μπορει να ισχυει κατι τετοιο? η λογικη λεει οτι οταν εισαι μεσα στις 43 μη αναστρεψιμες και η παθηση σου (δυστυχως) δεν χρηζει βελτιωση δεν ξαναπερνας... η παθηση του γιου μου για οσους δεν ξερουν ειναι βαρια νοητικη υστερηση
Εδώ δεν πρόκειται για το παιδί, αλλά για σας, και το παιδι απλά "το παίρνει η μπάλα...."
Δεν πα'να λέει η λογική, γενεές σκληρυντικών επανηλλημένα επιδοματούχων αναγκάστηκαν να ξαναπεράσουν (από την εποχή εκείνη, πόσο μάλλον τώρα πια) KAI από το γιατρό του ταμείου τους για να πάρουν τη σύνταξη, πρόωρα, "χαριν" της αναπηρίας τους....

Και δε σημαίνει ότι επειδή κάποιος πήρε επίδομα, θα πάρει και σύνταξη: κι εδώ αφορά το ίδιο πρόσωπο, όχι αυτό της μητέρας του... viewtopic.php?f=24&t=3693

Πάντως, μιας και είναι σωστά γραμμένη η τωρινή απόφαση, "λογικά" θα σας αποφύγει να τρέχετε τόσο όσο για την πρώτη: Αυτό βέβαια, αν δεν αλλάξει ο νόμος όσον αφορά τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των μητέρων αυτών...

αν ξερει κανεις κατι, ας μου πει ... :confusion-shrug:

:smile-doh:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Νοέμ 05, 2014 11:50 am, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
 #107153  από tinajazz
 Παρ Οκτ 31, 2014 11:32 am
καλημερα LL--MM...
Εμαθα ... εμαθα οτι οταν εκανα αιτηση στα κεπα, επρεπε να σημπληρωσω ενα χαρτι που να λεει οτι με ενδιαφερει και για συνταξη...
εγω ομως οταν εκανα αιτηση στα κεπα , δεν συμπληρωσα ποτε τιποτα... ουτε για επιδομα προνοιας ουτε για εφορια ουτε για τιποτα
παρα μονο κατεθεσα τον εισηγητικο φακελλο με της εξετασεις του παιδιου

το θεωρω αδικο και παραλογο να παιρνει και το παιδι η μπαλλα...
οταν λεμε εφ ορου ζωης και οτι καποιος ανηκει και στις 43 μη αναστρεψιμες, υποτιθεται οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν θα γινει ποτε καλα... μακαρι να γινοτανε και τι στον κοσμο!!!
και υποτιθεται οτι δεν ξαναπερναει και επιτροπη ξανα... τοτε γιατι γραφει οτι το χαρτι αυτο κατω απο την γνωματευση οτι ισχυει για καθε νομιμη χρηση? νομιμη χρηση δεν ειναι και η συνταξη?
τελος παντων επειδη εχω κουραστει, δεν θα ασχοληθω αλλο...
ολο καινουργια παραθυρακια βγαινουνε... κουραστικα... παραιτουμαι...
εγω ξερω οτι εδω και εναν χρονο εργαζομαι χωρις αποδοχες, 10 ωρες την ημερα, μονο και μονο για να συμπληρωσω τα ενσημα που υπολειπονται για να μπορεσω να βγω σε συνταξη που δικαιουμαι, σαν μητερα ΑΜΕΑ, δεν ζηταω κατι που δεν δικαιουμαι...
και να μπορω να ειμαι κοντα στο παιδι που τελειωνει το ειδικο σχολειο ,που δεν εχω ανθρωπο να τον αφηνω, που δεν μπορει να μενει μονος του ουτε λεπτο... εχω ενα παιδι που εχει βαρια νοητικη, ειναι 18 ετων και νοητικα ειναι 5, δεν αυτοεξυπηρετειτε καν...
επιτροπη για ποιον λογο?

καλημερα σε ολους!!!
 #107154  από LL--MM
 Παρ Οκτ 31, 2014 12:12 pm
tinajazz έγραψε:καλημερα LL--MM... :smile-hi:
Εμαθα ... εμαθα οτι οταν εκανα αιτηση στα κεπα, επρεπε να σημπληρωσω ενα χαρτι που να λεει οτι με ενδιαφερει και για συνταξη...
Aπο που το μαθατε αυτο;;; Ηταν γραμμένο στις φοβερές σελίδες εκείνες, αν δεν απατώμαι... Από την άλλη, αν δεν είχατε ήδη εξασφαλίσει τους όρους της σύνταξης, πως να τα ζητήσετε; :doh: Ενδέχεται βέβαια, οι διαδικασίες τότε να ήταν ακόμα πιο περίπλοκες απ'όσο ήταν ήδη...

εγω ομως οταν εκανα αιτηση στα κεπα , δεν συμπληρωσα ποτε τιποτα... ουτε για επιδομα προνοιας ουτε για εφορια ουτε για τιποτα
Μα αυτή τη σελίδα, τη γεμίζουμε όλοι, κάπου τη θυμάμαι κι εγώ, με κωδικούς είναι... και δύναται να περιλαμβάνει με ένα παράβολο, μέχρι τρία αιτήματα.

παρα μονο κατεθεσα τον εισηγητικο φακελλο με της εξετασεις του παιδιου :think: :naughty:

οταν λεμε εφ ορου ζωης και οτι καποιος ανηκει και στις 43 μη αναστρεψιμες, υποτιθεται οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν θα γινει ποτε καλα... μακαρι να γινοτανε και τι στον κοσμο!!!
και υποτιθεται οτι δεν ξαναπερναει και επιτροπη ξανα... τοτε γιατι γραφει οτι το χαρτι αυτο κατω απο την γνωματευση οτι ισχυει για καθε νομιμη χρηση? νομιμη χρηση δεν ειναι και η συνταξη?
Εμ, που να ξέρετε κι εσείς πως υπάρχουν γενικές και ειδικές "νόμιμες χρήσεις", όπως όταν έχετε δώσει "γενικό πληρεξούσιο" σε δικηγόρο, άν όμως χρειαστείτε να προβείτε σε αγοραπωλησία ακινήτου, χρειάζεται "πληρεξούσιο ειδικό"... :shifty:

Επικίνδυνη παραίτηση αυτή, ιδίως όταν χάνονται δικαιώματα...

εγω ξερω οτι εδω και εναν χρονο εργαζομαι χωρις αποδοχες, 10 ωρες την ημερα, μονο και μονο για να συμπληρωσω τα ενσημα που υπολειπονται για να μπορεσω να βγω σε συνταξη που δικαιουμαι, σαν μητερα ΑΜΕΑ, δεν ζηταω κατι που δεν δικαιουμαι...
Το πρώτο είναι θέμα μεταξύ σας και του εργοδότη, το κράτος γυρνάει τα μάτια από την άλλη μεριά, οπότε μόλις τα συμπληρώσετε, πάτε στο δικαστήριο άμεσα... http://www.tetravivlos.gr/?option=com_k ... &Itemid=20 Αλλά ότι σας πληρώνονται τα ένσημα, δε σημαίνει ότι το κράτος δε θα εξετάσει όοοολους τους άλλους όρους... που πρέπει να είναι άμεσα παρόντες στο αίτημα σύνταξης...

και να μπορω να ειμαι κοντα στο παιδι που τελειωνει το ειδικο σχολειο, που δεν εχω ανθρωπο να τον αφηνω, που δεν μπορει να μενει μονος του ουτε λεπτο... εχω ενα παιδι που εχει βαρια νοητικη, ειναι 18 ετων και νοητικα ειναι 5, δεν αυτοεξυπηρετειτε καν...
Αυτό είναι λόγος προσωπικός, πολλοί ακόμαι και κρατικοί υπάλληλοι θα σας έλεγαν "να κλείνατε το παιδί σε ίδρυμα και να μην κλαίγεστε", άσχετα άν αυτό θα κόστιζε στο δημόσιο κορβανά πολλά περισσότερα... :smile-speechless:

επιτροπη για ποιον λογο? Πρέπει, ανά πάσα στιγμή, να δύναται να ΕΠΑΝεπιβεβαιωθεί η κατάσταση, ακριβώς επειδή η απόφαση είναι ισόβια... :smile-headbang:

καλημερα σε ολους!!! Επίσης :smile-sun: , έπρεπε να βγώ και δεν πρόφτασα να τελειώσω την απάντηση: Καλό κουράγιο!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Πέμ Νοέμ 06, 2014 8:54 am, έχει επεξεργασθεί 11 φορές συνολικά.
 #107155  από Κωνσταντίνα
 Παρ Οκτ 31, 2014 12:14 pm
Τίνα μου καλημέρα :smile-flower: ,
έχω την εντύπωση ότι το εφ' όρου ζωής που δόθηκε στο παιδί είναι αμετάκλητο.
Είναι τυπικό το θέμα όταν με το καλό πάρεις τη σύνταξη, θα ελέγξουν την αιτία που βγαίνεις σε σύνταξη τόσο νέα, αν υφίσταται.
Επειδή οι νόμοι γίνονται για να τους χρησιμοποιούν και μη νοήμονες υπάλληλοι(λέω εγώ :? ), νιώθεις ότι σε εμπαίζουν.
Καλό κουράγιο και δύναμη στον αγώνα σου :smile-kiss: :smile-kiss:
 #107158  από tinajazz
 Παρ Οκτ 31, 2014 12:40 pm
LL--MM έγραψε:
tinajazz έγραψε:καλημερα LL--MM...
Aπο που το μαθατε αυτο;;; Ηταν γραμμένο στις φοβερές σελίδες εκείνες, αν δεν απατώμαι... Από την άλλη, αν δεν είχατε ήδη εξασφαλίσει τους όρους της σύνταξης, πως να τα ζητήσετε; :doh: Ενδέχεται βέβαια, οι διαδικασίες τότε να ήταν ακόμα πιο περίπλοκες απ'όσο ήταν ήδη... ΣΩΣΤΑ, τι να ζητουσα τοτε, δεν ηξερα καν οτι δικαιουμε και συνταξη!

Μα αυτή τη σελίδα, τη γεμίζουμε όλοι, κάπου τη θυμάμαι κι εγώ, με κωδικούς είναι... και δύναται να περιλαμβάνει με ένα παράβολο, μέχρι τρία αιτήματα. δεν την θυμαμαι καν!!!

παρα μονο κατεθεσα τον εισηγητικο φακελλο με της εξετασεις του παιδιου :think: :naughty:

Εμ, που να ξέρετε κι εσείς πως υπάρχουν γενικές και ειδικές "νόμιμες χρήσεις", όπως όταν έχετε δώσει "γενικό πληρεξούσιο" σε δικηγόρο, άν όμως χρειαστείτε να προβείτε σε αγοραπωλησία ακινήτου, χρειάζεται "πληρεξούσιο ειδικό"... :shifty:

Επικίνδυνη παραίτηση αυτή, ιδίως όταν χάνονται δικαιώματα... το ξερω απλα κουραστηκα... σε 2 χρονια παλι τα ιδια...

και να μπορω να ειμαι κοντα στο παιδι που τελειωνει το ειδικο σχολειο, που δεν εχω ανθρωπο να τον αφηνω, που δεν μπορει να μενει μονος του ουτε λεπτο... εχω ενα παιδι που εχει βαρια νοητικη, ειναι 18 ετων και νοητικα ειναι 5, δεν αυτοεξυπηρετειτε καν...
επιτροπη για ποιον λογο?

καλημερα σε ολους!!!
 #107160  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Οκτ 31, 2014 3:37 pm
Τινα ! Δυστυχως ειναι ετσι . Η αποφαση του ΚΕΠΑ , οποια κι αν ειναι αυτη , γραφει απο κατω ''για καθε νομιμη χρηση ''. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΣΗ . Ισχυει μονο για τις χρησεις , που αναφερονται στην αιτηση σου . Ομως , το παιδακι σου πηρε ποσοστο αναπηριας εφ'ορου ζωης . Δες , λοιπον , μηπως δεν χρειαζεται να ξαναπερασει επιτροπη . Νομιζω οτι , καλο θα ηταν , να ρωτησεις ενα δικηγορο . :smile-hi: :smile-kiss:
 #107162  από Κώστας
 Παρ Οκτ 31, 2014 5:33 pm
LL--MM έγραψε:
tinajazz έγραψε: τελος παντων επειδη εχω κουραστει, δεν θα ασχοληθω αλλο...
Επικίνδυνη παραίτηση αυτή, ιδίως όταν χάνονται δικαιώματα...
Έχει δίκιο η Κασσάνδρα. Σφίξε τη καρδιά σου, οπλίσου με ατέλειωτη υπομονή και κυνήγα τους!!!
 #107212  από tinajazz
 Τετ Νοέμ 05, 2014 1:47 pm
καλησπερα Κωστα!

εχεις απολυτο δικιο...