• Δισκοκήλη & Συνταξη

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #107078  από powerfull
 Κυρ Οκτ 26, 2014 6:36 pm
Καλησπέρα
Ένας συγγενής μου πάσχει από δισκοκήλη και είναι σε προχωρημένο στάδιο.
Συμπέρασμα απο μαγνητικό τομογράφο:Κεντρικοπλαγια ΔΕ κηλη του δισκου στο επιπεδο 04-05.Πλαγια ΔΕ κηλη του δισκου στο επιπεδο 05-11.
Είναι ασφαλισμένος στον ογα πάνω απο 25 έτη στον ενιαίο πινάκα προσδιορισμου ποσοστών αναπηρίας δεν βρίσκω την πάθηση
Γνωρίζει κάποιος την πάθηση αν μπορεί να πάρει αναπηρικη σύνταξη;
Ευχαριστώ.
 #107123  από LL--MM
 Τετ Οκτ 29, 2014 7:28 pm
powerfull έγραψε:Καλησπέρα
Ένας συγγενής μου πάσχει από δισκοκήλη και είναι σε προχωρημένο στάδιο.
Συμπέρασμα απο μαγνητικό τομογράφο:Κεντρικοπλαγια ΔΕ κηλη του δισκου στο επιπεδο 04-05.Πλαγια ΔΕ κηλη του δισκου στο επιπεδο 05-11.
Είναι ασφαλισμένος στον ογα πάνω απο 25 έτη στον ενιαίο πινάκα προσδιορισμου ποσοστών αναπηρίας δεν βρίσκω την πάθηση
Γνωρίζει κάποιος την πάθηση αν μπορεί να πάρει αναπηρικη σύνταξη;
Ευχαριστώ.

Λυπάμαι, πόσο προχωρημένο είναι το στάδιο αυτο; Επιφέρει παρα-τετραπληγία; Δεν ξέρω πόσο θα του μετρούσαν τη διπληγία των άνω άκρων. Αν ναι, πρέπει να πάει βάσει των "αποτελεσμάτων" αυτών.

Αν όχι, δε νομίζω να θεωρείται καν αναπηρία, ιδίως που, απ'όσο ξέρω εξ ιδίας πείρας, απορροφάται αρκετά καλά με φυσιοθεραπείες: Είχα κι εγώ, ο γιατρός είπε ότι δεν προσαυξάνουν τίποτα στην αναπηρία, εκτός αν αποδειχθεί ότιοι φυσιοθεραπείες δεv έχουν αποτέλεσμα, κι ότι έγινε κι εγχείρηση δίχως επαρκή ανακούφιση:

Αλλά στα επίπεδα της σπονδυλικής στήλης που αναφέρεις, καλά είναι να μη μπαίνει χέρι γιατρού, μπορεί να σε αφήσει στο καροτσάκι: Οι φυσιοθεραπείες όμως είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες, ανακουφιστικές και σαφώς λιγότερο επικίνδυνες.

Η γιαγιά η Κασσάνδρα