Καλησπέρα και καλή δύναμη. Είμαι 26 ετών, και διέκοψα την σχετική αναβολή λόγω σπουδών, προκειμένου να παρουσιαστώ το Νοέμβριο. Πάσχω από διαγνωσμένη ΣΚΠ εδώ και 2 χρόνια, χωρίς όμως να ακολουθώ κάποιο πρόγραμμα αγωγής έως τώρα - παρά τις αντίθετες υποδείξεις των έως τώρα γιατρών που με εξέτασαν. Δεν υπήρξε πάντως 2η ώση έως τώρα. Επειδή οι τελευταίες μου μαγνητικές έδειξαν μια σχετική (απεικονιστική μόνο ευτυχώς) επιδείνωση, έχω αρχίσει να σκέφτομαι να ξεκινήσω κάποια αγωγή. Δεν γνωρίζω,παρ' όλα αυτά, τι ισχύει για την στρατολογία. Επειδή κλινικά δεν έχω κάτι το τρομερό (μια υπαισθησία στο ένα χέρι), δεν ξέρω για το αν θα πάρω κάποιου είδους αναβολή. Μπορώ να ξεκινήσω αγωγή ;; Ρωτάω γιατί, αν τελικά δεν πάρω κάποια αναβολή, θα πρέπει να παίρνω φάρμακα μέσα στο στρατό, και δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει αυτό. Ξέρετε τι πρέπει να κάνω ;; Είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία ;;
Καλημέρα.
Λογικά θα σε κατατάξουν ως Ι5 παθολογικό και δεν θα υπηρετήσεις.
Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που παρουσιάστηκα. Μπορεί να έχει αλλάξει τώρα ή να μην το θυμάμαι καλά. Άκου πώς έγινε:
Είχα χαρτιά από δημόσιο νοσοκομείο ότι πάσχω από ΣΚΠ. Πήρα και μερικές μαγνητικές μαζί μου και πήγα να παρουσιαστώ. Ακολούθησα την ουρά όσων ήταν για αναβολή. Πήρα κάποια χαρτιά και έφυγα για το 401 πίσω στην Αθήνα. Να έχεις κάποιον συνοδό μαζί σου (είχα τον πατέρα μου) για να μη σε κρατήσουν μέσα για να σε πάνε αυτοί στο νοσοκομείο.
Στο νοσοκομείο με εξέτασε ναυρολόγος και πέρασα από επιτροπή που έδωσε 2 χρόνια αναβολή. Την 1η φορά τόσο δίνουν.
Μετά από 2 χρόνια με κάλεσαν πάλι. Αυτή τη φορά δεν πήγα στη μονάδα να παρουσιαστώ (ήταν σχετικά μακριά) αλλά σε ένα στρατόπεδο εδώ κοντά μερικές μέρες πριν την ημερομηνία κατάταξης. Τα κανόνισε ο γιατρός και μου είπε να πάω μόνος μου να περάσω από επιτροπή στο 401 μέσα σε 2 μήνες. Στο νοσοκομείο έγινε και πάλι ό,τι και την 1η φορά. Η απαλλαγή ήταν μόνιμη.