• ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #106904  από kapistranas
 Παρ Οκτ 17, 2014 2:17 am
Καλησπέρα και καλή δύναμη. Είμαι 26 ετών, και διέκοψα την σχετική αναβολή λόγω σπουδών, προκειμένου να παρουσιαστώ το Νοέμβριο. Πάσχω από διαγνωσμένη ΣΚΠ εδώ και 2 χρόνια, χωρίς όμως να ακολουθώ κάποιο πρόγραμμα αγωγής έως τώρα - παρά τις αντίθετες υποδείξεις των έως τώρα γιατρών που με εξέτασαν. Δεν υπήρξε πάντως 2η ώση έως τώρα. Επειδή οι τελευταίες μου μαγνητικές έδειξαν μια σχετική (απεικονιστική μόνο ευτυχώς) επιδείνωση, έχω αρχίσει να σκέφτομαι να ξεκινήσω κάποια αγωγή. Δεν γνωρίζω,παρ' όλα αυτά, τι ισχύει για την στρατολογία. Επειδή κλινικά δεν έχω κάτι το τρομερό (μια υπαισθησία στο ένα χέρι), δεν ξέρω για το αν θα πάρω κάποιου είδους αναβολή. Μπορώ να ξεκινήσω αγωγή ;; Ρωτάω γιατί, αν τελικά δεν πάρω κάποια αναβολή, θα πρέπει να παίρνω φάρμακα μέσα στο στρατό, και δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει αυτό. Ξέρετε τι πρέπει να κάνω ;; Είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία ;;
 #106909  από neroxytis
 Παρ Οκτ 17, 2014 10:54 am
Καλημέρα.

Λογικά θα σε κατατάξουν ως Ι5 παθολογικό και δεν θα υπηρετήσεις.

Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που παρουσιάστηκα. Μπορεί να έχει αλλάξει τώρα ή να μην το θυμάμαι καλά. Άκου πώς έγινε:

Είχα χαρτιά από δημόσιο νοσοκομείο ότι πάσχω από ΣΚΠ. Πήρα και μερικές μαγνητικές μαζί μου και πήγα να παρουσιαστώ. Ακολούθησα την ουρά όσων ήταν για αναβολή. Πήρα κάποια χαρτιά και έφυγα για το 401 πίσω στην Αθήνα. Να έχεις κάποιον συνοδό μαζί σου (είχα τον πατέρα μου) για να μη σε κρατήσουν μέσα για να σε πάνε αυτοί στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο με εξέτασε ναυρολόγος και πέρασα από επιτροπή που έδωσε 2 χρόνια αναβολή. Την 1η φορά τόσο δίνουν.

Μετά από 2 χρόνια με κάλεσαν πάλι. Αυτή τη φορά δεν πήγα στη μονάδα να παρουσιαστώ (ήταν σχετικά μακριά) αλλά σε ένα στρατόπεδο εδώ κοντά μερικές μέρες πριν την ημερομηνία κατάταξης. Τα κανόνισε ο γιατρός και μου είπε να πάω μόνος μου να περάσω από επιτροπή στο 401 μέσα σε 2 μήνες. Στο νοσοκομείο έγινε και πάλι ό,τι και την 1η φορά. Η απαλλαγή ήταν μόνιμη.
 #106910  από θεόδωρος27
 Παρ Οκτ 17, 2014 12:45 pm
επειδη η παθηση μου διαγνωσθηκε οσο ημουν φανταρος απο οσο ξερω θα σου δωσουν 2ετη αναβολη μαλλον 1+1 χρονια και μετα Ι5 παθολογικο οπως εγινε και με εμενα
 #106923  από paleale
 Σάβ Οκτ 18, 2014 9:36 pm
Καλησπέρα παιδιά.

Εγώ ξεμπέρδεψα με το στρατό τον περασμένο Γενάρη. Επειδή το είχα αφήσει θεωρώντας ότι δε θα έχω κάποιο ιδιαίτερο θέμα με το στρατό μετά πληροφορήθηκα ότι η τακτική τους είναι να σου δώσουν 2 χρόνια αναβολή και μετά την οριστική απαλλαγή, μιας και στο στρατό μάλλον δεν ομιλούν καλά την ελληνική γλώσσα και δεν ξέρουν τι σημαίνει ανίατη νόσος. Επειδή όμως είχα φτάσει και 28 χρονών είπα στη γιατρό που με εξέτασε λίγο πολύ ότι θέλω να ξεμπερδεύω και ότι είχα πολύ πιο σοβαρά πράγματα να αγχώνομαι από το σχολείο φασίνας και αγγαρείας τους και τελικά μου έδωσαν την απαλλαγή χωρίς να περιμένω. Να αναφέρω όμως ότι ακολουθώ αγωγή εδώ και 6 χρόνια πράγμα το οποίο η γιατρός που με εξέτασε το τσέκαρε βλεποντας το βιβλιάριο μου.

Σου εύχομαι φίλε να είσαι καλά όπως αναφέρεις. Το αν θα πρέπει να ακολουθήσεις ή όχι αγωγή προφανώς θα στο πει ο γιατρός σου και όχι κάποιος τυχαίος σε ένα φορουμ.

Πληροφοριακά εγώ είχα πάει στο Φρουραρχείο στη Μεσογείων πέντε μέρες πριν την ημερομηνία που έλεγε το χαρτί κατάταξης με τις μαγνητικές και τα χαρτιά από γιατρούς (σημαντικό να έχεις από κάποιο δημόσιο νοσοκομείο), από εκεί με έστειλαν με παραπεμτικό απέναντι στο 401 όπου με εξέτασε η γιατρός και μετά από κανά μήνα πήγα και πήρα την απόφαση από την επιτροπή τσάκα τσάκα. Δηλαδή μία μέρα ταλαιπωρία και δεν ντύθηκα στα χακί ούτε είδα στρατόπεδο. Να ξέρεις πάντως ότι λίγο πολύ είναι πλέον στο χέρι σου το αν θα πας στρατό ή όχι. Γενικά για τέτοια θέματα δεν παίρνουν εύκολα το ρίσκο οι γιατροί να σε στείλουν στρατό.

Πολλές πληροφορίες για τη διαδικασία θα βρεις στο http://www.omhroi.gr. Εγώ από εκεί έμαθα πάντως ότι δε χρειάζεται να πάω στο στρατόπεδο να παρουσιαστώ που ήταν και 300 χλμ μακριά και θα καθυστερούσε περισσότερο η όλη διαδικασία.
 #107114  από kapistranas
 Τρί Οκτ 28, 2014 2:00 pm
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Επίσης, ξέρει κανείς τι επιπτώσεις έχει η 2ετής αναβολή σχετικά με το επαγγελματικό κομμάτι ;; Π.χ. ξέρω ότι δεν μπορώ να εμπλακώ με οποιαδήποτε προκύρηξη για δουλειά στο Δημόσιο χωρίς χαρτί οριστικής απαλλαγής. Ξέρει κάποιος να μου πει τι ισχύει π.χ. για τον ιδιωτικό τομέα, ή πού αλλού πιθανόν να έχω πρόβλημα αυτά τα 2 χρόνια ;;
 #107116  από neroxytis
 Τρί Οκτ 28, 2014 10:22 pm
Στον ιδιωτικό τομέα δεν έχεις κάποια συγκεκριμένη επίπτωση. Εξαρτάται από τον εργοδότη σου. Ο δημόσιος λογικά είναι πιο δυσκοίλιος και ασαφής. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω αφού δεν έχω εμπλακεί ποτέ με δαύτους.
 #107122  από maestro
 Τετ Οκτ 29, 2014 4:58 pm
Αν μπορέσεις να αποφύγεις να παρουσιαστείς θα είναι πολύ καλά!!!
Εγώ είχα παρουσιαστεί στο κέντρο που με κάλεσαν (το 1996).

Αν δεν μπορέσεις κι εσύ να αποφύγεις να παρουσιαστείς, προσπάθησε να αποφύγεις να πάρεις ρούχα και να κουβαλάς το "λουκάνικο".

Να πεις το πρόβλημά σου στον διοικητή ή κάποιον ανώτερο και να ζητήσεις να δεις τον γιατρό της μονάδας τον οποίο και θα ενημερώσεις σχετικά υποδεικνύοντας του και τα δικαιολογητικά που θα έχεις μαζί.

Εγώ, μαγνητικές και τέτοια δεν κουβάλησα όταν πήγα να παρουσιαστώ, αλλά είχα το πιστοποιητικό απ΄το ΑΧΕΠΑ σχετικά με την ασθένεια (πρόσεξε με τις θεωρήσεις από το νοσοκομείο για το γνήσιο της υπογραφής του γιατρού).

Επίσης, να ξέρεις πως, σχετικά με την ασθένεια, δεν μπορεί να υπολογιστεί η εξέλιξη που θα έχει. Αρκετοί παράγοντες μπορεί να λειτουργήσουν επιβαρυντικά. Δεν ξέρεις οι συνθήκες στο στρατόπεδο κατά πόσο θα σε αφήσουν ανεπηρέαστο!!!
Οπότε, καλύτερα να προσέχουμε και να μην επιβαρύνομαι τους εαυτούς μας με επιπλέον δραστηριότητες.

Όπως είπανε και οι προηγούμενοι συνάδελφοι, αρχικά θα πάρεις 2 χρόνια αναβολή και μετά θα σου δοθεί το τελικό απολυτήριο (Ι5 παθολογικό).
Στο 424 στη Θεσσαλονίκη μας είχανε πάει όλους όσοι είμασταν για αναβολή.
Ο νευρολογος εκεί είχε γνωσεις-άποψη για την ασθένεια.
Πολύ απλά με ρώτησε, αν θα ήθελα να υπηρετήσω ή όχι.
Το σκέφτηκα λίγο, αλλά απάντησα αρνητικά.