• κλινικο-ακτινολογικό παράδοξο

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #106849  από Νίκος_76
 Δευ Οκτ 13, 2014 1:06 am
http://www.encephalos.gr/full/42-3-05g.htm

Μου φανηκε ενδιαφερον αρθρο. Εχει πολλά σημεια για συζητηση.
Το πιο βασικο για μενα είναι οτι ενω υπαρχουν ηδη και αλλα μεσα χρησιμα για τη νοσο η σγχρονη δομη της κοινωνιας μας κοβει μαγνητικες αντι να μας προσθετει στο βομο του κοστους και του κερδους. Τα αλλα σημεια που με προβληματισαν θα τα ψαξω πιο πολυ και αν βρω κατι ενδιαφερον θα επανελθω.
 #106850  από dm123
 Δευ Οκτ 13, 2014 10:21 am
Είναι μια παλιά μελέτη που σίγουρα η επιστημονική κοινότητα δεν την χρησιμοποίησε και δεν κατάφερε να την αναιρέσει...Ο Σφάγγος (να είναι κάλα αυτός ο ανθρώπος) ήταν ο πρώτος γιατρός που με παρακολουθούσε και πάνω σε αυτήν την μελέτη μου έλεγε ότι υπήρχαν άτομα με σχεδόν καθόλου μυελίνη και πολύ μεγάλες εστίες και το μόνο σύμπτωμα που εμφάνιζαν ήταν ελαφριές ζαλάδες.. Και εννοείται ότι ήταν εναντίον ιντερφερονών (χαρακτηριστικά μου ανέφερε το 2008 ότι "αγόρι μου γιατί να σου δώσω ένα φάρμακο το οποίο έχει ελάχιστες πιθανότητες να σε βοηθήσει και μετά από 10-20 χρόνια να εμφανίσεις κάποιου είδους ανεπάρκεια ή και καρκίνο. Τότε τι θα μου πεις; Ευχαριστώ γιατρέ μου;")..Ο Κούτσης επίσης δεν δίνει εύκολα θεραπείες, είναι της σχολής Σφάγγου, αλλά τι να κάνει και αυτός σιγά σιγά μπαίνει στο τρυπάκι (μου πρότεινε χωρίς να με πιέσει κοπαξόνη πέρσι)..Πάντως είναι μελέτη που οι γιατροί στον Ευαγγελισμό την έχουν σαν κάτι κακό..
 #106851  από neroxytis
 Δευ Οκτ 13, 2014 10:36 am
dm123 έγραψε:[...] μου έλεγε ότι υπήρχαν άτομα με σχεδόν καθόλου μυελίνη [...]
Προφανώς εννοείς κάτι διαφορετικό, αφού χωρίς μυελίνη θα ήταν μετά βίας ζωντανοί. Μην το εκλάβεις ότι σε κριτικάρω. Ζητάω μόνο να ξεκαθαρίσεις τι θέλει να πει ο κ Σφάγγος γιατί έχει ενδιαφέρον.
dm123 έγραψε:Πάντως είναι μελέτη που οι γιατροί στον Ευαγγελισμό την έχουν σαν κάτι κακό..
Κανείς δεν παραδέχεται κάτι που το να μην το παραδέχεται είναι προς το συμφέρον του. Δε φταίει η μελέτη που τα γεγονότα δε συμφωνούν με την υπόθεσή τους, αλλά η υπόθεσή τους που δε συμφωνεί με τα γεγονότα. Η υπόθεση είναι ανθρώπινη εφεύρεση και οφείλει να αλλάξει, τα γεγονότα όχι. Με αυτό στο μυαλό, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αν υπάρχει κάποιο παράδοξο, αυτό είναι το πώς κατάφερε μία υπόθεση που "μπάζει από παντού" να γίνει η κυρίαρχη στη ΣΚΠ.
 #106852  από dm123
 Δευ Οκτ 13, 2014 10:51 am
Για το σχεδόν καθόλου μυελίνη δεν μπορώ να σου πω τι εννοούσε, γιατί τότε ήμουνα νέος σε όλο αυτό, δεν είχα διαβάσει τίποτα και δεν μπορούσα να εκφέρω γνώμη..σας μεταφέρω μόνο το τι μου είπε..προφανώς εννοούσε με μεγάλο ποσοστό απομυελίνωσης..

Πραγματί απίστευτο το τι έχει επικρατήσει σήμερα και πως το υποστηρίζουν οι νευρολόγοι...
 #106854  από Γιάννης
 Δευ Οκτ 13, 2014 11:12 am
Όπως απίστευτα είναι και τα τσαλίμια που κάνει αυτή η κωλοαρρώστια, στις 5 το πρωί σηκώθηκα να κατουρήσω και πήγα στην τουαλέτα σαν εύζωνας, τα πόδια να σηκώνονται....μεγαλείο. Στις 7 που σηκώθηκα για καφέ.....τα κλασσικά....ράκος....σούρσιμο και ξανά σούρσιμο..............γαμώ την καταδίκη μας γαμώ :smile-headbang:
 #106855  από dm123
 Δευ Οκτ 13, 2014 12:48 pm
ΝΙΚΟΣ_76 διαβάζοντας τις αναρτήσεις σου σε άλλη συζήτηση (που νομίζω ότι ξέφυγε αρκετά- πνευματική προσεγγιση), θέλω να μην λάβουμε υπόψη αυτά που ανέφερα για την ιντερφερόνη..κρατάμε σε αυτό το post αυτά που μου είχε αναφέρει ο Σφάγγος για την μελέτη..

Σ.Σ. Ο ΝΙΚΟΣ_76 ανέφερε στο άλλο Post ότι ξεκινάμε από ένα θέμα και καταλήγουμε αλλού ντ'αλλού και συμφωνώ
 #106858  από Γιάννης
 Δευ Οκτ 13, 2014 1:35 pm
dm123 έγραψε:ξεκινάμε από ένα θέμα και καταλήγουμε αλλού ντ'αλλού και συμφωνώ
Γιάννης έγραψε:Όπως απίστευτα είναι και τα τσαλίμια που κάνει αυτή η κωλοαρρώστια, στις 5 το πρωί σηκώθηκα να κατουρήσω και πήγα στην τουαλέτα σαν εύζωνας, τα πόδια να σηκώνονται....μεγαλείο. Στις 7 που σηκώθηκα για καφέ.....τα κλασσικά....ράκος....σούρσιμο και ξανά σούρσιμο..............γαμώ την καταδίκη μας γαμώ
Παρέθεσα τη συγκεκριμένη σημερινή εμπειρία σαν κομμάτι της "κλινικής εικόνας" μου, αν ενδιαφέρει μόνο το πάχος της μυελίνης, sorry και πάσο (φιλικά και ειλικρινά το λέω)

ΥΓ. Αν ανατρέξεις σε αρκετά παλιότερες συζητήσεις (2010 - 2012), θα βρεις πολλά (όσα δεν έχουν διαγραφεί) για αμφιβολίες και προβληματισμούς σε σχέση με τα χορηγούμενα φάρμακα.