• Αναιμία

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #106716  από Armand De Bricnac
 Τρί Οκτ 07, 2014 3:14 pm
Υπάρχουν πολλά είδη,απο μια απλή ανεπάρκεια G6PD(έλλειψη ενζύμου)στίγμα μεσο/κής σφαιροκυτταρικη,θαλλασαναιμια,σιδηροπενική,δρεπανοκυταρικη,e.t.c

Διαβάζω ότι όλο και περισσότεροι ασθενείς με ΠΣ έχουν χαμηλό αιματοκρίτη ίσως λόγω κάποιου γενετικού σφάλματος είτε λόγω διατροφής είτε λόγω καταστροφής του φλεβικού δικτιου,είτε για κάποιον άλλο λόγο.
Επειδή συνήθως αυτό συνδυάζεται και με πτώση της αιμοσφαιρίνης(οξυγόνο) κάνει τους ιστούς να βρίσκονται σε κατάσταση υποξίας,αρα χειροτέρευσης της πάθησης.
Πριν λίγες μέρες κατάφερα να σπάσω προσωπικό ρεκόρ φτάνοντας σε 15 αιματοκριτη,αυτό ξεκινησε απο λασπώδες υλικο που βρέθηκε στη χολή και δημιουργησε κρίση στο πεπτικό με εντονο κοιλιακο άλγος.Οι γιατροί μου πρότειναν μετάγγιση, το αρνήθηκα και μέσω της τροφής επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα.
Καλά θα ήταν σε αυτό το τόπικ ο καθένας να καταθέτει την εμπειρία του για το πως αντιμετωπίζει το δικό του αιματολογικο πρόβλημα.

Προσωπικά η αιματολογική διαταραχή που έχω εκ γενετής είναι η συγγενής σφαιροκυττάρωση.
 #106746  από desie manous
 Τετ Οκτ 08, 2014 5:18 pm
εγω εχω απο παιδι σιδηροπενικη αναιμια αγνωστης αιτιολογιας παρα το ψαξιμο παιδιοθεν,ομως προσφατα διαβασα σε μια μελετη οτι πιθανολογειται ο οργανισμος του msικου επιτηδες να κατεβαζει τα επιπεδα του σιδηρου στο αιμα γιατι αυτο βοηθα στην καταστροφη της μυελινης.πιο επιστημο ικα βεβαια αλλα δεν μπορω να σας το μεταφερω ακριβως.?????????παντως τα οσα ανεφερες εσυ μου ακουγονται πολυ λογικα.
 #106780  από petros
 Παρ Οκτ 10, 2014 10:39 am
Εμενα η γυναικα μου τα τελευταια χρονια εχει αιματοκριτη 29-30 λογω χαμηλου σιδηρου. Ενας παθολογος της ειπε οτι εχουν αδειασει οι αποθηκες σιδηρου. Τις εδωσε φυσικα τις κλασικες αμπουλες. Παντως η αληθεια ειναι οτι παντα με προβληματιζε η συσχετιση σιδηρου και σκπ....
 #106795  από billios
 Παρ Οκτ 10, 2014 8:56 pm
Εγω εχω επισης κληρονομικη σφαιροκυττάρωση και ειναι σε ομαλη κατασταση,αναιμια που κληρονομησε και η πρωτη μου κορη σε ακομη πιο ηπια μορφη,δεν χρειαστηκα σπληνεκτομη ουτε μεταγγιση,ο αιματοκριτης μου παιζει απο 38 εως 41 αλλα η φεριτινη μου ειναι στα πολλυ χα'ι'λικια της.
Ο αιματοκριτης διορθωσε απο τοτε που ξεκινησα Β.Π.
Η αγωγη με ιντερφερονη δεν εχει επηρεασει την αναιμια μου ευτηχως.Πριν την εναρξη της αγωγης ειχα μιλησει με αιματολογο για τυχον επιπλοκες και ο οποιος με διαβεβαιωσε (οχι πως τον πιστεψα,αλλα πηγε καλα) πως δεν θα υπαρξει προβλημα.
 #106800  από petros
 Σάβ Οκτ 11, 2014 9:39 am
Ο αιματοκριτης διορθωσε απο τοτε που ξεκινησα Β.Π.

Τι ειναι ΒΠ billio?
 #106806  από billios
 Σάβ Οκτ 11, 2014 3:40 pm
Βασιλικος πολτος