• ζητω συμβουλες

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #106663  από LL--MM
 Σάβ Οκτ 04, 2014 10:34 pm
Καλησπέρα. Κατά τακτά διαστήματα έχει ειπωθεί μέχρι κι εδώ, ότι η κορτιζόνη "παίρνει το χρόνο της" μέχρι να δράσει, (μεγάλη βραδύτητα/λανθάνουσα περίοδος) ακόμα και το σολουμεντρόλ, διότι αποδομεί τα κύτταρα με τους πυρήνες τους. viewtopic.php?f=37&t=4897&view=previous Προσωπικά σταμάτησαν τα βαρύτερα συμπτώματα (τις πρώτες μέρες ήταν τα οξύτερα) ενάμισυ με δύο μήνες μετα το πρώτο πενθήμερο σχήμα.

Όσον αφορά στο σίδερο, καλά είναι να παίρνεται με φυλικό οξύ ώστε να γίνεται σωστη απορρόφηση. Πάντως είναι αμφίβολη τόσο άμεση αρνητική επίδραση, κι ακόμα κι οι χενφικοί δε φαντάζομαι να έβρισκαν σχέση αιτίου-αιτιατού από την απορρόφηση αυτων των χαπιών, εκτός βέβαια, και να προϋπήρχε θέμα εκτός αυτών...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #106667  από Nick.
 Κυρ Οκτ 05, 2014 1:30 pm
desie manous έγραψε:ρε παιδια κατι αλλο κουλο που διαβασα σημερα σχετικα με το σιδηρο κ την εμφανιση υποτροπων το εχετε ακουσει;εγω τωρα 3 μηνες κανω θεραπεια με σιδηρο για αναιμια,λετε να μου την εκανε αυτο; :smile-dull:
Επειδή κι εγώ έχω διαβάσει και ακούσει σχετικά για το σίδηρο και την ΠΣ, θα σου πρότεινα να το συζητήσεις με τον παθολόγο σου και να σου προτείνει άλλους τρόπους να ανεβάσεις τον αιματοκρίτη σου.
Εγώ που είμαι αναιμική από κατασκευής και μονίμως με απελπιστικά χαμηλό αιματοκρίτη θα έπρεπε να παίρνω μία φορά το εξάμηνο θεραπεία με σίδηρο. Όμως, επειδή μου προκαλεί απίστευτη δυσκοιλιότητα, δεν το κάνω, αντ'αυτού παίρνω σπιρουλίνα και κρατιέμαι.
 #106669  από desie manous
 Κυρ Οκτ 05, 2014 7:32 pm
Nick. έγραψε:
desie manous έγραψε:ρε παιδια κατι αλλο κουλο που διαβασα σημερα σχετικα με το σιδηρο κ την εμφανιση υποτροπων το εχετε ακουσει;εγω τωρα 3 μηνες κανω θεραπεια με σιδηρο για αναιμια,λετε να μου την εκανε αυτο; :smile-dull:
Επειδή κι εγώ έχω διαβάσει και ακούσει σχετικά για το σίδηρο και την ΠΣ, θα σου πρότεινα να το συζητήσεις με τον παθολόγο σου και να σου προτείνει άλλους τρόπους να ανεβάσεις τον αιματοκρίτη σου.
Εγώ που είμαι αναιμική από κατασκευής και μονίμως με απελπιστικά χαμηλό αιματοκρίτη θα έπρεπε να παίρνω μία φορά το εξάμηνο θεραπεία με σίδηρο. Όμως, επειδή μου προκαλεί απίστευτη δυσκοιλιότητα, δεν το κάνω, αντ'αυτού παίρνω σπιρουλίνα και κρατιέμαι.
ναι η δυσκοιλιοτητα με τσακισε κι εμενα,δεν το ξανακανω κ για τη σπιρουλινα εχεις δικιο κι εγω την επαιρνα ενα χρονο κ δεν ειχα θεμα με τον αιματοκριτη,απλα κανω απο παιδι σιδηροπενικη αναιμια.
 #106670  από desie manous
 Κυρ Οκτ 05, 2014 7:34 pm
LL--MM έγραψε:Καλησπέρα. Κατά τακτά διαστήματα έχει ειπωθεί μέχρι κι εδώ, ότι η κορτιζόνη "παίρνει το χρόνο της" μέχρι να δράσει, (μεγάλη βραδύτητα/λανθάνουσα περίοδος) ακόμα και το σολουμεντρόλ, διότι αποδομεί τα κύτταρα με τους πυρήνες τους. viewtopic.php?f=37&t=4897&view=previous Προσωπικά σταμάτησαν τα βαρύτερα συμπτώματα (τις πρώτες μέρες ήταν τα οξύτερα) ενάμισυ με δύο μήνες μετα το πρώτο πενθήμερο σχήμα.

Όσον αφορά στο σίδερο, καλά είναι να παίρνεται με φυλικό οξύ ώστε να γίνεται σωστη απορρόφηση. Πάντως είναι αμφίβολη τόσο άμεση αρνητική επίδραση, κι ακόμα κι οι χενφικοί δε φαντάζομαι να έβρισκαν σχέση αιτίου-αιτιατού από την απορρόφηση αυτων των χαπιών, εκτός βέβαια, και να προϋπήρχε θέμα εκτός αυτών...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
οταν λες 1,5 μηνα μετα το πρωτο σχημα εννοεις οτι εκανες κ δευτερο;
 #106674  από LL--MM
 Κυρ Οκτ 05, 2014 10:58 pm
desie manous έγραψε:οταν λες 1,5 μηνα μετα το πρωτο σχημα εννοεις οτι εκανες κ δευτερο;
Oχι βέβαια, η υποτροπή αυτή δεν "έλαβε" παρά το "καθιερωμένο" πενθήμερο, μ'όλες τις παραπαρέσεις, παραισθησίες κ.ά φριχτά κι απίθανα που δεν παρουσιάστηκαν όμως όλα άμεσα: Π.χ., οι (ταυτόχροινοι) σπασμοί στο μέτωπο άρχισαν μετά το τέλος της λήψης, αλλά είναι αυτό διαφορετικό "σύμπτωμα" από τους σπασμούς στο χέρι και το πόδι που παρουσιάστηκαν το βράδυ κιόλας της διάγνωσης; :think: Και το πάτωμα που μου ερχόταν κατάμουτρα; Μετά το τέλος του αρχικού μήνα οι σπασμοί "μάκρυναν", αλλά άρχισαν σιγα-σιγά να μαλακώνουν μέχρι που σταμάτησαν προς το τέλος του ΕΠΟΜΕΝΟΥ.
 #106679  από anni
 Δευ Οκτ 06, 2014 11:11 am
εμένα γιατί η σπιρουλίνα δεν με βοηθάει;
παίρνω 4 δισκία την ημέρα αλλά ο αιματοκρίτης στα ίδια χαμηλά επίπεδα...
 #106680  από litsa
 Δευ Οκτ 06, 2014 11:17 am
anni μου, ίσως να μην απορροφάται απο το έντερο... δοκίμασε να πάρεις προβιοτικά, για 2-3 εβδομάδες...
φιλί! :smile-flower:
 #106681  από desie manous
 Δευ Οκτ 06, 2014 2:09 pm
anni έγραψε:εμένα γιατί η σπιρουλίνα δεν με βοηθάει;
παίρνω 4 δισκία την ημέρα αλλά ο αιματοκρίτης στα ίδια χαμηλά επίπεδα...
επισης το κεφιρ βοηθαει πολυ να καθαρισει το εντερο κ ναπορροφαει τα διαφορα αλλα
 #106682  από desie manous
 Δευ Οκτ 06, 2014 2:13 pm
LL--MM έγραψε:
desie manous έγραψε:οταν λες 1,5 μηνα μετα το πρωτο σχημα εννοεις οτι εκανες κ δευτερο;
Oχι βέβαια, η υποτροπή αυτή δεν "έλαβε" παρά το "καθιερωμένο" πενθήμερο, μ'όλες τις παραπαρέσεις, παραισθησίες κ.ά φριχτά κι απίθανα που δεν παρουσιάστηκαν όμως όλα άμεσα: Π.χ., οι (ταυτόχροινοι) σπασμοί στο μέτωπο άρχισαν μετά το τέλος της λήψης, αλλά είναι αυτό διαφορετικό "σύμπτωμα" από τους σπασμούς στο χέρι και το πόδι που παρουσιάστηκαν το βράδυ κιόλας της διάγνωσης; :think: Και το πάτωμα που μου ερχόταν κατάμουτρα; Μετά το τέλος του αρχικού μήνα οι σπασμοί "μάκρυναν", αλλά άρχισαν σιγα-σιγά να μαλακώνουν μέχρι που σταμάτησαν προς το τέλος του ΕΠΟΜΕΝΟΥ.
ναι κι εγω καπως ετσι τα βιωσα σταδιακα ολο και χειροτερα κ δεν ειμαι σιγουρη οτι εχω πιασει πατο ακομα ακομα μουδιαζουν σημεια παρα το σχημα κ την κορτιζονη απ το στομα.μου δινεις θαρρος ομως να προσδοκω οτι κατι μπορει να γινει
 #106732  από anni
 Τετ Οκτ 08, 2014 10:39 am
ευχαριστώ litsa και desie manous...αν και δεν είμαι των γαλακτοκομικών
θα το προσπαθήσω

φιλιά!!! :smile-flower: