• Αναθεώρηση των θεραπευτικών στόχων στη σκλήρυνση κατά πλάκας

  • Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #106556  από neroxytis
 Τρί Σεπ 30, 2014 9:26 pm
Έπεισε τους peer reviewers που την έλεγξαν πριν τη δημοσίευση. Τώρα αν σαν μπίλιος εντοπίζεις κάποιο σφάλμα ή δεν θα ήθελες να ισχύει και για αυτό την απορρίπτεις είναι φυσικά θεμιτό και δικαίωμά σου.
 #106558  από billios
 Τρί Σεπ 30, 2014 10:00 pm
Οι διαφορες μελετες σκανε σαν μανιτες συνεχεια,οσες εχουν το ειδικο βαρος αλλαζουν τα πραγματα,θελω να πιστευω πως αν πραγματι ειναι αρτια η μελετη θα ειχε προκαλεσει ντομινο εξελιξεων κατι που δεν συνεβει,για την ακριβια το θεμα εχει ''κατσει''.
Η ατυπη απαντηση της αντιπροσωπου της Bayer ηταν οτι επροκειτο για μια δοκιμη αυξησης της δοσης της ιντερφερονης β1β σε σχεση με την υπαρχουσα (κατι σαν το rebif 22-44) για βελτιστο αποτελεσμα,πραγμα που στα 17 χρονια δοκιμης δεν ηρθε.
Αυτο βεβαια δεν προκυπτει απο κανενα σημειο της συντομης αναφορας που προφανως εχεις διαβασει και δεν ασπαζομαι ουτε κι εγω αλλα ακομα κι ετσι η προσωπικη μου εκτιμηση βαση συντομης εμπειριας με κανει καχυποπτο
 #106560  από neroxytis
 Τρί Σεπ 30, 2014 10:48 pm
Προφανώς αναφερόμαστε σε διαφορετικές μελέτες. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει. Από ό,τι θυμάμαι ανέλυσαν δεδομένα από το Καναδικό σύστημα υγείας.
 #106581  από dm123
 Τετ Οκτ 01, 2014 3:15 pm
Και τα δύο Links στην συγκεκριμένη μελέτη αναφέρονται (φαντάζομαι όπως και ο neroxytis)

http://www.drugs.com/clinical_trials/mu ... 14015.html

και

http://www.medicalnewstoday.com/articles/247933.php

Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι μετά από το 2012 είδαν πτώση της χρήσης της ιντερφερόνης από άτομα με ΣΚΠ κατά 30% (σκεφτείτε το μέγεθος παγκοσμίως) και ως εκ του θαύματος βγήκαν νέες μελέτες που δεν αναιρούν ότι αναφέρει η μέλετη αλλά ότι η ιντερφερόνη αυξάνει τον χρόνο μεταξύ των υποτροπών και τις περνάς πιο ήπια.
 #106585  από neroxytis
 Τετ Οκτ 01, 2014 6:30 pm
Λογική η πτώση στη χρήση, αφού το 2012 κυκλοφόρησαν αγωγές σε χάπι. Δε νομίζω ότι φταίει η συγκεκριμένη έρευνα. Αμφιβάλλω αν τη γνωρίζουν όσοι συνταγογραφούν.

Ο λόγος που πιστεύω ότι δεν επιδρά η ιντερφερόνη στην αναπηρία είναι επειδή το ανοσοποιητικό έχει παράπλευρη συμμετοχή. Δηλαδή η αναπηρία προηγείται της υποτροπής, η οποία είναι φλεγμονή στη θέση της απομυελίνωσης. Αυτό είναι άλλη και πολύ μεγάλη κουβέντα, όχι για εμάς. Το καταθέτω ως προσωπική άποψη που πιθανόν να διαψευστεί στο μέλλον.
 #106588  από billios
 Τετ Οκτ 01, 2014 9:13 pm
Την ιδια μελετη εχω κι εχω απο το Jama,αυτην που πραγματοποιησε ενας καθηγητης με τους σπουδαστες του,αυτην που ναι μεν λεει οτι η ιντερφερονη δεν οφελει στον τελικο δεικτη αναπηριας αλλα αφηνει και ενα μικρο παραθυρακι για περεταιρω μελετη σε ομαδες που ειναι πιθανον να ωφεληθουν,μου θυμιζει παρα πολλυ αυτο το γενικο και αοριστο 33% που ουτος ή αλλως το δεινει η φαρμακοτρυφτικη.
Ισως παλι αφηνει το ενδεχομενο πιθανης ωφελειας ανοιχτο γιατι ο καθηγητης τυπακος ειναι μονος του απεναντι στους δρακους που θα τον καταπιουν πριν ανοιγοκλησει τα ματια του και φυλαει τα νοτα του.
Με προβληματιζει που δεν εχει απο πισω του καποιο ιδρυμα,καποια ομαδα καθηγητων και οχι σπουδαστες.
Φαινονται πιστευτα αλλα δεν ειναι ακραδαντα αποδεδειγμενα,μου θυμιζει καπως την περιπτωση του zamboni
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8