• Tecfidera..τελικά τίποτα!!!

  • Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #106391  από JoyZel
 Τετ Σεπ 24, 2014 10:02 pm
Καλησπέρα!!!
Χθες επισκέφτηκα τον γιατρό μου,
Και μου είπε ότι τον επισκέφτηκε άνθρωπος από την φαρμακευτική εταιρεία
Και του είπε να σταματήσει να ετοιμάζει χαρτιά για ασθενείς για να πάρουν το tecfidera γιατί δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι είχαμε κάνει αιτήσεις
στην επιτροπή ακριβών φαρμάκων και εξωτερικού, μας απέρριψαν....

Τσάμπα οι ελπίδες...μας έμεινε ο φάκελος με τα χαρτιά....
 #106395  από Κώστας
 Πέμ Σεπ 25, 2014 12:33 am
Για ν΄ αποφασίζει μια φαρμακευτική να μην κυκλοφορήσει ένα φάρμακο, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Ίσως οι ελπίδες που θα έδινε το φάρμακο νάναι λιγότερες από τις παρενέργειές του. Μη στεναχωριέσαι. Κατά βάθος μπορεί να γλίτωσες χωρίς να το ξέρεις από περιπέτειες! Άλλωστε μέχρι σήμερα δεν έχει κυκλοφορήσει φάρμακο που να προσφέρει αποδεδειγμένα κάτι. Γιατί αυτό να είναι το tecfidera;!

Υσ. Δεν αντιμετωπίζω με προκατειλημμένη δυσπιστία το φάρμακο, απλά με προβληματίζει η απόφαση της φαρμακευτικής να μην το κυκλοφορήσει.
 #106403  από mplearkouda
 Πέμ Σεπ 25, 2014 11:21 am
Αυτό δεν είχε κυκλοφορήσει ήδη σε κάποιες χώρες?
Εχω την εντύπωση ότι σε μια μελέτη που είχα δει για τις παρενέργειες των φαρμάκων αυτό ήταν το καλύτερο..χωρίς πολλές και σοβαρές παρενέργειες. Μήπως απλά στην Ελλάδα δεν θα κυκλοφορήσει (ακόμα)?
 #106405  από neroxytis
 Πέμ Σεπ 25, 2014 12:06 pm
Από τα λίγα που έχω διαβάσει η κυριότερη παρενέργειά του είναι το "κόψιμο". Σοβαρό κόψιμο όμως.
 #106407  από Στάθης
 Πέμ Σεπ 25, 2014 12:23 pm
Το Tecfidera κυκλοφορεί νομιμότατα σε κάποιες χώρες όπως π.χ. ο Καναδάς και η Σκωτία, και έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Link), οπότε είναι στην πολιτική της κάθε χώρας το πότε θα το κυκλοφορήσει.

Εδώ στην Ελλάδα, ίσως αργήσει λίγο παραπάνω διότι δυστυχώς αρκετοί νευρολόγοι μοιράζουν τα Tysabria και τα Gilenya άσχετα αν ο ασθενής έχει πχ. μόνο μια ώση και κλινικά είναι καλά.

Ειδικά τώρα τελευταία, ακούω περιπτώσεις οι νευρολόγοι να χρησιμοποιούν σαν πρώτης γραμμής θεραπεία το Tysabri... άκουσον άκουσον χωρίς να τους ενδιαφέρει η μετά...rebound εποχή.

Οπότε με το σύστημα να δουλεύει άψογα όπως έχει εδώ, δυστυχώς θα κάνουμε λίγο υπομονή για το Tecfidera, ένα φάρμακο με το καλύτερο προφίλ παρενεργειών άρα και σίγουρο blockbuster στην αγορά της ΠΣ (και διαιτικό όπως σωστά μας λέει ο Χάρης :smile-bigsmile: ).

Ευχή μου είναι να κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατό και να αφήσουν οι ειδήμονες τις μαφιόζικες γραφειοκρατικές αργοπορίες.
 #106409  από eleni POL
 Πέμ Σεπ 25, 2014 1:07 pm
ΠΩ ΠΩ!
αλήθεια?
Κι εγω περιμένω την έγκριση και τα betaferon τελειώνουν.
Με βλέπω without!!!!!! :smile-sadsmile: :smile-sadsmile:
 #106411  από Γιάννης
 Πέμ Σεπ 25, 2014 2:13 pm
Εγώ να δείτε, που περιμένω την ταπεινή (και παρηγορητική) γ-σφαιρίνη. Πήγα σήμερα στη γιατρό μου, της λέω, ήρθε; μου λέει, όχι, της λέω, πότε; μου λέει, πάρε με σε 15 μέρες, της λέω, είναι σίγουρο; μου λέει, όχι, της λέω, γιατί; μου λέει, δεν εγκρίνουν.
Καπάκι πάω ΙΚΑ, της λέω, βάλατε 1000 γιούρια λιγότερα αναδρομικά επιδόματος, μου λέει να κοιτάξω, της λέω ok, μου λέει έχουν κρατήσει φόρο 1050 γιούρια, της λέω, γιατί; αφού είναι αφορολόγητο, μου λέει, δίκιο έχεις θα κάνω χαρτί, της λέω, πότε θα μπουν; μου λέει, αν δεν μπουν μέχρι τέλος νοέμβρη ξαναέλα να σε στείλω εφορία να εισπράξεις.
Πάω κάτω όροφο, της λέω, θέλω αναλυτική κατάσταση ενσήμων για να δω πόσα μου λείπουν για 4050, μου λέει, απέναντι κτήριο, πάω, της λέω, το και το, μου λέει, μπορώ από 2002 και μετά, της λέω, τα πριν; μου λέει, απέναντι κτήριο, τα παίρνω τα 2002 και μετά και ξαναπάω απέναντι, της λέω, τα υπόλοιπα; μου λέει, στην πρώτη απόφαση διευθυντή τα γράφει, της λέω, εσύ δε μπορείς να δεις πόσα έχω σύνολο; μου λέει, όχι, της λέω, απροπο (à propos) σάλτα γαμίσου.

ΥΓ. Διαβάζετ(ε)αι γρήγορα, Εγώ από την πολλή γρηγοράδα έγινα ερείπιο :angry-screaming: :angry-banghead: :angry-chillpill:
 #106414  από Μιμικαμ
 Πέμ Σεπ 25, 2014 5:11 pm
Αχ Γιάννη μου, ολα αυτά τα όμορφα πέρασες μέσα σ'ενα πρωινό????? τυχερούλι....ζηλεύω... :smile-devil: :smile-devil:
 #106415  από βικυ
 Πέμ Σεπ 25, 2014 5:16 pm
Γιάννη,πολύ κρατηθηκες...... για το Γαλλικό φωνηεν λεω...... εύγε!
 #106441  από JoyZel
 Παρ Σεπ 26, 2014 6:10 pm
Ο λόγος που δεν θα κυκλοφορήσει είναι η κοστολόγηση.....
Το κουτί θα έχει €1500 και το ΕΟΠΠΥ δεν μπορεί να το καλύψει