• Αναθεώρηση των θεραπευτικών στόχων στη σκλήρυνση κατά πλάκας

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #106274  από neroxytis
 Σάβ Σεπ 20, 2014 5:55 pm
Κωνσταντίνα εδώ συμφωνούμε. Όλοι οι οργανισμοί έχουν ικανότητες προσαρμογής. Αυτό είναι η εξέλιξη άλλωστε. Ο Κώστας όμως μίλησε για θεραπευτικές δυνατότητες του εγκεφάλου. Μέχρι και καρκίνο! Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό και ξεπερνά τα όρια του φυσικού. Έχει κάθε δικαίωμα να το πιστεύει όπως έχω κάθε δικαίωμα να διαφωνώ (ελλείψει στοιχείων). Θα είμαι ο πρώτος που θα το δεχτεί (ή έστω θα σταματησει να το απορρίπτει) αν υπάρξουν έστω και ενδείξεις.
 #106276  από Κωνσταντίνα
 Σάβ Σεπ 20, 2014 7:45 pm
Τα φαινόμενα placebo και nocebo
Αν θέλεις πάρε μερικές ιδέες για τη δύναμη του νου :smile-muscle: Δε σου παραθέτω μεταφυσικές καταστάσεις :naughty: , αλλά μετρήσιμες με αντικειμενικά κριτήρια επειδή τα παραδείγματα ανθρώπων που νίκησαν βαριές ασθένειες, ενάντια στις προβλέψεις της επιστήμης, ίσως είναι υποκειμενικά :smile-thinking:
http://psi-gr.tripod.com/myst_pla.pdf
 #106278  από neroxytis
 Σάβ Σεπ 20, 2014 9:07 pm
Η αόριστη αυτή "δυναμη του νου" μπορεί να επιδράσει στις ορμόνες. Από εκεί και πέρα έχω τις εξής παρατηρήσεις: Αφενός τα φαινόμενα αυτά διαρκούν για λίγο και αφετέρου η "δύναμη του νου" είναι μοδάτη εύκολη λύση μόνο στις νόσους αγνώστου αιτιολογίας. Όσο περισσότερα μαθαίνουμε (σαν επιστήμη) για μια νόσο, τόσο λιγότερο καταφεύγουμε σε τέτοιες εύκολες θεωρίες παρηγοριάς.
 #106287  από Κωνσταντίνα
 Σάβ Σεπ 20, 2014 11:08 pm
neroxytis έγραψε:Η αόριστη αυτή "δυναμη του νου" μπορεί να επιδράσει στις ορμόνες. Από εκεί και πέρα έχω τις εξής παρατηρήσεις: Αφενός τα φαινόμενα αυτά διαρκούν για λίγο και αφετέρου η "δύναμη του νου" είναι μοδάτη εύκολη λύση μόνο στις νόσους αγνώστου αιτιολογίας. Όσο περισσότερα μαθαίνουμε (σαν επιστήμη) για μια νόσο, τόσο λιγότερο καταφεύγουμε σε τέτοιες εύκολες θεωρίες παρηγοριάς.
Όπου κι αν επιδρά προς όφελός μας δε γίνεται;;
Γ ια να μην το παιδεύουμε (αφού ξέρουμε ότι ο καθένας μας θα εμμένει στο επιχείρημά του), είναι πιο δύσκολη η πορεία ενός ασθενή που δεν ψάχνει να βρει τα κομμάτια του που έχουν ασυλία στην αρρώστια.
Η δύναμη του νου, αυτή πο υ αποκαλείς αόριστη και εύκολη θεωρία παρηγοριάς, αν ήταν εύκολη δεν θα είμασταν γεμάτοι αδιέξοδα και φοβίες.
Τη δύναμη του νου, λίγοι την αξιοποιούν δυστυχώς. Εγώ την ψάχνω και εκεί που την βρίσκω την χάνω και πάλι από την αρχή.
 #106304  από sofia13
 Κυρ Σεπ 21, 2014 9:42 am
Κωνσταντίνα και Κώστα :smile-muscle: :smile-flower:
Καιρό πρίν ένας γνωστός μου έπεσε σε βαριά κατάθλιψη. Αφού ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπώρησε
πολλούς , είχε την τύχη να βρεθεί μ΄ένα γιατρό που κατάλαβε εξ΄αρχής ότι έχει να κάνει με άτομο
μειομένων αντιστάσεων και απαίδευτου χαρακτήρα.
Του είπε λοιπόν : μη σκάς για τίποτα, θα σου δώσω ένα καταπληκτικό χάπι και θα γίνεις καλά.
έτσι και έγινε. Μετά απο καιρό ο γνωστός ήταν πολύ καλά και μας εξομολογήθηκε ότι σε ερώτησή
του στο γιατρό , μα τι μου έδωσες ; να το πώ και σε άλλους να μάθουν,
ο γιατρός του απάντησε : α τίποτα στην ουσία. Placebo γιατί αυτό χρειαζόσουν στην περίπτωσή σου !
:smile-yes:
 #106326  από neroxytis
 Δευ Σεπ 22, 2014 11:07 am
Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι το placebo είναι αποδεδειγμένα υποδεέστερο από το χειρότερο φάρμακο που κυκλοφορεί, αφού για να κυκλοφορήσει συγκρίθηκε με placebo σε κλινικές δοκιμές.

Κωνσταντίνα νομίζω ότι μπερδεύεις τη συναισθηματική με τη σωματική υγεία.
 #106332  από Κωνσταντίνα
 Δευ Σεπ 22, 2014 3:41 pm
neroxytis έγραψε:.................................................................
Κωνσταντίνα νομίζω ότι μπερδεύεις τη συναισθηματική με τη σωματική υγεία.
Ομολογώ ότι θεωρώ τις δύο καταστάσεις(συναίσθημα-σώμα), όχι απλά μπερδεμένες μεταξύ τους :teasing-slap: , αλλά και άρρηκτα συνδεδεμένες :romance-kisslips: .
Δεν μπορώ να τις δω μεμονωμένες.Όταν νοσεί το σώμα, πονά η ψυχή(συναίσθημα) :confusion-helpsos: και όταν νοσεί η ψυχή αρρωσταίνει το σώμα :auto-ambulance:

Αν απαντήσουμε στο ερώτημα, η κότα έκανε το αβγό, ή το αβγό την κότα;;, θα απαντηθεί και το ερώτημα η ψυχή αρρωσταίνει το σώμα, ή το σώμα την ψυχή;;; :smile-thinking: (όσο κι αν σε θυμώνει αυτή η άποψη, ησύχασε αφού μάλλον , :confusion-shrug: ....τεκμηριώνεις το αντίθετο)
 #106334  από neroxytis
 Δευ Σεπ 22, 2014 4:48 pm
Αναρωτιέμαι πώς η ψυχή μπορεί να προκαλέσει ebola, AIDS, ανεμοβλογιά κλπ. Όταν βρεθεί τι ακριβώς προκαλεί ΣΚΠ, η δήλωση "η ψυχή προκαλεί ΣΚΠ" θα ακούγεται εξίσου αστεία.

Επίσης, η άποψη δεν με θυμώνει καθόλου. Με απογοητεύει, θα έλεγα. Βρισκόμαστε στο 2014... Τα υπόλοιπα προτιμώ να τα αγνοήσω, γιατί δεν θέλω να επιστρέψω τον χαρακτηρισμό. Αν είχες κάποιο λογικό επιχείρημα θα το παρέθετες.

ΥΓ: Το αυγό έκανε την κότα.
 #106335  από Γιάννης
 Δευ Σεπ 22, 2014 5:32 pm
Να θέσω την κατακλείδα στην οποία πιστεύω θα συμφωνήσετε αμφότεροι;
Θεοί, άγιοι, εικονοστάσια, πλασίμπα, κυρ Γιώργηδες ταβερνιάρηδες, καφετζούδες, χαρτορίχτρες και πάσης φύσεως παραμεταφυσικοτάδε δυνάμεις του νου, ευδοκιμούν σε περιπτώσεις ανίατων ασθενειών....... και όχι μόνο.........

Αφού κατά βάση συμφωνείτε ότι διαφωνείτε........γιατί διαφωνείτε ενώ συμφωνείτε;

Εικόνα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8