• ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ Σ.Κ.Π

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #10600  από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 Κυρ Οκτ 25, 2009 7:30 pm
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ,ΤΟ 2003 ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑ ΜΕ RR MS..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΑΣΚΗΣΗ..ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΔΙΩΧΝΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ..ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟ 2002 --ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΕΝΑ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ--ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕ..ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑ ΜΕ Σ.Κ.Π.!ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ,ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΓΑ,Η ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΙΑΣΗΣ..ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑ ΠΑΡΕΛΥΣΕ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΠΟΔΙ..ΕΨΑΞΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ...ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ..ΠΑΡΕΚΑΛΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ..ΕΚΕΙ ΕΙΧΑ ΠΙΣΤΗ ΜΑ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ..ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΠΑΝΗΛΘΑ..ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΕΧΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΚΑΝΩ ΒΑΡΗ ,ΚΟΛΥΜΠΑΩ ΚΛΠ..ΠΑΝΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΗ ΩΣΗ..ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΓΑ ΑΚΟΜΗ..ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ..ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ??
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 #10604  από Maria77
 Κυρ Οκτ 25, 2009 7:56 pm
Welcome, Κωνσταντίνο! :)
Πολύ χάρηκα μόλις διάβασα αυτά που έγραψες! Χαίρομαι που έχεις όλην αυτή τη δύναμη και κατάφερες μετά απο δικό σου αγώνα να επανέλθεις και να είσαι τώρα καλά!
Σίγουρα η γυμναστική είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στη δική μας περίπτωση. Τώρα δεν ξέρω εαν μπορεί να βοηθήσει στην αυτοθεραπεία της ΣΚΠ!
 #10605  από Εύη Ξ
 Κυρ Οκτ 25, 2009 8:15 pm
Καλως ήρθες!!! συμφωνώ ότι η γυμναστική κάνει καλό στη ΣΚΠ και όχι μόνο.
Αλλά για αυτοθεραπεία κρατώ τις επιφιλάξεις και εγώ.
Διότι δεν ήμουν ποτέ FAN και 17 χρόνια με ΣΚΠ είμαι όρθια χωρίς πολλά χουσούρια.
Και πέρασα πολλές σοβαρές υποτροπές.
 #10608  από costas
 Κυρ Οκτ 25, 2009 8:18 pm
8-)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος costas την Σάβ Νοέμ 07, 2009 8:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #10629  από litsa
 Κυρ Οκτ 25, 2009 11:38 pm
αφού βρήκες τι σε ευχαριστεί και σου κάνει καλό, απλά ΣΥΝΕΧΙΣΕ !! συνέχισε να πιστεύεις σε σένα!!!
πιστεύω ότι όλα παίζουν το ρόλο τους... :D :D
 #10726  από ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 Τρί Οκτ 27, 2009 1:09 pm
Κωσταντινε ολα ωραια αυτα, αλλα μια ερωτηση
Επαιζα 30 χρονια μπασκετ και ετρεχα 5 χιλιομετρα την ημερα, αλλα εδω και δυο χρονια που διαγνωστηκα με σκπ και αεχω χασει το 15-20% της δυναμης μου στο αριστερο ποδι (και χερι) δεν μπορω να δυνεχισω ενω μου λειπει και τρελλαινομαι!
Οταν παιζω μπασκετ και καθε τρια βηματα πεφτω κατω η' κουτσαινω εμφανως, πως θα τρεξω και θα κανω διαδρομο ????? εσυ πως το κανεις ??
δεν βγαινει δηλαδη, οσο και εσωτερικη δυναμη να εχεις !
 #10728  από litsa
 Τρί Οκτ 27, 2009 1:16 pm
ξέρεις Γιάννη?
το λέω και για μένα!!
δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι έχουμε χάσει, αλλά τι κερδίζουμε...
οκ δεν μπορεις να τρέξεις όπως πρώτα, αλλά γυμνάσου και τρέξε με ότι μπορείς ...

και εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω...
γιατί αλλιώς θα ...
 #10800  από soulla
 Τετ Οκτ 28, 2009 10:55 pm
τελικα Γιαννη οταν συναντησουμε αδιεξοδα στο δρομο μας πρεπει να βαζουμε την οπισθεν και να ακολουθουμε αλλα δρομακια σιγουρα δεν θα ειναι τα ιδια τα πραγματα αλλα κατι θα βρεθει ενδιαφερον ;) κουραγιο σε ολους
 #10903  από ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 Παρ Οκτ 30, 2009 12:26 pm
Βρε παιδια δεν παραπονιεμαι
Απλα απορω πως μπορει να γινει κατι, αν το σωμα δεν ακολουθει :shock:
Φυσικα και προσπαθω, ουτε το βαζω κατω. Αναρωτιεμαι ομως πως μπορει να γινει κατι, οσο και ψυχικα αποθεματα να εχει καποιος :roll: