• ΛΑΙΜΟΣ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #105553  από nanablue
 Τρί Αύγ 26, 2014 10:39 pm
Παιδιά καλησπέρα,
θέλω να ρωτήσω αν έχει τύχει και σε σας να αισθάνεστε περίεργα το λαιμό σας. τώρα πως να εξηγήσω αυτό… σαν να είναι φουσκωμένος και από μέσα και απ' έξω ή σαν να έχω φουσκωμένους αδένες. πήγα σε ωριλά και είπε ότι έχω χρόνια φαρυγγιτίδα, ρινίτιδα, λαρυγγίτιδα και δεν ξέρω τι άλλο, μετά από μια αλλεργική αντίδραση που πέρασα και τώρα είναι σε έξαρση. κάποιες φορές νιώθω ότι συσπάται λίγο εξωτερικά. θα κάνω και εξετάσεις θυροειδή να δούμε τι γίνεται. Αναλύσεις αίματος έκανα αυτές για τις Avonex και όλα καλα. τι λέτε..
 #106147  από mplearkouda
 Τετ Σεπ 17, 2014 9:36 am
Μου είπανε κι εμένα γιαχρόνια φαρυγγίτιδσ κ χρόνιο πρόβλημα με τη μύτη το οποίο επιδειν,ωνει την κατάσταση. Επίσης έχω και δυσαρθρία η οποία δεν μπορουσαν να μου πουν από που προέρχεται μέχρι που έδωσε η διάγνωση της ms την εξήγηση.Τωρα αν σχετίζεται η ms και με τα υπόλοιπα εκτός της δυσαρθρίας δεν έχωιδέα.....
 #106162  από nanablue
 Τετ Σεπ 17, 2014 12:12 pm
Τι είναι η δυσαρθρία;
 #106164  από κατερινα 55
 Τετ Σεπ 17, 2014 12:56 pm
 #106184  από nanablue
 Τετ Σεπ 17, 2014 9:11 pm
πωπω… και πως το κατάλαβες;
 #106224  από mplearkouda
 Πέμ Σεπ 18, 2014 4:56 pm
Είχα διάφορα συμπτώματα του στυλ δύσπνοια όταν μιλούσα για λίγη ώρα, πρόβλημα στη μύτη που προκαλεί τη χρόνια φαρυγγίτιδα/λαρυγγίτιδα και αντιλήφθηκα ότι κουραζόμουνα να μιλάω, και η άρθρωση μου δεν ήταν καθαρή όταν κουραζόμουνα. Επιπλέον κάποια σύμφωνα και συνδιασμούς όπως "γδ" "φρ" κτλ δυσκολευόμουνα να τα προφέρω ενώ παλιά μιλούσα αρκετά καθαρά χωρίς προσπάθεια.. Όλα αυτά με οδήγησαν σε διάφορους ΩΡΛ και σε λογοθεραπεία για να μάθω να μιλάω σωστά και να μην κουράζομαι. Δεν είχα ιδέα και κανένας δεν ανέφερε για σκλήρυνση οτιδήποτε. Απλά είχα αποδεκτεί ότι έχω αυτό το πρόβλημα το οποίο δεν έχει ιδέα κανείς απο που προήλθε..
Μέχρι που όταν έγινε τελικά η διάγνωση και το ανέφερα κι αυτό γιατί είχα διαβάσει κάπου ότι η ΠΣ προκαλεί ΚΑΙ τέτοια προβλήματα, οπότε μου είπαν μάλλον ήταν υποτροπή και προφανώς άφησε κατάλοιπα.
Αυτά...
 #106228  από nanablue
 Πέμ Σεπ 18, 2014 8:26 pm
περαστικά μπλε αρκούδα xx
 #132154  από Kpoplistener
 Τρί Οκτ 22, 2019 7:52 pm
Ωραία να πω κι εγώ κάτι , η δυσφαγια δημιουργεί πόνο στον λαιμό? κι αταν λέω πόνο εννοώ πόνο σαν να σε γαργαλαει ..όπως στις γρύπες..κάπως ετσι.

Δεν κρυωσα δεν μου τρέχει η μύτη δεν έχω συμπτώματα γρύπες όμως έχω πόνο στον λαιμό αυτό έγινε μετά από μεγάλο επεισόδιο δυσφαγιας συν ότι έπαιρνα κορτιζόνη σε χαπακι για λίγες μέρες και ένιωθα από τότε σαν να μου ..σαν να μου καταστρέφει τον λαιμό ένα πράμα. Τώρα έχω λίγη δυσφαγια ακόμα και επίσης τον πόνο του λαιμού αυτόν.