• 5 μέρες κορτιζόνη μετά από 17 χρόνια χωρίς κανένα φάρμακο

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #105893  από Τάνια
 Πέμ Σεπ 11, 2014 2:35 pm
Μετά από 17 χρόνια (είμαι 37 ετών, με 2 παιδιά9+5 ετών)στη νόσο χωρίς αγωγή μπαίνω σε πενθήμερο κορτιζόνης.
Είχα μουδιάσματα έρχονταν και έφευγαν,η κούραση μόνιμη τη συνήθισα, καμιά φορά με ζόρισε το πόδι μου ε! εντάξει, δεν έδινα σημασία τα άντεχα. Η ακράτεια όταν έτρεχα ή χοροπηδούσα, δε βαριέσαι δε θα τρέχω...Ήμουν γενικά αναίσθητη και αδιάφορη.Ήρθε όμως η ώρα που χτύπησε το μάτι και δεν εστιάζω σωστά.Λίγο, αλλά αποφασίσαμε με τη νευρολόγο να κάνουμε πια και μια αγωγή! Οπότε με λίγο άγχος αύριο ξεκινάω!!!
Ήθελα απλά να το μοιραστώ μαζί σας!Ευχαριστώ!

Τελείωσα με την κορτιζονούλα μου σήμερα!
Νομίζω όμως ότι ακόμα δεν μπορώ να εστιάσω καλά με τα μάτια μου.Μπορεί να είναι η ιδέα μου δεν ξέρω, ίσως θέλει περισσότερο χρόνο. Ούτε ξέρω αν διορθώθηκε η ορθοκυστική διαταραχή που είχα, δεν έτυχε να τρέξω και πάω συχνά τουαλέττα ώστε να καταλάβω κάτι άμεσα!Σε 20 μέρες έχω ραντεβού με τη νευρολόγο για νεότερα θα σας ενημερώσω!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τάνια την Τρί Σεπ 16, 2014 11:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #105898  από billios
 Πέμ Σεπ 11, 2014 8:16 pm
Χρειαζονται αντερα για να κανεις οτι εκανες.
Ευχομαι να πανε ολα καλα στην αγωγη που θα ακολουθησεις,αληθεια,ποια θα ακολουθησεις?
Τανια επετρεψε μου να γινω αγενης και να σε ρωτησω κατι που αυθορμητα μου ηρθε στο μυαλο διαβαζοντας την αναρτηση σου.
Γιατι μετα απο 17 ολακερα χρονια αναιρεις την προταρχικη σου αποφαση και θα μπεις σε αγωγη,τι περιμενεις γινει σημερα που δεν θα γινονταν τοτε,τι εγινε και θορυβηθηκες τοσο ωστε να αλλαξεις γνωμη !
 #105899  από Elianna
 Πέμ Σεπ 11, 2014 8:53 pm
billios έγραψε:Χρειαζονται αντερα για να κανεις οτι εκανες.
Ευχομαι να πανε ολα καλα στην αγωγη που θα ακολουθησεις,αληθεια,ποια θα ακολουθησεις?
Τανια επετρεψε μου να γινω αγενης και να σε ρωτησω κατι που αυθορμητα μου ηρθε στο μυαλο διαβαζοντας την αναρτηση σου.
Γιατι μετα απο 17 ολακερα χρονια αναιρεις την προταρχικη σου αποφαση και θα μπεις σε αγωγη,τι περιμενεις γινει σημερα που δεν θα γινονταν τοτε,τι εγινε και θορυβηθηκες τοσο ωστε να αλλαξεις γνωμη !
Κι εγώ μαζί με τον Μπίλλιο! Τα έχεις καταφέρει και με το παραπάνω Τάνια και η υποτροπή που έπαθες δεν πιστεύω ότι σημαίνει κάτι. Σε 17 χρόνια σε ξαναβλέπω για κορτιζόνη και αν... :smile-blush:
Μήπως όταν λες αγωγή εννοείς την κορτιζόνη?
Μην αγχωθείς πάντως για αύριο, δεν είναι τίποτα, δες το σαν 5 μέρες διακοπών όπου θα έχεις τον χρόνο να ξεκουραστείς και να ηρεμήσεις... Μέχρι και το φαγητό στο δωμάτιο θα σου φέρνουν :smile-happy:
Καλό βράδυ!
 #105906  από neroxytis
 Πέμ Σεπ 11, 2014 11:51 pm
Τύχη χρειάζεται, αφού ό,τι έγινε έγινε από μόνο του.
 #105913  από Elianna
 Παρ Σεπ 12, 2014 1:43 pm
neroxytis έγραψε:Τύχη χρειάζεται, αφού ό,τι έγινε έγινε από μόνο του.
Να υποθέσω ότι η φράση "τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται" είναι κάτι που πάντα σε δυσκολέυε?
Σε λίγο θα αρχίσω να πιστεύω ότι υπάρχει κάτι αντικοινωνικότερο από την κοινωνία :smile-sadsmile:
 #105915  από Τάνια
 Παρ Σεπ 12, 2014 3:54 pm
Αυτό που με έκανε να αλλάξω γνώμη ήταν ότι προσβλήθηκε το μάτι μου που είναι απαραίτητο εργαλείο και για να μην το ρισκάρω αποφάσισα να δεχτώ την κορτιζόνη (που υπάρχει πιθανότητα να βοηθήσει και το πρόβλημα με την ακράτεια και την απώλεια σφικτήρα που εχω σπάνια ευτυχώς!).
Μη μείνει κα μια βλάβη στο μάτι και δεν επανέλθει.

Πήγα το πρωί έκανα την ενδοφλέβια και μετά στο σχολείο για δουλειά!ΟΛΑ ΚΑΛΑ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τάνια την Παρ Σεπ 12, 2014 3:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #105917  από adrCy
 Παρ Σεπ 12, 2014 3:57 pm
Τάνια έγραψε:
Αυτό που με έκανε να αλλάξω γνώμη ήταν ότι προσβλήθηκε το μάτι μου που είναι απαραίτητο εργαλείο και για να μην το ρισκάρω αποφάσισα να δεχτώ την κορτιζόνη (που υπάρχει πιθανότητα να βοηθήσει και το πρόβλημα με την ακράτεια και την απώλεια σφικτήρα που εχω σπάνια ευτυχώς!).
Μη μείνει κα μια βλάβη στο μάτι και δεν επανέλθει.Και πήγα το πρωί έκανα την ενδοφλεβια και μετά στο σχολείο για δουλειά!ΟΛΑ ΚΑΛΑ
οταν λενε αγωγη εννοουν καποιο φαρμακο (ενεση ή χαπια) το οποιο το παιρνεις συστηματικά. Για την κορτιζονη, εφοσον ειναι το ματι σου, καλα εκανες
 #105918  από Τάνια
 Παρ Σεπ 12, 2014 4:00 pm
adrCy έγραψε:
Τάνια έγραψε:
Μη μείνει κα μια βλάβη στο μάτι και δεν επανέλθει.Και πήγα το πρωί έκανα την ενδοφλεβια και μετά στο σχολείο για δουλειά!ΟΛΑ ΚΑΛΑ
οταν λενε αγωγη εννοουν καποιο φαρμακο (ενεση ή χαπια) το οποιο το παιρνεις συστηματικά. Για την κορτιζονη, εφοσον ειναι το ματι σου, καλα εκανες

Ευχαριστώ!
Συστηματικά δεν παίρνω τίποτα.Medrol 5 μέρες και για την ώρα τέλος μετά θα δω με την νευρολόγο και θα αποφασίσουμε μαζί!