• Ayurveda

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #105405  από Nick.
 Τετ Αύγ 20, 2014 5:29 pm
Εχετε ακούσει - δοκιμάσει θεραπεία Αγιουρβέδα?
 #105409  από Κωνσταντίνα
 Τετ Αύγ 20, 2014 10:02 pm
Nick καλησπέρα,
έχω δοκιμάσει και ayurveda :smile-dull:
Όλες οι εναλλακτικές θεραπείες στηρίζονται (εμπειρία), στην σωστή λειτουργία του εντέρου, αποτελεσματική απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών(βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα κτλ), στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού και στην ηρεμία.
Η ayurveda (μέσω της εναλλακτικής γιατρού της), έδωσε πολλή μεγάλη σημασία στο να πίνω πολύ νερό(που δεν πίνω :smile-doh: ), να αποτοξινώσει τον οργανισμό μου με βότανα σε μορφή κάψουλας, να είμαι ψυχολογικά ήρεμη(που το παλεύω :smile-punch: ) με τις αντίστοιχες φυτικές της κάψουλες, να μην παίρνω αντιβίωση και να ακολουθήσω μια ορθομοριακή διατροφή(που δεν ακολούθησα :smile-no: ).
Δεν θα πω ποτέ ότι με έβλαψε, κάθε άλλο, αλλά προτίμησα να ακολουθήσω την αγωγή του μεταβολομικού τεστ, που μας γνώρισε η litsa.
Έχει μια φιλοσοφία που μου ταιριάζει, αλλά "κόλλησα" με τις βιταμίνες των δυτικών.

Όταν είσαι επιβαρυμένος σαν και μένα, δοκιμάζεις πολλά.Έχω ξαναγράψει εδώ, ότι όσοι έχουμε κινητικό πρόβλημα, βελτίωση θεωρούμε ίσως μόνο την κινητική.
Πάλι βιωματικά μιλώντας, κινητικά δεν έχω βελτιωθεί με τίποτα έως τώρα.Εξακολουθώ να κινούμαι δύσκολα και αργά με τις δύο βακτηρίες.Αυτό όμως που έχει βελτιωθεί και θεωρώ ότι είναι επιτυχία, είναι 1)η διακοπή της επιδείνωσης(ή τουλάχιστον γίνεται πολύ αργή), 2)στέκομαι στο χώρο πιο σταθερή, 3)δε φοβάμαι μην πέσω, 4)έχω περισσότερη αντοχή, 5)το ουροποιητικό βελτιώθηκε, που σημαίνει ότι τουλάχιστον περιφερειακά "στρώνω".
Όλα αυτά μετά την απουσία των χημικών "θεραπειών" για τη νόσο.
Αν ρωτάς να την δοκιμάσει ο άντρας σου, θα σου 'λεγα γιατί όχι, τουλάχιστον δίνει έναν ωραίο τρόπο να ζεις και να τρέφεσαι.

Ότι και να αποφασίσετε, να είναι το πιο εύστοχο και συνάμα αποτελεσματικό :pray:
 #105411  από neroxytis
 Τετ Αύγ 20, 2014 11:18 pm
Το κακό με τις "εναλλακτικές" είναι ότι δεν ξέρουμε αν δουλεύουν. Κατά πάσα πιθανότητα όχι. Είναι όμως τέτοιο το θεραπευτικό κενό στη ΣΚΠ που δε χάνεις τίποτα. Ο κίνδυνος είναι ότι οι πιθανότητες να πέσεις σε τσαρλατάνο είναι υψηλές.

Στην περίπτωση που οι νευράξονες έχουν πάθει σοβαρή βλάβη, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να υπάρξει κινητικη βελτίωση, είτε με φάρμακα είτε με ματζούνια.
 #105423  από Nick.
 Πέμ Αύγ 21, 2014 3:54 pm
Το πρόβλημά μου είναι πως κάθε φορά που κάποιος φίλος ή συγγενής μου προτείνει κάτι, ανεξάρτητα πόσο σοβαρό ή αστείο μου ακούγεται, εγώ είμαι υποχρεωμένη να το ψάξω και να του δώσω μία απάντηση. Αλλιώς γίνονται παρεξηγήσεις. Για έναν τρίτο φαίνεται σαν να μην κάνω τίποτα για την υγεία του άνδρα μου. Φάρμακα δεν παίρνει, φυσικοθεραπείες όλο το καλοκαίρι τις σταμάτησε, άρα, τί κάνω για τον άντρα μου? Δέχομαι πιέσεις. Είναι κι αυτές οι κωλοεκπομπές στην τηλεόραση που δημιουργούν την εντύπωση πως ΣΚΠ και αναπηρία δεν πάνε πια μαζί. Βαρέθηκα να με ρωτάνε γιατί δεν πάει καλά. Βαρέθηκα να δίνω εξηγήσεις γιατί δεν κάνει κάποιου είδους θεραπεία.

Έτσι λοιπόν και τώρα μου δόθηκαν οι διευθύνσεις από δύο κλινικές αγιουρβέδα στην Ινδία όπου υπόσχονται θαύματα. Στην αρχή έκανα την πάπια και είπα άστο να ξεχαστεί. Όμως με παίρνουν τηλέφωνο και με ρωτούν τί έκανα σχετικά. Έστειλα κι εγώ με μειλ το ιστορικό και την κλινική εικόνα του άνδρα μου στους "γιατρούς" εκεί και περιμένω απάντησή τους. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω με τί κριτήριο θα μου απαντήσουν. Μπορεί να είναι κομπογιανήτες και να μου πουν έλα για να μας φάνε χρήμα. Και πάει στο διάλο το χρήμα. Την ψυχή μας που την τρώνε κάθε φορά?

Τί σχέση έχει ο άντρας μου με ότιδήποτε ενναλλακτικό? Είναι βαρύς καπνιστής, δεν κάνει διατροφή. Από το λίγο που το έψαξα στο ίντερνετ θα πρέπει να αλλάξει όλη του η προσωπικότητα και να γίνει κάποιος άλλος προκειμένου να ακολουθήσει θεραπεία αγιουρβέδα.

Τέσπα, να μην μακρυγορώ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
 #105424  από neroxytis
 Πέμ Αύγ 21, 2014 4:03 pm
Και κερατάς και δαρμένος δηλαδή.

Πολύ προσωπικά, σε όσους μου έλεγαν γιατί δεν κάνεις τη μλκ που σου είπα θα γινόμουν για λίγο θεϊστής και θα απαντούσα με όλους τους αγίους που υπάρχουν και δεν υπάρχουν. Να ζυγίσεις όμως αν οι συνέπειες μιας τέτοιας αγόρευσης είναι χειρότερες από την πίεση που ήδη σου ασκούν οι κομπογιαννιτολάγνοι.
 #105428  από litsa
 Πέμ Αύγ 21, 2014 4:28 pm
αχ!! ο καθείς με τα βάσανα του!!!

πες σε όλους αυτούς που σε πρήζουν, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥς!!
και δεύτερον ότι ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ, να τον αφήσεις να αποφασίσει ΜΟΝΟ ΤΟΥ Για την ζωή του!!

ε μα πια!!!!

ξεκίνησα να ασχοληθώ με την αγιουβέρδα, όχι για μένα που έχω σκπ, αλλα για τον γιο μου, που είχε ένα θέμα με κύστες στον πνεύμονα... - μεγάλη ιστορία, η οποία ελπίζω ότι θα λήξει σύντομα.....

πήγα λοιπόν τον γιο σε μία που φημιζόταν και ΕΦΥΓΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑς, βρίζοντας με, αφού βεβαίως είχαμε αγοράσει όοολα τα βότανα για την περίπτωση του....

η κυρία δεν ήταν καταρτισμένη σωστά, και μπέρδευε πράγματα... τέλος πάντων ακολουθήσαμε την επιστημονική οδό του γενετιστή - νευροφυσιολόγου που πήγαινα και εγώ ήδη....

ίσως εάν πέσετε σε σωστό γιατρό της αγιουβέρδας να έχετε αποτελέσματα...

εδώ, εγώ λίγο να ξεφύγω στην ιδανική διατροφή για μένα, βλέπω κατευθείαν βλαβερή αποτελέσματα , αλλάζουν όλα...
θέλει πολύυυυυυυ προσπάθεια..... προσωπική, ψυχική, σωματική και νοητική...

καλή συνέχεια! ..σε όλους μας!
 #105444  από Κωνσταντίνα
 Πέμ Αύγ 21, 2014 11:30 pm
Nick καλησπέρα βρε κορίτσι μου :smile-flower:
Έχεις πάρει μια τεράστια ευθύνη, που είναι πέρα από τις δυνατότητές σου.
Το ότι είσαι σύζηγος ασθενούς δε σημαίνει ότι πρέπει να αρρωστήσεις κι εσύ.
Πού βρίσκεται ο άντρας σου σε όλο αυτό;;; Θέλει να βελτιωθεί;;; ή έχει αφεθεί πάνω στις πλάτες σου, οι οποίες πρέπει να σηκώνουν και τη μαμά του που πονά και τους παρατρεχάμενους που βλέπουν star και διαβάζουν την real news;;;
Nick κοπέλα μου πρόσεχε την πολύτιμη ζωή σου, επειδή ο άντρας σου είναι παγιδευμένος στην αδυναμία του και αναπηροποιημένος από το περβάλλον του. Αν δεν αποφασίσει να σταθεί στα τρεμμάμενα πόδια του, εσύ θα νιώθεις πάντα ότι πρέπει να αποδεικνύεις στους γύρω σου ότι νοιάζεσαι.Μεγάλο φορτίο.
Αυτό που λέγεται στους εκάστοτε κύκλους όλων των εναλλακτικών, είναι ότι σηκώσανε ανθρώπους από το καρότσι.Καταλαβαίνουμε όλοι ότι στα αυτιά μιας μάνας ή μιας γειτόνισσας στη χειρότερη ακούγεται ελπιδοφόρο.
Τη μεγαλύτερη ζημιά την παθαίνει όμως ο ασθενής που απογοητεύεται και εσύ.
Εύχομαι να βρίσκεις τη δύναμη και την αντοχή να στέκεσαι πλάι του. Να προσέχεις και σένα :smile-flower:
 #105446  από katerina_kon
 Παρ Αύγ 22, 2014 12:54 am
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΏ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.

ΑΝ ΣΚΕΠΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ

ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ???ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ??????????????

ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ

ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΏ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΡΟΥΝ

:violin: :liar:
 #105464  από Κωνσταντίνα
 Παρ Αύγ 22, 2014 1:30 pm
Nick για σένα :smile-thinking:

Αν νομίζεις ότι είσαι έτοιμος να σταυρωθείς, αλλά έχεις ένα ελάχιστο ίχνος αμφιβολίας ...
... φεύγε και σώζου.
Αν δεν είσαι έτοιμος να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου πάνω στο σταυρό
(με τη βοήθεια του Θεού)...
...φεύγε και σώζου.
Αν είσαι απόλυτα πεπεισμένος ότι είσαι έτοιμος για κάθε θυσία, και πάλι ...
... φεύγε και σώζου.

Αν παραμένεις σε μια δύσκολη σχέση επειδή φοβάσαι να αντιμετωπίσεις την οδύνη του χωρισμού ... είναι πιθανόν να αντιμετωπίζεις την οδύνη της σχέσης μια ολόκληρη ζωή.

http://psyche.gr/engagement.htm

υγ όσο συνεχίζει τη μαστούρα, δεν έχεις πολλά περιθώρια να φτιάξει η κατάστασή του :smile-nod:
υγ1 τρομάζω με το θάρρος που πήρα να σου πω όλα αυτά, αλλά νιώθω ότι αδικείσαι και είναι κρίμα.
υγ2 οι ασθενείς γινόμαστε και θύτες :smile-devil:
 #105475  από Nick.
 Σάβ Αύγ 23, 2014 11:07 am
Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκρισή σας.
Τα αντιλαμβάνομαι κι εγώ όλα αυτά που λέτε, προσπαθώ να δίνω σε όλα το βάρος και τη σοβαρότητα που τους αναλογούν.
Κωνσταντίνα ξέχασα να σας πω ότι ο πόλεμος με τη μαστούρα τελείωσε και κερδίσαμε. Φυσικά χρειάστηκε να γίνω και λίγο (πολύ) Χίτλερ για να το πετύχω, αλλά δεν γινόταν αλλιώς.
Ο άντρας μου έχει όντως αφεθεί πάνω στις πλάτες μου, τώρα δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει επειδή μου έχει εμπιστοσύνη ή επειδή η ψυχολογία του είναι στον πάτο.
Γενικά, καταλλήγω στο συμπέρασμα πως δεν έχει τη δύναμη ούτε του μυαλού ούτε της ψυχής για να μπορεί να κρίνει και να αποφασίζει καθαρά και αποφασιστικά για τον εαυτό του.

Από την άλλη, τελευταία προσπαθώ να μου κάνω ψυχανάλυση και να βρώ τί σκατά συμβαίνει με εμένα και νιώθω πως πρέπει να δίνω το λόγο λεπτομερώς κάθε φορά.
Μέχρι τώρα κατέληξα στο συμπέρασμα πως φοβάμαι μήπως τους δώσω τη δικαιολογία να εξαφανιστούν πλήρως από τη ζωή του άντρα μου.
Ήδη η παρουσία τους είναι είδος προς εξαφάνιση, πού να τους αποπάρω κιόλας.
Και δεν είναι μόνο ο άντρας μου που χρειάζεται να έρχεται σε επαφή με την ευρύτερη οικογένεια, είναι και ο γιός μου.
Πιστεύω δε, πως ένας από τους λόγους που κάθε λίγο με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε για ματσούνια κλπ, είναι για να δώσουν το "παρών" από μακρυά και ανώδυνα, και να μην χρειάζεται να ασχολούνται από κοντά.