• Βοηθήματα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #105368  από Nick.
 Τρί Αύγ 19, 2014 7:47 pm
Γειά σε όλους σας.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας μήπως και καταλήξω κάπου σε ένα θέμα που με προβληματίζει εδώ και περίπου ένα χρόνο.
Ο σύζυγός μου είναι σε μία κατάσταση όπου μπορεί μεν να κινείται τοίχο τοίχο εντός του σπιτιού, αλλά όταν πρόκειται για εκτός είναι περιπατητικός μόνο για μερικά μέτρα κρατώντας από τη μία πλευρά εμένα και από την άλλη ένα ταλαιπωρημένο μπαστούνι με τέσσερα πόδια.
Το αποτέλεσμα είναι να δυσκολευόμαστε πολυ στις εξόδους οι οποίες και έχουν αραιώσει σημαντικά γι'αυτό τον λόγο.
Οπότε θεωρώ πως ήρθε η ώρα για ένα βοήθημα. Έψαξα λίγο στο ίντερνετ και είδα ότι κυκλοφορούν διάφορα. Από περιπατητήρες απλούς, με ροδάκια, με στήριγμα στις μασχάλες, με καθίσματα, με τραπεζάκια και φυσικά καρέκλες, απλές, μηχανικές κλπ.
Ο σύζυγός μου έχει κλώνο (γνωστότερος από την νόσο Πάρκινσον) σε όλο το σώμα, σπαστικότητα, ίλλιγγο και δεν ευθυγραμμίζει τον κορμό του, αλλά γέρνει και είναι κάπως σκυφτός.
Τί με συμβουλεύεται να κάνω? Εσείς σε ποιό στάδιο εισάγατε και τί είδους βοήθημα στην καθημερινότητά σας?
 #105369  από Γιάννης
 Τρί Αύγ 19, 2014 8:08 pm
Μπείτε σε μια μεγάλη εταιρεία και ζητήστε να σας κάνουν επίδειξη (και δοκιμή επιτόπου), θα βρείτε ακριβώς αυτό που ταιριάζει στον σύζυγό σου. Πολλές εταιρείες σου δίνουν κάποιο βοήθημα να το δοκιμάσεις με την ησυχία σου για κάποιες μέρες στο σπίτι. Περιπατητήρα με ρόδες μην πάρετε κουκουρούκου, λόγω του κλώνου το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τον βολέψει και θα είναι επικίνδυνος. Ένα απλό, σταθερό Π ίσως είναι προτιμότερο.
Καλή επιτυχία
 #105377  από neroxytis
 Τρί Αύγ 19, 2014 11:30 pm
Το ασφαλέστερο είναι ένα καρότσι. Ελάχιστη πιθανότητα πτώσης. Δεν είναι όμως το μακροπρόθεσμα καλύτερο. Όσο περισσότερο σηκώνεται, τόσο το καλύτερο για τη στάση, τα οστά, τους μύες, τις αρθρώσεις και τη φυσική του κατάσταση γενικότερα. Δε θα γίνει καλά, αλλά μεταξύ ΣΚΠ και ΣΚΠ+ισχιαλγία προτιμώ τη σκέτη ΣΚΠ.

Στη θέση του θα ζητούσα μια αξιολόγηση και συμβουλή από 1, 2, 3... (όσους θέλετε) φυσιοθεραπευτές. Όχι νευρολόγους γιατί δεν είναι αυτοί οι ειδικοί σε προβλήματα της "φυσικής" του σώματος.