• Το καθυστερημένο update μου

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #105319  από Vassie
 Κυρ Αύγ 17, 2014 11:34 pm
Hi guys! Μετά από ένα χρόνο :oops: (ντρέπομαι κιόλας) είπα να ενημερώσω για την κατάσταση μου. Παρακολουθούσα επιμελώς θα έλεγα τις συζητήσεις, αλλά δεν κατάφερνα ποτέ να πω τα νέα μου (όχι πως έχουν και ενδιαφέρον αλλά κουβέντα να γίνεται). Όχι πως είναι δικαιολογία βεβαίως βεβαίως, αλλά μερικές φορές η ζωή γίνεται τοοοοσο απίστευτα γρήγορη!
Λοιπόν….όπως είχα πει δεν είχα διάγνωση ΣΚΠ αλλά ο νευρολόγος την υποψιαζόταν όποτε ήθελε παραπάνω εξετάσεις. Το ιστορικό σε γενικές γραμμές ήταν μια πάρεση προσωπικού νεύρου και αδυναμία-μουδιάσματα-ρεύματα στο ένα χέρι και μια πιθανή ταλαντοψία η οποία ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε. Από εστίες είχα μόνο μια 17mm ενεργή στον αυχένα. Οι εξετάσεις λοιπόν δεν έδειξαν κάτι παραπάνω από το πρώτο απομυελινωτικό επεισόδιο, χωρίς να επιβεβαιώνεται η ΣΚΠ, ελπιζω για καλό :pray: . Οι οδηγίες ήταν επανεξέταση κάθε 3 μήνες για έλεγχο της πορείας. Τον Μάιο, μετά από ένα χρόνο η μαγνητική έδειξε πως δεν είναι πλέον ενεργή η εστία, επομένως έλεγχος σε 6μηνες και αν όλα είναι καλά πάλι μετά πάμε 1 φορά το χρόνο. Για την ώρα όπως μου πε ο νευρολόγος έχει απομακρυνθεί λίγο η πιθανότητα της ΣΚΠ αλλά πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Δεν χρειάζομαι κάποια ιδιαίτερη προσοχή, μόνο μου πε να παίρνω βιταμίνη D.
Οι (ρητορικοί) προβληματισμοί μου :smile-thinking: όμως είναι οι εξής: 1. ποιος ο λόγος να γίνονται τόσο συχνοί επανέλεγχοι αν η κατάσταση είναι σταθερή? 2. γιατί όλες οι άλλες ειδικότητες της ιατρικής με αντιμετωπίζουν σαν σκληρυντική? Χρειάστηκε να νοσηλευτώ το χειμώνα για αμυγδαλές και στο ενημερωτικό σημείωμα με το εξιτήριο έγραψαν στα άλλα προβλήματα υγείας την ΣΚΠ. Ναι καταλαβαίνω πως το απομυελινωτικο επεισόδιο συνδέεται με την ΣΚΠ, αλλά δεν είναι και συνώνυμα, έτσι δεν είναι?
Υποθέτω πως θα υπάρχουν άτομα εδώ μέσα με ένα επεισόδιο, όποτε αναρωτιέμαι ποια ήταν η δική τους αντιμετώπιση-οδηγίες.
Αυτά από μένα. Ελπίζω όλοι να είστε υπερβολικά καλά χωρις νεα προβληματα!
 #105321  από mango
 Κυρ Αύγ 17, 2014 11:50 pm
Κι εγώ ενα απομυελυνωτικό επεισόδιο είχα αλλα οι μαγνητικές μου λένε επίσημα σκπ. Οι εστίες μου δε, δείχνουν ΥΠΟΠΤΕΣ απομυελινωσης, αλλα και πάλι το θεωρούν δεδομενο. Μόνο ενας νευρολογος το ονόμασε προδιάθεση... αυτο ειναι το λιγότερο ομως που πρέπει να μας απασχολεί θεωρω. Την καλησπέρα μου...
 #105331  από περιστερι
 Δευ Αύγ 18, 2014 2:29 pm
Η άποψή μου είναι να αποφύγεις τις μαγνητικές τελείως ή αν θέλεις κάθε ενάμιση χρόνο για την περιέργειά σου. Αν έχεις ΣΚΠ αυτή θα σε ειδοποιήσει. οπως και να έχει και με την MRI εκτίθεσαι σε ακτινοβολία. Stay well!
 #105333  από billios
 Δευ Αύγ 18, 2014 3:28 pm
Δεν τιθεται θεμα ακτινοβολιας απο την μαγνητικη,δεν λειτουργει οπως οι γνωστες ακτινοβολιες (θωρακα κ.λ.π.).
Δεν ικανη να μας ''φερει'' κατι,εστω και συσσωρευτικα,τουλαχιστον οπου εχω ανατρεξει δεν εχω δει κατι αξιοσημειωτο.
Εντελως αθωα βεβαια δεν μπορει να ειναι οπως την παρουσιαζουν αλλα μεχρι στιγμης δεν υπαρχει κατι το μεμπτο,τωρα αν 'αυριο' βρουν οτι καπου χτυπαει.....
 #105340  από neroxytis
 Δευ Αύγ 18, 2014 8:00 pm
Όπως λέει και ο billios, οι μαγνητικές δεν εκπέμπουν ακτινοβολία που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο DNA. Στα ερωτήματα:

1. Μήπως φυτρώσει νέα εστία ώστε να μπορέσουν να σου δώσουν φάρμακα (για το καλό σου φυσικά)

2. Γιατί έχεις το "σκλήρυνση" αλλά όχι το "πολλαπλή"