• ΣΥΜΠΤΩΜΑ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ???

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #105211  από Ευτυχία
 Τρί Αύγ 12, 2014 7:01 pm
Hi guys..εχω καιρο να γράψω ...σας παρακολουθώ σιωπηλά ομως..anyway, κλεινω ενα χρόνο τωρα χωρις τη σιχαμένη την avonex που με ειχε κανει junkie...ενα χρόνο χωρις αυτήν κ μονο με τις βιταμίνες του Γεωργακόπουλου καθώς κ με συστηματικές ασκήσεις ενδυνάμωσης..παω καλα, δε μπορω να πω..θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα κτ άλλο ..ο γιατρός της της κλασικής ιατρικής που εχω προχθές φρικαρε οταν έμαθε πως την έκοψα χωρις τη συγκατάθεση του κ θέλει ντε κ καλα να με βάλει σε χάπια..σιχτιρ λεω εγω..γράψε τα τα βρωμοχαπια κ θα παίξω παλι τη ζαριά μου..κ αυτόν το χρόνο..ο,τι κάτσει κ όπως έρθει..δε με πείθει εξάλλου κανεις τους
Αλλα γτ μπήκα σε αυτο το θέμα; :) α, ναι...εχω μυικούς σπασμούς στο αριστερό μέρος του προσώπου εδω κ 5 μέρες..ασταμάτητα..μάγουλο κ μάτι..εχω αρχίσει κ ανησυχώ..λέτε; Να υποτροπιάζω; Σας εχει συμβεί; Θα μου πείτε ..ασε μας ρε κοπελιά...εδω ο κόσμος καίγεται...κ συ..χτενίζεσαι...οπως κ αν εχει , ευχαριστω για την οποία απάντηση..να ειςτε καλα
 #105218  από adrCy
 Τρί Αύγ 12, 2014 8:31 pm
Ευτυχία έγραψε:Hi guys..εχω καιρο να γράψω ...σας παρακολουθώ σιωπηλά ομως..anyway, κλεινω ενα χρόνο τωρα χωρις τη σιχαμένη την avonex που με ειχε κανει junkie...ενα χρόνο χωρις αυτήν κ μονο με τις βιταμίνες του Γεωργακόπουλου καθώς κ με συστηματικές ασκήσεις ενδυνάμωσης..παω καλα, δε μπορω να πω..θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα κτ άλλο ..ο γιατρός της της κλασικής ιατρικής που εχω προχθές φρικαρε οταν έμαθε πως την έκοψα χωρις τη συγκατάθεση του κ θέλει ντε κ καλα να με βάλει σε χάπια..σιχτιρ λεω εγω..γράψε τα τα βρωμοχαπια κ θα παίξω παλι τη ζαριά μου..κ αυτόν το χρόνο..ο,τι κάτσει κ όπως έρθει..δε με πείθει εξάλλου κανεις τους
Αλλα γτ μπήκα σε αυτο το θέμα; :) α, ναι...εχω μυικούς σπασμούς στο αριστερό μέρος του προσώπου εδω κ 5 μέρες..ασταμάτητα..μάγουλο κ μάτι..εχω αρχίσει κ ανησυχώ..λέτε; Να υποτροπιάζω; Σας εχει συμβεί; Θα μου πείτε ..ασε μας ρε κοπελιά...εδω ο κόσμος καίγεται...κ συ..χτενίζεσαι...οπως κ αν εχει , ευχαριστω για την οποία απάντηση..να ειςτε καλα
είχα μυϊκούς σπασμούς οταν πρώτο διαγνωστηκα (μετά την κορτιζόνη όμως) σε ματια κ καποτε χερια κ ωμους. Δεν ήταν ενοχλητικοι θα ελεγα.. Δεν θυμάμαι για πόσο καιρό κράτησαν αλλα ήταν σίγουρα πάνω απο βδομαδα μέχρι που σταμάτησαν χωρίς να κάνω κάτι συγκεκριμένο.. Δεν ήμουν κ δεν ειμαι απο καποια αγωγη αλλα ακολουθω διατροφή..
 #105219  από litsa
 Τρί Αύγ 12, 2014 8:51 pm
στείλε μνμ στον γενετιστή ...
νομίζω ότι θα βοηθήσει αυξάνοντας για κάποιες μέρες την δοσολογία...

λίγο η ζέστη λίγο η κούραση ίσως... αλλά εμείς διάγνωση γιοκ! στείλε email και θα έχεις απάντηση...

φιλιά και περιμένουμε νέα σου!!
 #105220  από Στάθης
 Τρί Αύγ 12, 2014 9:38 pm
Ευτυχία έγραψε: Αλλα γτ μπήκα σε αυτο το θέμα; :) α, ναι...εχω μυικούς σπασμούς στο αριστερό μέρος του προσώπου εδω κ 5 μέρες..ασταμάτητα..μάγουλο κ μάτι..εχω αρχίσει κ ανησυχώ..λέτε;
Γεια σου Ευτυχία !

Είχα πάθει ακριβώς το ίδιο πράγμα, ήταν ένα απίστευτο σύμπτωμα, το οποίο για κάποιο λόγο δεν με είχε ανησυχήσει αντιθέτος μερικές φορές με κοίταζα στο καθρέφτη και γέλαγα γιατί δεν το πίστευα όταν κουνιόταν το μάγουλο και το μάτι μου ασταμάτητα και με ακριβής ρυθμό.

Τι είχα κάνει;

Είχα πάρει 3γρ. κορτιζόνη... με οδηγία του νευρολόγου μου, κάτι το οποίο δεν με είχε βοηθήσει καθόλου. Η αλήθεια είναι ένιωθα σαν να μην ήταν κάν υποτροπή...

Τι με είχε βοηθήσει;

Είχα πάρει Neurontin τον 300γρ. και φραπ... ως εκ θαύματος μέσα σε 5 μέρες άρχισε να ηρεμεί ο χορός.... μέσα σε 3 βδομάδες είχε επιστρέψει το πρόσωπο μου στην σταθερότητα που θαυμάζω από μικρό παιδί.

Το συμπέρασμα;

Κοιτάζοντας τα συστατικά του Neurontin θέωρησα ότι εμείς οι ΣΚΠάδες είμαστε λίγο ευάλωτη σε επιληπτικά συμπτώματα... σε καμία περίπτωση δεν εννοώ επιληψία, αλλά κάτι παρεμφερές...

Πως λέγεται αυτό που έπαθες;

Αυτό το σύμπτωμα λέγεται ΜΥΟΚΥΜΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ και ναι δυστυχώς είναι σύμπτωμα της ΣΚΠ.

Εύχομαι γρήγορα περαστικά Ευτυχία, και ρώτησε το γιατρό σου για το Neurontin. Με είχε βοηθήσε πάρα πολύ εκεί που η κορτιζόνη είχε αποτύχει.
 #105227  από Elianna
 Τετ Αύγ 13, 2014 12:20 pm
Κι εμένα ήταν από τα πρώτα συμπτώματα. Κράτησε 3 μήνες μέρα-νύχτα (και στον ύπνο). Έκανα ένα σωρό εξετάσεις, που όλες συμφώνησαν ότι είναι μυοκλονίες προσώπου και τελικά μια μέρα έφυγε μόνο του, χωρίς φάρμακα...