• Εμμονή

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #104776  από Άγχος
 Κυρ Ιούλ 27, 2014 7:40 pm
Kαλησπέρα σε όλους,

Ο λόγος που σας γράφω δεν είναι για να μου δώσετε απαντήσεις ιατρικές αλλά να μου πείτε την γνώμη σας ανάλογα με τη εμπειρία σας. Καταρχήν, να συγχαρώ επειδή έχω παρακολουθήσει όλα τα post πως είστε όλοι αρκετά πεπαιδευμένοι και φαίνεται από τον τρόπο που απαντάτε και αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις σας. Θα είμαι όσο πιο σύντομη μπορώ.

Κατά διαστήματα, τελείως στιγμιαία έχω διαταραχές ούρησης ( σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει στο ιντερνετ πάντα ).. δηλαδή έτυχε κάποιες φορες να μην μπορώ να κρατηθώ, να θέλω να ουρήσω αμέσως και κάποιες φορες βρεχόμουν. Αυτό έγινε στιγμιαία. Τώρα έχω καιρό να βιώσω κάτι τέτοιο.

Εν συνεχεία, το πάσχα καταπίνωντας ένιωσα κάτι στο λαιμό. Ψάξιμο στο ίντερνετ και το πόρισμα αμέσως καρκίνος θυροειδή-φάρυγγα-λάρυγγα. Πήγα σε παθολόγο, φαρυγγίτιδα. Δεν τον πίστεψα. Πήγα σε ωτορινολαρρυγολογο, φαρυγγιτιδα. Ουτε κι εκεινον πιστεψα αλλα περασε μετα απο λιγες μερες και ησυχασα απο αυτο. Μετα ειχα για κανα μηνα βηχα. Ψαχνωντας στο ιντερνετ καρκινος του πνευμονα. Σηκωθηκα ενα πρωι και πηγα εκανα μονη μου εξετασεις αιματος και ταχυτητα καθιζησης ( γιατι ειχα διαβασει οτι αν εχεις οποιαδηποτε φλεγμονη ανεβαινει ). Αψογες οι εξετασεις. Σε ολο αυτο το καιρο, φοβος, πανικος και χιλιαδυο. Περασε και ο βηχας. Εψαχνα τα παντα κι οτι εβρισκα το εψαχνα μηπως κι ειναι κατι. Επειτα μουδιασμα και μυρμηγκιασμα. Εκει αρχισε το πανηγυρι. Βεβαια μουδιασματα δεν εχω καθολου τωρα αλλα εχω μυρμηγκιασμα, και σε ολο το σωμα εχω κατι κλασματα δευτερολεπτου καθε μερα ολη μερα κατι σαν βελονιες-καψιματα-τσουξιμο. Πηγα σε δυο νευρολογους. Ο ενας με εξετασε παρα πολυ. Ολα τα νευρα του σωματος με σφυρακι, ματια, ασκησεις ορθια, ασκησεις ξαπλωτη ΟΛΑ. Χιλιες δυο ερωτησεις ( αφου μου εκανε εντυπωση και ποση ωρα συζητουσαμε ). Πορισμα οτι η νευρολογικη εικονα μου ειναι αψογη. Το μυαλο μου ομως ψαχνοντας στο ιντερνετ ειναι η ΣΚΠ. ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. Πηγα και σε ψυχολογο, αγχωδης διαταραχη. Με κυριαρχουν ομως τα βελονιασματα, στο σωμα, τα καψιματα σε διαφορα σημεια, ολη μερα καθε μερα, ειναι δυνατον να ειναι απο αγχος ρε παιδια; Ειμαι συνεχομενα πιεσμενη το τελευταιο τριμηνο αλλα μου φαινεται τρομερα περιεργο εκει που καθομαι να νιωθω σε διαφορα σημεια τετοια πραγματα. Τοσο πολυ πια ;;;;
 #104777  από petroula
 Κυρ Ιούλ 27, 2014 8:19 pm
Κατα τη γνώμη μου δεν πρέπει να υποτιμάς την αξιολόγηση του ψυχολόγου. Εντάξει, δεν έχεις καρκίνο ούτε σκλήρυνση... δε παυει όμως μια αγχώδης διαταραχη να είναι κατι σοβαρό κατα τη γνώμη μου και αξίζει την προσοχή σου. Το ότι πήγες σε ψυχολόγο σημαίνει ότι και εσύ καταλαβαίνεις ότι κατι συμβαίνει.
Το συνεχες αγχος είναι μια σοβαρή νοσηρή κατασταση και πρεπει να κάνεις ότι μπορεις να το τινάξεις από πάνω σου, να θεραπευτεις.
Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά.
 #104778  από Άγχος
 Κυρ Ιούλ 27, 2014 8:47 pm
Δεν το συζητω το ποσο δικιο εχεις. Η αρρωστια της ψυχης ειναι ισοδυναμη με τη σωματικη. Αλλα ακομη κυριαρχουν μεσα μου οι φοβοι και οι υποψιες λογω των μονιμων συμπτωματων. Δεν ειναι τοσο ξεκαρφωτα ολα, περασαν οι γονεις μου διαφορα θεματα υγειας. ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΕΙΑ. :-(
 #104780  από litsa
 Κυρ Ιούλ 27, 2014 9:37 pm
εμπιστεύσου τον ψυχολόγο σου και σταμάτα να διαβάζεις στο ίντερνετ...
 #104785  από Άγχος
 Δευ Ιούλ 28, 2014 11:05 am
Με την ευκαιρία ισχύει αυτο που λένε για την καθίζηση ταχύτητας ερυθρών στις εξετασεις αιματος; Αν παει κατι λάθος στον οργανισμό δεν αυξάνεται; Ξερω πως δεν σου διευκρινίζει τι έχεις, δεν ειναι δηλαδή διαγνωστική, αλλα σου δείχνει οτι κατι έχεις. Λογικά θα γνωρίζετε. Τα βελονιασματα εξακολουθώ να τα εχω αρκετά έντονα. Ειναι φυσιολογικό;
 #104786  από petros
 Δευ Ιούλ 28, 2014 11:24 am
Βασικα και να απαντησουμε, δεν θα μας πιστεψεις. Οπως δεν πιστευεις τους γιατρους που σου λενε οτι δεν εχεις τιποτα. Cyberchondria ειναι το θεμα σου. Πηγαινε σε ψυχολογο και χαλαρωσε. Δεν εχεις τιποτα.
 #104787  από Άγχος
 Δευ Ιούλ 28, 2014 11:59 am
Αναγνωριζω κι εγω η ιδια καποιες φοβιες.. αλλα καταλαβε με και νομιζω πως μπορεις, οτι μεχρι ενα σημειο ειναι λογικο εχοντας συμπτωματα εντονα στο σωμα σου να λες τι γινεται. Ειναι τρομακτικο.
 #104788  από litsa
 Δευ Ιούλ 28, 2014 12:14 pm
:smile-envy: :smile-envy: :smile-envy: :smile-envy: :smile-envy: :smile-angry: :smile-angry: :smile-angry: :smile-angry: :smile-angry: :smile-angry: :smile-angry: :smile-angry:

και που να δεις, τι νιώθεις, όταν τα νιώθεις στ΄αλήθεια!!! :smile-devil: :smile-devil: :smile-headbang: :smile-lipssealed:
 #104789  από Γιάννης
 Δευ Ιούλ 28, 2014 12:38 pm
Για αρχή ΚΟΨΕ το ιντερνετ για λόγους ενημέρωσης, ΚΟΦΤΟ μαχαίρι, Αν δεις ότι δεν σου είναι εύκολο, έχεις θέμα και πρέπει να το ψάξεις.
 #104790  από greekinholland
 Δευ Ιούλ 28, 2014 12:49 pm
Μια και λόγω και της εορτής του Αγίου, θα έλεγα η απάντηση είναι "Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα", δε μας φτάνουν τα δικά μας, κάθε κατα φαντασίαν ασθενής είδε φως και μπήκε να μας τρελλένει κάθε φορά :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: