• Ζητάω τη γνώμη σας...

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #104627  από Βιβή
 Κυρ Ιούλ 20, 2014 10:53 pm
Καλησπέρα σε όλους.
Είχα γράψει και παλιότερα για την περίπτωσή μου.
Εν συντομία τον Γενάρη νοσηλεύτηκα για πλήρη έλεγχο (παρακέντηση, οπτικά δυναμικά κτλ).
Το σύμπτωμά μου μούδιασμα στο δεξί πόδι και ημιπάρεση με μια εστία την θωρακική μοίρα.
Οι εξετάσεις αίματος και η παρακέντηση βγήκαν καλές.
Εξι μήνες μετά επανάληψη μόνο της μαγνητικής.Η εστια ήταν ανενεργή.
Πήγα στον γιατρό μου να τις δει και επιμένει στην αρχική του διάγνωση η οποία είναι σκπ σε αρχικό στάδιο.
Φτάνει μόνο η κλινική εικόνα και η μαγνητική για την διάγνωση?
Πιστεύετε ότι πρέπει να ζητήσω κι άλλη γνώμη?
Το μόνο που μου είπε να προσέχω είναι τον ήλιο και γενικότερα την ζέστη.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 #104702  από stavrina117
 Πέμ Ιούλ 24, 2014 12:19 pm
Βιβή καλημέρα.!
Η δική μου γνώμη είναι ότι έπρεπε να έχεις πάρει ήδη μια δεύτερη γνώμη..
Εγώ διαγνώστηκα τον Οκτώβριο του '07 και μέχρι να ξεκινήσω αγωγή το Δεκέμβριο είχα πάει σε 4 γιατρούς και αφού ολοι μου είπαν τα ίδια έτσι ξεκίνησα την αγωγή..!
Φιλικά
 #104704  από Βιβή
 Πέμ Ιούλ 24, 2014 4:18 pm
stavrina
σε ευχαριστώ για την απάντηση.
φάρμακα δεν μου είπε να πάρω.
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να κάνω τις επαναληπτικές εξετάσεις για να δω τι γίνεται.
Από συμπτώματα μου έχουν μείνει μόνο κάτι καψίματα στο πόδι.
Αυτό που θέλω να μάθω πιο πολύ είναι αν η κλινική εικόνα και μια εστία στην θωρακική μοίρα έινια αρκετά για την διάγνωση.
Σίγουρα θα ζητήσω και 2η γνώμη. Λέω να πάω προς Αθήνα μιας και μένω εκτός.
 #104708  από stavrina117
 Πέμ Ιούλ 24, 2014 6:47 pm
Βιβη ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις..ελα στην αθηνα πηγαινε σε γιατρο..
Ευχομαι ολα να ειναι καλα..
Θα περιμενουμε νεα σου..και βεβαια θελουμε καλα νεα..
:smile-flower:
 #104712  από Βιβή
 Παρ Ιούλ 25, 2014 12:18 am
Και που προτείνετε να πάω?
Στο Αιγινήτειο ή σε κάποιον νευρολογό σε ιδιωτικό ιατρείο?
 #104713  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Παρ Ιούλ 25, 2014 12:58 am
:smile-hi: πριν ξεκινήσεις πάρε τηλέφωνο για ραντεβού. :smile-cool: :smile-cool: :smile-cool: :smile-cool: :smile-cool: :smile-cool: :smile-cool: :smile-cool:
 #104736  από billios
 Παρ Ιούλ 25, 2014 9:49 pm
Κανε την αρχη και κλεισε ραντεβου σε τουλαχιστον δυο για να εχεις να ζυγισεις πραγματα και να μπορεσεις να κανεις την επιλογη σου.
Γνωμη μου ειναι να μην ψαξεις αναγκαστικα να ειναι και οι δυο 'πρωτα' ονοματα,ας ειναι ο ενας,θα καταλαβεις..
 #104966  από Μαριάννα
 Δευ Αύγ 04, 2014 1:32 am
Βιβή έγραψε:stavrina
σε ευχαριστώ για την απάντηση.
φάρμακα δεν μου είπε να πάρω.
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να κάνω τις επαναληπτικές εξετάσεις για να δω τι γίνεται.
Από συμπτώματα μου έχουν μείνει μόνο κάτι καψίματα στο πόδι.
Αυτό που θέλω να μάθω πιο πολύ είναι αν η κλινική εικόνα και μια εστία στην θωρακική μοίρα έινια αρκετά για την διάγνωση.
Σίγουρα θα ζητήσω και 2η γνώμη. Λέω να πάω προς Αθήνα μιας και μένω εκτός.

Η κλινική εικόνα για να είναι αρκετή θα πρέπει να έχεις υποστεί δυο επεισόδεια αλλά και πάλι οι γιατροι δε θα βασιστούν σε αυτο θα κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για τη διαγνωση (μαγνητική ,παρακέντηση προκλητά δυναμικά και άλλες εξέτασεις)