• ΣΥΜΠΤΩΜΑ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ???

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #104214  από nora tora
 Πέμ Ιούλ 03, 2014 2:33 am
Γεια σας φιλαράκια μου!!!!

Θέλω να σας ρωτήσω το εξής:

Εδώ και δυο ημέρες έχω γεμίσει μικρά σπυνθουράκια σε χέδια - πόδια κ με φαγουρίζουν πολύ !!!

Αυτό έγινε μια μέρα μετά από πολύωρη έκθεσή μου στον ήλιο (παραλία) και χωρίς αντιλιακό!!!

Το λογικό είναι να είναι από τον ήλιο... αλλά μήπως είναι κάποια αλεργία (αφού εκείνη την ημέρα κατανάλωσα και υπερβολική ποσότητα φρούτων..) ή λόγω της "φίλης" μας (ζέστης - που ο γιατρός μου έχει ζητήσει να αποφεύγω???

Αν ξέρει κάποιος ας μου πει....

Ευχαριστώωωωωωω ♡ ♡ ♡ ♡ ♡
 #104216  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Ιούλ 03, 2014 8:41 am
nora tora έγραψε:Γεια σας φιλαράκια μου!!!!

Θέλω να σας ρωτήσω το εξής:

Εδώ και δυο ημέρες έχω γεμίσει μικρά σπυνθουράκια σε χέδια - πόδια κ με φαγουρίζουν πολύ !!!

Αυτό έγινε μια μέρα μετά από πολύωρη έκθεσή μου στον ήλιο (παραλία) και χωρίς αντιλιακό!!!

Το λογικό είναι να είναι από τον ήλιο... αλλά μήπως είναι κάποια αλεργία (αφού εκείνη την ημέρα κατανάλωσα και υπερβολική ποσότητα φρούτων..) ή λόγω της "φίλης" μας (ζέστης - που ο γιατρός μου έχει ζητήσει να αποφεύγω???

Αν ξέρει κάποιος ας μου πει....

Ευχαριστώωωωωωω ♡ ♡ ♡ ♡ ♡
:smile-hi: Καλημερα ! Σπιθουρακια απο τη σκπ , δεν εχω υπ'οψη μου . Πηγαινε , καλυτερα , σε ενα δερματολογο . Κι αλλη φορα , να μην καθεσαι πολλες ωρες στον ηλιο και μαλιστα χωρις αντιηλιακο !!!! Αυτο απαγορευεται ΣΕ ΟΛΟΥΣ , οχι μονο σε μας . :smile-kiss:
 #104221  από sofia
 Πέμ Ιούλ 03, 2014 12:32 pm
Είναι κάτι σαν αλλεργία στον ήλιο... καμία σχέση με τη σκλήρυνση!

Το πάθαινα πολύ συχνά, κυρίως προ ΣΚΠ, όταν την άνοιξη έβγαινα στον ήλιο (δε μιλάμε για ηλιοθεραπεία) και το δέρμα ήταν ασυνήθιστο στην ηλιακή ακτινοβολία.
Γέμιζα σπινθουράκια στα σημεία που ήταν εκτεθειμένα (χέρια κ΄λαιμός).

Θα υποχωρήσουν μόνα τους, αρκεί τις επόμενες ημέρες να αποφύγεις τον ήλιο.
Αν θέλεις, βάλε κάποια καταπραϋντική κρέμα, κυρίως για να μην έχεις κνησμό και κάνεις σημάδια.

Δεν είναι τίποτε σημαντικό, μην ανησυχείς.

Το σημαντικό είναι ότι απαγορεύεται η ηλιοθεραπεία στην κατάστασή μας, πώς το αμελείς τόσο;
 #104228  από nora tora
 Πέμ Ιούλ 03, 2014 3:31 pm
Η αλήθεια είναι πως αγαπώ τον ήλιο!!!!

Κάθε καλοκαίρι γίνομαι αραπάκι.... και μάλιστα στην παραλία περισσότερο είμαι της ηλιοθεραπείας παρά της βουτιάς!!!!!

Προχθές έτυχε και μου τελείωσε το αντηλιακό....

Αλλά για να καταλάβω σε εμάς δεν επιτρέπεται ο ήλιος ή η ζέστή???

♡ ♡ ♡ ♡ ♡
 #104231  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Ιούλ 03, 2014 4:45 pm
nora tora έγραψε:Η αλήθεια είναι πως αγαπώ τον ήλιο!!!!

Κάθε καλοκαίρι γίνομαι αραπάκι.... και μάλιστα στην παραλία περισσότερο είμαι της ηλιοθεραπείας παρά της βουτιάς!!!!!

Προχθές έτυχε και μου τελείωσε το αντηλιακό....

Αλλά για να καταλάβω σε εμάς δεν επιτρέπεται ο ήλιος ή η ζέστή???

♡ ♡ ♡ ♡ ♡
Ενα θα σου πω...Καπου διαβασα οτι , καποτε , εξεταζαν τους ασθενεις ΜΕΣΑ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ !!!!!! Η ζεστη σε μας , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ !!!!!! Το κολυμπι , επιβαλλεται ! Οχι , ομως, τις ζεστες ωρες !!!!!!!!
 #104254  από petros
 Παρ Ιούλ 04, 2014 10:19 am
Nora. Ο Ηλιος ειναι οτι καλυτερο για την ζωη σε αυτον τον πλανητη. Για μενα τον εχουν ενοχοποιησει πολυ. Βιταμινουμ D καργα που την χρειαζομαστε ΟΛΟΙ . Ανθρωποι ,ζωα φυτα . Χωρις ηλιο ζωη παπαλα. ΦΥΣΙΚΑ με μετρο.
Δεν νομιζω οτι το δερματικο εχει να κανει με την σκπ. Κατι σε πειραξε. Μπορει να ειναι 1000 πραγματα, αλλα θεωρω να ειναι απο την παθηση οτι ειναι λιγο κουφο.
Η ζεστη ειναι ενα θεμα για αυτους που δεν μπορουν να την διαχειριστουν και τους κανει "χειροτερα" με την εχοοια καποιας ψευδοωσης. Αν εσυ την αντεχεις και δεν σου δημιουργει θεμα οκ. Εσυ ξερεις τον οργανισμο σου καλυτερα απο τον καθενα.
 #104261  από ΑΛΕΞΗΣ
 Παρ Ιούλ 04, 2014 1:33 pm
ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
ΚΑΛΗ Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ Δ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ,ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
ΑΛΛΑ ΟΙ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΣ
ΤΑ ΕΞΑΝΘΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΕΞ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΟΥ
ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
 #104589  από nora tora
 Σάβ Ιούλ 19, 2014 2:36 pm
Φιλαράκια τι μου κάνετε??? :smile-heart: :smile-heart: :smile-heart: :smile-heart:

Είχα καιρό να μπω....

Φωτοευαισθησία τελικά μου είπαν πως είναι....

Τελεία???? Με ενοχλεί και ο ήλιος αλλά και η ζέστη!!!!!!!!

Κυκλοφορώ σπάνια στον ήλιο (σε μεγάλες ανάγκες) και όταν με μακρυμάνικα!!!! Επίσης χρησιμοποιώ μια κορτιζονούχα αλοιφή και είμαι μονίμως κάτω από ερκοντίσιον !!!!

Τα σπιθουράκια μου πέρασαν αλλά μου έμεινε μια ελαφριά κοκκινίλα και ελαφριά πλέον φαγούρα....

Από Δευτέρα λέω να πάω προς Συγγρό....

Νομίζω πήγαινα γυρεύοντας..... γρρρρρρρρρρρρρ
 #104604  από giota74
 Σάβ Ιούλ 19, 2014 8:25 pm
Den kanei na kathomaste ston hlio prepei na kaluptoume kefali panta me antiliako kai kalo eine apogeumatines wresgia mpanio,den kanei oute polu zesth oute ktyas thalasa dystixos ouf den mporoume na eyxaristithoume tipota an kai nomizw ta spithourakiaden exoun sxesi me skp
 #104608  από nora tora
 Σάβ Ιούλ 19, 2014 10:29 pm
giota74 έγραψε:Den kanei na kathomaste ston hlio prepei na kaluptoume kefali panta me antiliako kai kalo eine apogeumatines wresgia mpanio,den kanei oute polu zesth oute ktyas thalasa dystixos ouf den mporoume na eyxaristithoume tipota an kai nomizw ta spithourakiaden exoun sxesi me skp
Δεν λες πάλι καλά που φόραγα καπέλο και γυαλιά :smile-cool: ... σπιθουράκια γέμισα σε χέρια και πόδια... στα πόδια έφυγαν γρήγορα, στα χέρια με ταλαιπώρησαν...

Ο γιατρός μου είπε πως 99% δεν έχουν σχέση με την "φίλη" μας, αν και η φωτοευαισθησία καμιά φορά προκαλείται και λόγω χρήσης ή εφαρμογής ευαισθητοποιητικών φαρμάκων ή χημικών ουσιών....

Εγώ την βολτούλα μου και στον Συγγρό θα την κάνω... (σε τόσα πήγα... εκεί θα κολλήσω??? χεχεχεεχεεχ)

Παρεμπιπτόντως να σας πω και τα νέα μου από τον γιατρό σχετικά με την ΣΚΠ....
Με είδε και μου είπε όλα καλά!!!! Σε δύο μηνάκια θα κάνω μαγνητική να δούμε που βρίσκομαι και θα το σταματήσω το TYSABRI!!!! :smile-party: :smile-party: :smile-party:

Είναι πολύ θετικός και αισιόδοξος .... και εγώ χαρούμενη, αν και με φωτοευαισθησία - για να μη ξεχνιόμαστε χεχεχεεχεχεε !!!! :smile-rock: :smile-rock: :smile-rock: :smile-rock: