• ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #103443  από Κώστας
 Κυρ Ιουν 01, 2014 2:31 pm
Ευαγγελία ευχαριστούμε για τον νόμο.
Κώστα δεν μπορώ να καταλάβω από τον νόμο (αν βέβαια είναι αυτός που επικαλούνται στο ταμείο σου), πως σχετίζεται το εξωιδρυματικό με τις οφειλές και τη σύνταξη. Αντίθετα ο νόμος λέει ότι παρέχεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης ατόμων με χρέη προς τον οργανισμό μέχρι του ποσού των 20000€. Το δε ποσόν του χρέους θα παρακρατείται μέχρι την εξόφλησή του από τη σύνταξη. Δεν αναφέρεται πουθενά επιρρεασμός ή αλληλεξάρτηση του εξωιδρυματικού επιδόματος από το χρέος. Οπότε κάνε ένα έγγραφο ερώτημα στο ταμείο σου ρωτώντας γιατί δεν σου δίνουν τα αναδρομικά και το εξωιδρυματικό και θα πρέπει να περιμένεις τη σύνταξη για ν΄ αρχίσει η χορήγησή του. Και επίσης σε ποιο νόμο αναφέρεται ότι το εξωιδρυματικό επιρρεάζεται από την ύπαρξη χρέους στο ταμείο και σε περίπτωση αιτήματος συνταξιοδότησης χορηγείται από τη στιγμή που θα εγκριθεί η τελευταία;!
 #103445  από evaggelia012
 Κυρ Ιουν 01, 2014 2:43 pm
ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΟΦΕΙΛΕΣ 12,500 ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2011 ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΕΚΑΝΑ ΡΥΘΜΙΣΗ .ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΗΜΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2014 .Η ΟΦΕΙΛΗ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ 7,500 ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ.Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 10,000
ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟ.
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΚΡΗ....
 #103453  από LL--MM
 Κυρ Ιουν 01, 2014 6:16 pm
Απ'όσο ξέρω, όλα τα ταμεία κάνουν ρυθμίσεις, (τα επιδόματα θεωρούνται συνταξιοδοτικές παροχές) και γενικά η ρύθμιση γίνεται στο 1/4 της παροχής κάθε μήνα ώστε να ρυθμιστεί η οφειλή μέσα σε δύο χρόνια.
 #103455  από kostasp
 Κυρ Ιουν 01, 2014 7:06 pm
LL--MM έγραψε:Απ'όσο ξέρω, όλα τα ταμεία κάνουν ρυθμίσεις, (τα επιδόματα θεωρούνται συνταξιοδοτικές παροχές) και γενικά η ρύθμιση γίνεται στο 1/4 της παροχής κάθε μήνα ώστε να ρυθμιστεί η οφειλή μέσα σε δύο χρόνια.
Παιδια σας λεω οτι τωρα δεν δεχονται απο το 2014 και κατω το επιδομα. Δεχονται μονο απο 1/1/2014 και περα τα οποια ουτως η αλλως θα τα κρατησουν μαλλον τμηματικα αποτην συνταξη διοτι μου ειπαν το επιδομα θα το παρω οταν παρω την κανονικη συνταξη οχι το πρωσορινο που θα ξεκινησει τωρα ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 #103463  από Κώστας
 Κυρ Ιουν 01, 2014 7:44 pm
Ρώτησε τους σε ποιο νόμο ή εγκύκλιο ή οτιδήποτε άλλο αναφέρεται αυτό.
 #103466  από basilis361
 Κυρ Ιουν 01, 2014 7:59 pm
LL--MM έγραψε:Απ'όσο ξέρω, όλα τα ταμεία κάνουν ρυθμίσεις, (τα επιδόματα θεωρούνται συνταξιοδοτικές παροχές) και γενικά η ρύθμιση γίνεται στο 1/4 της παροχής κάθε μήνα ώστε να ρυθμιστεί η οφειλή μέσα σε δύο χρόνια.
εμενα μου κρατουσαν 360 ευρο για 20 μηνες ,για χρεος 7200 ευρο και η συνταξη μου ειναι 1118 ευρο μικτα και 960 ευρο στο χερι...
η συνταξιοδοτηση μου εγινε μετα απο τον νομο που εβαλε η Ευαγγελια ,δηλαδη τον Μαιο του 2012 ,οποτε σιγουρα αυτος ο νομος δεν νομιζω να ειναι αυτος που δημιουργει προβλημα στον kostasp ..αλλα νομιζω οπως και να εχει πρεπει να συμβουλευτει εναν δικηγορο και να διεκδικηση με καθε τροπο αυτα που δικαιουται...
 #103475  από LL--MM
 Δευ Ιουν 02, 2014 10:55 am
Ανακοίνωση της Μαρίνας από την ομάδα Αλληλεγγύης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ)

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΛΗ - ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΚΕΠΑ ΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΤΑΞΗ θετικη απαντηση ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ θετικη απαντηση.... ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟ ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΟΛΑ???

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 #103477  από elenipir
 Δευ Ιουν 02, 2014 12:00 pm
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ....
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΤΟ ΤΡΕΞΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΣΘΕΝΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΙΛΉΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ...
ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΣΘΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ....... ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ......... ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ ....
 #103552  από kostasp
 Τετ Ιουν 04, 2014 2:10 pm
Πηγα σημερα Αγ.Κωσταντινου 5 στα κεντρικα και ζητησα να μου πουν ποιος νομο/εγκυκλιος λεει αυτο που μου ειπε η υπαλληλος στο τεβε καλιθεας και η πρωτη σωστη ερωτηση που μου εκανε η κοπελα ηταν οτι χρεος δεν ειχα οταν εκανα την αιτηση για το επιδομα τον επομενο χρονο διμηουργησα διαβαζε τα χαρτια της ξανα και ξανα και δεν εβρισκε γιατι να μην μου το δωσουν οπως ειπε η αλλη. Με παρακαλεσε να ρωτησει και τον προισταμενο της και θα με παρει τηλεφωνο για 100% οτι πρεπει να μου τα δωσουν και μαλιστα μου ειπε οτι αν θελω να τους παρει και τηλεφωνο μετα να τους πει το αυτονοητο ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ δεν λεω τιποτα ακομα και περιμενω στο τηλεφωνο ..................
 #103555  από Κώστας
 Τετ Ιουν 04, 2014 4:10 pm
Κατά τ΄άλλα ξεσηκώθηκε το σύμπαν με την επερχόμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Αν κάποιος κάνει καλά τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αξιολόγηση. Γιατί να ταλαιπωρεί τους πολίτες η ασχετοσύνη του κάθε δημοσίου υπαλλήλου που σε παίρνει στο λαιμό του! Πρέπει δηλαδή ο καθένας μας νάναι "ψιλιασμένος" ή νάχει σώνει και καλά νομικές γνώσεις για να μπορεί ν΄ αντεπεξέλθει;! Ο εκάστοτε δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει πρωτίστως να δείχνει ευσυνειδησία και να φροντίζει να ενημερώνεται σχετικά με το αντικείμενό του, πριν αρχίσει να παίρνει αβίαστα ανθρώπους στο λαιμό του. Κώστα κάνε λίγη υπομονή να δεις τι θα σου απαντήσουν αν και μάλλον θα δικαιωθείς και μετά βλέπουμε μήπως με την Μαρίνα που έχουν νομική υποστήριξη μπορείς να κάνεις κάποια μήνυση για αμελή εκτέλεση καθηκόντων. Το κακό είναι πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, πέρα από τις προφορικές απαντήσεις που όπως έχω ξαναπεί είναι σα να μην δώθηκαν ποτέ!