Σκλήρυνση κατά πλάκας
nick1981 έγραψε:παιδια βγαλτε μια καρτα ευρωπαικης ασφαλισης ωστε να πληρωσετε μονο 15% στις μαγνητικες, και για τις 3 κοντα στα 120 ευρω νομιζω κ ελατε με τη ryanair me 50 eyrw αθηνα.!ακου 750 ευρω για μια μαγνητικη?!εγω εχω αυτη την κάρτα και επίσης σπουδάζω κ θεσσαλονίκη. που πρέπει να απευθυνθώ για εξέταση ΜΡΙ? μήπως πρέπει να πάρω παραπεμπτικό από κάποιο γιατρο? γενικα ποια ειναι η διαδικασια για να κανει καποιος ΜΡΙ εδω στην Ελλάδα?
παιδια μια βδομαδα ειναι που εφτασα στη λευκωσια οποιος θελει ας μου στειλει να παμε για καφεδακι!
adrCy έγραψε:Αυτή η κάρτα δεν σε καλύπτει για εξετάσεις ρουτίνας. Την έχεις μαζί σου όταν είσαι σε χώρα της ΕΕ, και σε περίπτωση που σου τύχει κάτι έκτακτο και πας στα επείγοντα, σε καλύπτει. Δεν μπορείς όμως να πας και να πεις θέλω να κάνω αναλύσεις αίματος, ή εξετάσεις MRI ή οποιεσδήποτε εξετάσεις. Εκτος κι αν σε παραπέμψουν από τα επείγοντα.nick1981 έγραψε:παιδια βγαλτε μια καρτα ευρωπαικης ασφαλισης ωστε να πληρωσετε μονο 15% στις μαγνητικες, και για τις 3 κοντα στα 120 ευρω νομιζω κ ελατε με τη ryanair me 50 eyrw αθηνα.!ακου 750 ευρω για μια μαγνητικη?!εγω εχω αυτη την κάρτα και επίσης σπουδάζω κ θεσσαλονίκη. που πρέπει να απευθυνθώ για εξέταση ΜΡΙ? μήπως πρέπει να πάρω παραπεμπτικό από κάποιο γιατρο? γενικα ποια ειναι η διαδικασια για να κανει καποιος ΜΡΙ εδω στην Ελλάδα?
παιδια μια βδομαδα ειναι που εφτασα στη λευκωσια οποιος θελει ας μου στειλει να παμε για καφεδακι!
Σε ενημερώνω μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Υγείας όπου είναι και ο αρμόδιος φορέας που μπορεί να μας ενημερώσει για την φόρμα S1, σου μεταφέρω όλα όσα μου έχουν πει.(Δεν βάζω το όνομα της πολύ ευγενικής κυρίας, επειδή δεν ξέρω εάν θα το ήθελε, αλλά μπορείτε να τη βρείτε στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης:
Αρχικά για να πάρεις την φόρμα S1 χρειάζεται να ετοιμάσεις μια επιστολή απευθυνόμενος προς Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας, υπόψη κυρίου Σωτήρη Στρατή όπου θα αναφέρεις ότι είσαι χρόνιος ασθενής με Πολλαπλή Σκλήρυνση και φοιτητής στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Ελβετία και χρειάζεσαι επειγόντως την
φόρμα S1 για να μπορείς να λαμβάνεις όλες τις θεραπείες σου δωρεάν στην χώρα όπου διαμένεις.
Αφού ετοιμάσεις την επιστολή χρειάζεται να επισυνάψεις και τα ακόλουθα:
1. Βεβαίωση γιατρού όπου να πιστοποιεί ότι είσαι ασθενής με Πολλαπλή Σκλήρυνση
2. Βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο σου ότι είσαι φοιτητής
3. Αντίγραφο της Ευρωπαϊκής σου Κάρτας
Αφού λοιπόν τα επισυνάψεις όλα τα δικαιολογητικά μπορείς να τα στείλεις ταχυδρομικώς στην διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, και αφού τα εξετάσει ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου και στην συνέχεια εγκριθεί από τον Υπουργό Υγείας τότε θα σου δοθεί η φόρμα S1. Μου είπαν ότι μόλις τα λάβουν θα το εξετάσουν και θα σου
απαντήσουν το συντομότερο δυνατόν.
Πιο συγκεκριμένα η φόρμα S1 δίνεται μόνο σε Κύπριους πολίτες που έχουν εργαστεί στην Κύπρο και έχουν καταβάλει στο ταμείο του κράτους Κοινωνικές ασφαλίσεις.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Γωνία Προδρόμου 1 & Χείλωνος 17
1448 Λευκωσία, Κύπρος
Εύχομαι να σε έχω βοηθήσει αρκετά και για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια ή διευκρίνιση παρακαλώ πολύ μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.