• Μαγνητικη μετα απο 5 χρονια...

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #103066  από petros
 Παρ Μάιος 23, 2014 7:45 pm
Μετα απο 5 χρονια αποφασισαμε να κανουμε μαγνητικη.
Η γυναικα μου ειναι κλειστοφοβικη και δεν το επαιρνε αποφαση. Τελικα το αποφασισε και καναμε.
3 νέες εστίες στον αυχένα και 8 νέες στον εγκέφαλο. Καμια δεν προσλαμβανει σκιαγραφικο.
Σε αυτα τα 5 χρονια πιστευω οτι ειχαμε 3-4 ωσεις οι υποιες δεν αφησαν καποιο καταλοιπο (τουλαχιστον εμφανες). Κλινικη εικονα γενικα καλη.

Ειμαι αρκετα απογοητευμενος μπορω να πω και αυτες τις μερες εχω χαθει στο διαδικτυο κανοντας ερευνα (τρομαρα μου). Περιμενα οτι θα δουμε κατι στην μαγνητικη αλλα 3 εστιες στον αυχενα με θορυβησαν περισσοτερο μπορω να πω.
Βασικα αν εχω μια ερωτηση προς εσας ειναι αν θεωρειτε ,βαση προσωπικης εμπειριας παντα, 11 νεες εστιες σε 5 χρονια παρα πολλες....??

Γραφω το συγκεκριμενο ποστ επειδη πιστευω πως πρεπει να μοιραζομαστε τις εμπειριες μας και βαση της αγωγης που κανουμε μηπως βοηθηθουν καποιοι απο εμας που εχουν αποριες.

Ολα αυτα τα χρονια με κοινη αποφαση με την γυναικα μου αποφασισαμε να μην ακολουθησουμε την κλασσικη οδο των φαρμακων.
Κανει ομοιοπαθητικη. Τιποτα αλλο. Και σκοπευουμε να συνεχισουμε σε αυτον τον δρομο προσθετοντας και αλλες "ολιστικες" προσεγγισεις κανοντας τον σταυρο μας να ειμαστε κωλοφαρδοι και να πιασουν.

Οποιαδηποτε γνωμη- παρατηρηση - ερωτηση καλοδεχουμενη.

Να ειστε ολοι καλα.
 #103070  από titi
 Παρ Μάιος 23, 2014 8:46 pm
11 νέες εστίες σε πέντε χρόνια και καλή κλινική εικόνα, εσείς .....
0 νέες εστίες σε δέκα χρόνια και από μπαλαρίνα (!), πάω με τα τέσσερα εγώ ....

Η μαγνητική είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, αλλά το βασικό είναι η κλινική μας εικόνα, οι αντοχές μας, η σταθερότητα στη μυική δύναμη και η ακρίβεια στις λεπτές / επιδέξειες κινήσεις (αυτό χάνεται πρώτα).

Μην ξεχνάμε ότι οι τομογράφοι προοδεύουν συνέχεια και αν μέχρι σήμερα η απεικόνιση δεν δείχνει νέες εστίες, σημαίνει ότι έτσι είναι ή ότι μπορεί απλά να μην μπορούν να διακριθούν από τον τομογράφο;

Απλά μεταφέρω άποψη γιατρού μου, η οποία μου φαίνεται λογική....
 #103088  από petros
 Σάβ Μάιος 24, 2014 10:56 am
Καλημερα titi. Εννοεις οτι ειχες στις πρωτες πχ μαγνητικες εστιες , αλλα τα 10 τελευταια χρονια η μαγνητικη δεν εδειξε καινουριες.
Κανεις καποια θεραπεια?
 #103100  από titi
 Σάβ Μάιος 24, 2014 1:56 pm
οι πρώτες MRI (όταν και έγινε η διάγνωση) έδειξαν μια ελάχιστη εστία στον εγκέφαλο και άπειρες σε αυχενική και θωρακική μοίρα.
Όλες οι επόμενες δεν έδειξαν σημαντική διαφοροποίηση στην απεικόνιση.
H κλινική μου εικόνα ήταν σταθερή για περίπου 6 έτη....
Μετά ξεκίνησε ο κατήφορος, παρά τις "θεραπείες" (ιντερφερόνη, copaxone,novantrone). Εδώ και ένα χρόνο δεν παίρνω κάτι...
Αποφάσισα να "κατηφορήσω", χωρίς χημικά πατίνια... και βλέπουμε...