• Έλλειψη συγκέντρωσης?

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #102618  από Dhm
 Κυρ Μάιος 11, 2014 8:13 pm
Καλησπέρα!
Το τελευταίο διάστημα βλέπω ότι ενώ μέσα μου θέλω,τελικά δεν καταφέρνω να συγκεντρωθώ να κάνω εργασίες για την σχολή μου.Πιστεύετε πως είναι έλλειψη συγκέντρωσης από την σκλήρυνση? Δεδομένω ότι παλαιότερα δεν το είχα παρατηρήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό...
Ευχαριστώ! :)
 #102619  από Κωνσταντίνα
 Κυρ Μάιος 11, 2014 9:38 pm
Dhm έγραψε:Καλησπέρα!
Το τελευταίο διάστημα βλέπω ότι ενώ μέσα μου θέλω,τελικά δεν καταφέρνω να συγκεντρωθώ να κάνω εργασίες για την σχολή μου.Πιστεύετε πως είναι έλλειψη συγκέντρωσης από την σκλήρυνση? Δεδομένω ότι παλαιότερα δεν το είχα παρατηρήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό...
Καλησπέρα Dhm :smile-flower:
είναι πιο εύκολο να ενοχοποιούμε την σκλήρυνση για κάθε δυσκολία που βιώνουμε, παραβλέποντας πολλές φορές παράγοντες όπως το άγχος, η κούραση, η θλίψη, η.............
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην περίπτωσή σου.Μπορεί να ευθύνεται σε κάποιο βαθμό και η νόσος μας.
Ότι κι αν ευθύνεται, βάζεις μικρό στόχο κάθε φορά :smile-yes:
Αντιμετώπισέ για μικρό χρονικό διάστημα, τον εαυτό σου σαν το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Δούλεψε με τεχνικές και θα το ξεπεράσεις :smile-nod:
 #102620  από adrCy
 Κυρ Μάιος 11, 2014 9:50 pm
Dhm έγραψε:Καλησπέρα!
καλησπέρα,
χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω πως η ΣκΠ μπορεί να επηρεάσει την έλλειψη συγκέντρωσης ως ενα σημείο αλλά κ άλλοι παραγωντες οπως αναφερει κ η Κωνσταντινα. Παρατήρησα και εγώ έλλειψη συγκεντρωσης μετα από 2-3 μήνες απο την ημερα της διαγνωσης μου και εριξα κ εγω τις ευθυνες στην Σκπ αποκλείοντας τους άλλους παραγωντες ενα-ενα. Θα σου πρότεινα αν θες να παιρνεις κάποια βότανα όπως μου έχουν προτείνει κ μενα πιο παλια.. μπορείς να παίρνεις τζινγκο μπιλομπα το οποιο βοηθάει στη μνημη και στην καλυτερη κυκλοφορία του αίματος, αλλα κ στη συγκεντρωση. το βρίσκεις σε μορφη τσαγιου ή και σε καψουλες. Επίσης το τζιντζερ μου είπαν ειναι καλο αλλα δε ξερω αν βοηθαει στη συγκεντρωση κ ουτε το εχω δοκιμασει. εγω προσωπικα παίρνω τζινγκο σε κάψουλες για μεγαλυτερη ποσοτητα, μια φορα την ημερα και μπορω να πω οτι με βοηθάει.
:)
 #102621  από litsa
 Κυρ Μάιος 11, 2014 10:22 pm
Κωνσταντίνα μου πόσο δίκιο έχεις!!

ότι και να κάνει η ''φιλενάς'' η κυρία ΣΚΠ,
ας μην της δίνουμε παραπάνω χαρά και τροφή!!!

μετά από μια διάγνωση Σκπ, πολλά θα περάσουν από το μυαλό μας, και θα μας αποσυντονίσουν...
ψάξου, χαλάρωσε, δώσε χρόνο στον εαυτό σου και προχώρα... σίγουρα θα εκπλαγείς με πόσα μπορείς να κάνεις... με τον ίδιο τρόπο, με άλλο τρόπο ..

πάντως με κάποιο τρόπο θα βρεις τις άκρες σου!! :smile-clapping: :smile-flower:
 #102624  από Dhm
 Δευ Μάιος 12, 2014 1:02 am
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! :)
Η αλήθεια είναι πως έκανα λίγες ασκήσεις χαλάρωσης,βάζοντας την ανάλογη μουσική και κάνοντας μέχρι και μασάζ στον εαυτό μου και βοηθήθηκα αρκετά. Καληνύχτα! :)