• ΛΑΒΗ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ (ΠΛΑΚΑΚΙΑ)

• Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
 #102514  από panos59
 Τετ Μάιος 07, 2014 4:03 pm
Για όσους έχετε (-ουμε) πρόβλημα ορθοστάτησης
και πρέπει από κάπου να κρατιέστε την ώρα του μπάνιου
βρήκα στο internet αυτό:

το αναζητάτε ως: suction grab bar handle

γλυτώνετε τρύπημα στα πλακάκια κλπ
και είναι και αφαιρούμενο-μεταφερόμενο!

αξία ~10 λίρες Αγγλίας
Συνημμένα
aq2t4dr.jpg
aq2t4dr.jpg (5.24 KiB) Προβλήθηκε 1977 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panos59 την Πέμ Μάιος 08, 2014 2:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #102515  από Γιάννης
 Τετ Μάιος 07, 2014 4:28 pm
Υπάρχει εδώ και χρόνια σε οποιαδήποτε ελληνική εταιρεία με βοηθήματα μπάνιου αλλά είναι πολύ επικίνδυνο ΓΛΥΣΤΡΑΕΙ στα πλακάκια και ΤΣΟΥΛΑΕΙ. Το έχω. Προσοχή.
 #102524  από panos59
 Τετ Μάιος 07, 2014 7:15 pm
Χρησιμη η παρατηρηση του Γιαννη

προτείνω να το έχετε σε οριζόντια θέση (και όχι κατακόρυφη, οπως στη φωτό)
το έχω κι εγώ, δεν μου γλυστράει (στα δικά μου πλακάκια τουλαχιστον...)

σε οριζόντοα θέση δεν κινδυνεύει να γλυστρίσει
ούτε το βρεγμένο χέρι (με το οποίο κρατιέσαι) πάνω στη λαβή
 #102526  από Γιάννης
 Τετ Μάιος 07, 2014 7:38 pm
Πάντα αναρωτιέμαι, αν γλυστρήσεις, ψιλοχάσεις την ισορροπία και φορτώσεις με υπερβολική πίεση και βάρος τη λαβή θα αντέξει; Προσωπικά το δοκίμασα μια φορά και έκτοτε είναι παροπλισμένο. Οι οδηγίες χρήσεις είναι μάλλον φοβιστικές.
http://www.telemarketing.gr/files/instr ... tagrip.pdf
 #102538  από panos59
 Πέμ Μάιος 08, 2014 8:48 am
Ενδιαφέρουσα η (αντι)παράθεση εμπειριών αγοράς και χρήσης διάφορων προϊόντων για ΑμεΑ

Τεράστια και ειδoποιός η διαφορά ανάμεσα σε ένα σοβαρό προϊόν και μια φτηνή απομίμηση!

Αφορά αυτό και τις αποσπώμενες (μη μόνιμες) χειρολαβές…
- Υπάρχουν οι αξιόπιστες, ασφαλέστατες και συνήθως πανάκριβες ΝΑΥΤΗΛΙΑΚΕΣ λύσεις με βεντούζα (για το γιώτ, το σκάφος και το κότερο…!!!$$$)
- Υπάρχουν οι αβέβαιης ασφάλειας, φτηνές(?) και σίγουρα φτηνιάρικες απομιμήσεις τύπου ΤΕΛΕ(τάδε)
- Και υπάρχει και μια πλειάδα λύσεων, σε ενδιάμεση κατάταξη

Το σπίτι μας είναι πλέον γεμάτο λαβές, κουπαστές, χειρολαβές, μόνιμες και μη… κτλ κτλ.
Έχω δοκιμάσει διάφορες. Ανάμεσά τους, και αυτές που λέει ο Γιάννης.
τις θεωρώ "για τα μπάζα...!"

Την ανάρτηση την έκανα για να μοιραστώ μαζί σας την θετικότατη εμπειρία της απόκτησης και χρήσης (2 βδομάδες τώρα) μιας αξιόπιστης (βλέπε ασφαλούς) λαβής, στα 9,99 €
my bad....!!! (κοινώς: μεγάλη μου μ@λ...)

Παρότι, το ebay και τα προϊόντα του, είναι "η μέρα με τη νύχτα'' με το κάθε ΤΕΛΕ(τάδε)
εσείς φίλοι μου μην αγοράσετε (προτιμότερο) τίποτα ακόμα….

Ένα test-drive έκανα… Μια εμπειρία θέλησα να καταθέσω…

υ/γ
Άλλωστε, υπάρχει και άλλη μία, σοβαρότατη παράμετρος…
Πόσο γερή είναι η τοιχοποιία στο μπάνιο σας και αν αντέχει ένα πλακάκι μπάνιου να το τραβήξεις με δύναμη 60 κιλά, χωρίς να αποκολληθεί
Σε έναν τοίχο ντουζ (ίσως και ψιλονοτισμένο-σαθρό εσωτερικά από την μόνιμη υγρασία του χώρου) κινδυνεύει να ξεκολλήσει το πλακάκι και να βρεθώ στο πάτωμα και εγώ, και η κάθε wow λαβή και το ..μισό πλακάκι..!!

υ/γ(2)
όχι... δεν ανακάλυψα τώρα τις λαβές βεντούζας
και
ναι... θέλω να εμπιστεύομαι τη σωματική μου ακεραιότητα σε κάτι σοβαρότερο
από αυτό που διαθέτει "η οποιαδήποτε ελληνική εταιρεία με βοηθήματα μπάνιου"...
 #102573  από Κωνσταντίνα
 Παρ Μάιος 09, 2014 8:33 am
Καλημέρα στην παρέα :smile-flower: :smile-flower:
Δεν μπορώ να βρω καμμία χρησιμότητα στις λαβές με βεντούζα :smile-thinking: Έχω βιδώσει με ούπα τρεις ανοξείδωτες ωραιότατες λαβές 45 εκατοστών έκαστη και κάνω το μπάνιο μου με ασφάλεια.
:smile-rofl: Μέσα στο σπίτι που ζω, είμαι μόνιμη.
 #102578  από panos59
 Παρ Μάιος 09, 2014 11:18 am
έχεις δίκιο Κωνσταντίνα... στο σπίτι είναι όλα μόνιμα... απελπιστικά "μόνιμα"....!

μόνιμα (θα) το έχω όμως και στη βαλιτσα μου ;)