• Καφενείο "Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ"

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #10236  από mary_d_ath
 Δευ Οκτ 19, 2009 12:02 pm
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ έγραψε:Ελπίζω επιτέλους να κανονιστεί κάποια συνάντηση , αν και σε σκυλάδικο θα είναι δύσκολη η ανταλλαγή απόψεων.
Πέρα από τις χορογραφίες που θ' ανταλλάξουμε κατά τη διάρκεια του μουσικού προγράμματος, θα ανταλλάξουμε κι απόψεις του τύπου "πόσο πολύ με πονάει το κεφάλι μου" ή "πως γλίστρησα σε εκείνο το γαρύφαλλο και έπεσα στη μέση της πίστας" στον πρωϊνό-μετά το ξενύχτι πατσά!! :lol: :lol:
Ωραία θα 'ναι πάντως παιδιά, αν γίνει κάτι τέτοιο!!

Τελοσπάντων...
Σήμερα ξεκινώ δουλειά και έχω λίγο άγχος...
Μακάρι να πάνε όλα καλά!!
Καλό μεσημεροαπόγευμα σε όλους/όλες!!
 #10237  από litsa
 Δευ Οκτ 19, 2009 12:11 pm
kali douleia!

παιδιά μέσα είμαι για συνάντηση απο την Παρασκευή 4/12 (5/12 ημέρα Σάββατο έχω μια συνάντηση θα σας πω αν είναι πρωί ή απόγευμα) εως 7/12 .. 8/12 αναχωρώ..
ελπίζω να κανονίσουμε κάτι ...
Αντε ας αρχίσουμε να δηλώνουμε συμμετοχές !!
θα είμαστε μια ωραία μεγάλη παρέα .. οι ειδικοί θα πουν και ανέκδοτα...

εδώ πρέπει να οργανώσουμε και διακοπές όλοι μαζί .. όχι μόνο συνάντηση...
:D :D :D :!:
Ας ανεβεί λίγο η διάθεση μας!!
 #10238  από elena
 Δευ Οκτ 19, 2009 12:14 pm
καλημέρα στην πιο super παρέα!!!καλή εβδομάδα σε όλους!!!!
είστε όλοι καλά?χαίρομαι ιδιαιτέρως!!!
πως τα περάσατε?πάντως εγώ τριγύρναγα όλο το Σαββατοκύριακο και τίποτα ουσιαστικό δεν
έκανα....
από το πρωί έχω ξεκινήσει επανάληψη...
"φανταστείτε μια στροφή του πρώτου διανύσματος a προς το δεύτερο διάνυσμα b ,διαγράφοντας
τη μικρότερη μεταξύ τους γωνία θ ,όπου a και b είναι στο επίπεδο του χαρτιού.
Η υποτιθέμενη στροφή του a προς το b έχει φορά αντίθετη από αυτή της περιστροφής των δεικτών του ρολογιού,έτσι η φορά του εξωτερικού γινομένου axb είναι προς τα πάνω.
Αν η στροφή γίνει από το b προς το a ,τότε η φορά του εξωτερικού γινομένου axb είναι προς τα κάτω" είναι η μαθηματική επεξήγηση της φοράς του εξωτερικού γινομένου...

προσωπικά το έχω ονομάσει ο ορισμός του "τρία πουλάκια κάθονται και το ένα χωρίς παντόφλες"...
για να το θυμάμαι :D :D :D :D σωστή δεν είμαι? :D :D :D
εεε τι να κάνω δηλαδή?πρέπει να δώσω κατανοητούς ορισμούς ,για μένα,για να τα εμπεδώσω....
και μην γελάσετε....θα θυμώσω...(βλ.aorato)

το ότι ο Γεώργιος άνοιξε το "καφενείο"ήταν μεγάλη έκπληξη...
Γεώργιε όταν λες έχεις μεγάλη όρεξη τι εννοείς?στο φαγητό και γλυκό?στα γκολ? :D :D
άντε να δω τι θα κανονίσετε!!!και πότε....

Αλέξανδρε περάσατε ωραία !!!!μπράβο ,άντε να ξαναπάτε...ο κουμπάρος παντρεμένος?αν ναι το έμαθε η γυναίκα του? :D

vivi_gia καλά τελειώματα στην μετακόμιση!!!η αδερφή σου που εξαφανίστηκε?

aorate θα μου πεις κανένα μυστικό ,να θυμάμαι όλους τους ορισμούς?βοήθα λίγο....pleaseeee!!!

Mary_d_ath άσπρε σίφουνα...πρόλαβες και έστρωσες και χαλιά...ξεκίνησες δουλειά ?πως πας?

να έχετε όλοι μια πολύ όμορφη εβδομάδα
καλή συνέχεια στην ημέρα σας
φιλιά elena trikolore :D

Y.Γ με το κάπνισμα στα κέντρα τελικά τι έχει γίνει?βρήκαν τρόπο?
 #10239  από aoratos
 Δευ Οκτ 19, 2009 1:19 pm
Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλα τα καλά παιδάκια. :lol:

Καλή αρχή mary_d_ath και όλα θα πάνε καλά. :D
Μου αρέσει στην Λίτσα η οργάνωση, 40 μέρες πριν. :lol:

Έλενα ένας εμπειρικός κανόνας που θυμάμαι για την διεύθυνση και φορά του διανύσματος, είναι ο κανόνας των 3 δακτύλων του δεξιού χεριού.
Ένα πράγμα σαν να σε ευλογάει ο πατριάρχης δηλαδή ή και τίποτε άλλο... :lol: :P
Ότι βοήθεια χρειαστείς πάντως να την ζητήσεις και θα προσπαθήσω να μείνεις ικανοποιημένη.
Σε οτιδήποτε σχετικό ή και άσχετο με τα μαθήματα σου μπορώ να σου βρω πηγές και υλικό.

Αυτά και καλό υπόλοιπο της μέρας...

Πιθανότατα θα τα ξαναπούμε. :lol:
 #10240  από elena
 Δευ Οκτ 19, 2009 1:30 pm
Ορισμός Νο 2...
"ηλεκτρικό ρεύμα Ι δημιουργείται από τη ροή ηλεκτρονίων μέσα από αγωγό.Όταν ο αγωγός βρεθεί μέσα σε ένα μαγνητικό πεδίο με μαγνητική επαγωγή Β κάθετη στην επιφάνεια του χαρτιού και με φορά προς τα μέσα ,τότε ο συνδυασμός των διανυσματικών αυτών μεγεθών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας δύναμης F ,η οποία δρώντας πάνω στα ηλεκτρόνια τα εκτρέπει από την πορεία τους.Η δύναμη F είναι κάθετη στο επίπεδο που δημιουργούν τα διανύσματα Ι και Β και έχει φορά,ώστε το καρτεσιανό σύστημα συντεταγμένων που σχηματίζουν και τα τρία διανύσματα να είναι δεξιόστροφο."(είναι ο μηχανισμός που ελέγχει την εικόνα στην τηλεόραση)και συμπληρώνω(η αρχή λειτουργείας των ηλεκτροκινητήρων)
αυτό το έχω ονομάσει:"ζντουπ ,το κεφάλι στον τοίχο" :D :D :D :D

Υ.Γ μην με δουλεύεις aorate....
για τον κανόνα του δεξιού χεριού λες?
"όταν τα δάχτυλα του δεξιού χεριού στρίβουν με φορά ίδια με αυτή της περιστροφής,τότε η διεύθυνση της γωνιακής ταχύτητας είναι προς τη διεύθυνση που δείχνει ο αντίχειρας"
αυτό το έχω ονομάσει "φέξε μου και γλύστρησα" :D :D :D
 #10241  από elena
 Δευ Οκτ 19, 2009 1:50 pm
aorate να σε ρωτήσω κάτι...χρειάζεται να διαβάζω και από βοηθήματα?κάποιοι στο forum του εαπ γράφουν ότι έχουν πάρει διάφορα βοηθήματα ,αλλά δεν γράφουν ποιά ...φυσικά δεν ρωτάω,αλλά
μήπως είναι πιο αναλυτικά και καλύτερα?
 #10242  από mary_d_ath
 Δευ Οκτ 19, 2009 2:18 pm
Φυσική διαβάζεις Έλενα;
Πωπω... Το χειρότερό μου στο σχολείο ήταν, διάβαζα μόνο όταν είχα "ερωτευτεί" το φυσικό... :lol: :lol:
Παρολαυτά στις πανελλήνιες έγραψα πολύ καλά!! Καλύτερα και από τα μαθήματα της κατεύθυνσής μου, τα οποία και "αγαπώ" πιο πολύ απ' όλα, παρόλο που η τόση θεωρία μπορεί να καταντήσει ώρες-ώρες βαρετή...
Σε λιγότερο από 3 ώρες ξεκινώ δουλειά, θα σας γράψω το βράδυ-αν προλάβω- εντυπώσεις!! Ειδάλλως αύριο το πρωϊ!!
Καλό μεσημεροαπόγευμα σε όλους/όλες!!
(Ουφ... Άγχος... Πρέπει να το υποτάξω γιατί θα τα κάνω όλα σκτ... :lol: :lol: )
 #10243  από aoratos
 Δευ Οκτ 19, 2009 2:45 pm
elena έγραψε:Ορισμός Νο 2...
Υ.Γ μην με δουλεύεις aorate....
για τον κανόνα του δεξιού χεριού λες?
"όταν τα δάχτυλα του δεξιού χεριού στρίβουν με φορά ίδια με αυτή της περιστροφής,τότε η διεύθυνση της γωνιακής ταχύτητας είναι προς τη διεύθυνση που δείχνει ο αντίχειρας"
αυτό το έχω ονομάσει "φέξε μου και γλύστρησα" :D :D :D
Το ξέρω και αυτό που λες. Εσύ λες αυτό:
Εικόνα

Αλλά εγώ εννοώ αυτό η ίσως τον θυμάσαι σαν κανόνα FBI. :lol: :
Εικόνα
Πέστον πατριαρχική ευλογία πάντως. :P
elena έγραψε:aorate να σε ρωτήσω κάτι...χρειάζεται να διαβάζω και από βοηθήματα?κάποιοι στο forum του εαπ γράφουν ότι έχουν πάρει διάφορα βοηθήματα ,αλλά δεν γράφουν ποιά ...φυσικά δεν ρωτάω,αλλά
μήπως είναι πιο αναλυτικά και καλύτερα?
Δεν νομίζω να σου είναι απαραίτητο κάτι. Βέβαια δεν μπορώ να είμαι απόλυτος σε ότι λέω γιατί δεν έχω ούτε γνώση του τι ύλη έχεις, ούτε τι περιέχει το βιβλίο. Βλέπω σαν πιο πιθανό ενδεχόμενο να χρειαστείς κάτι εκτός βιβλίου μόνο σε κάποια εργασία.
 #10244  από elena
 Δευ Οκτ 19, 2009 3:21 pm
Eισαγωγικές ένοιες μαθηματικών ,διαβάζω....περιέχουν ,διανύσματα ,εξισώσεις,συναρτήσεις
ολοκληρώματα ...κτλ.
πατριαρχική ευλογία λοιπόν ...οκ...καταχωρήθηκε!!!αστεία-αστεία έτσι τα θυμάμαι :D :D :D
γράψε μου πηγές με υλικό που μου είπες ...έχω εκτυπώσει και κάποιες εργασίες και θέματα προηγούμενων ετών ,και ο θεός βοηθός :D :D :D
η αδυναμία μου είναι η φυσική ,χημεία,βιολογία...τα μαθηματικά μου φαίνονται βαρετά αλλά εντάξει τα διαβάζω...το ατού μου νομίζω είναι το ότι διαβάζω πολύ και την παραμικρή λεπτομέρεια,αλλά όταν οι άλλοι έχουν διαβάσει κάποια βιβλία παραπάνω ή είναι διάνοιες στα μαθηματικά... εεεε εκεί δεν μπορώ να τους συναγωνιστώ!!!για αυτό ρωτάω...
 #10250  από αλεξανδρος1
 Δευ Οκτ 19, 2009 6:18 pm
Καλησπέρα στην παρέα. Mary καλή αρχή στην δουλειά. Γιώργο καλύτερα να κανονίσουμε να πάμε σε σκυλάδικο γιατί έμαθα οτι κάνεις δίαιτα και δεν θέλω να είμαστε η αιτία που θα την χαλάσεις. Έλενα παντρεμένος είναι ο κουμπάρος και όχι η γυναίκα του δεν το έμαθε αλλά τώρα μπορώ να τον εκβιάζω οπότε καταλαβαίνεις τι έχει να τραβήξει.
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 2901