• ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ-ΑΝΟΙΑ ΤΥΠΟΥ ALZHEIMER

  • Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #101942  από aries
 Κυρ Απρ 13, 2014 3:34 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ-ΑΝΟΙΑ ΤΥΠΟΥ ALZHEIMER-ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ-ΦΕΡΕΙ Π.Α 82%ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 90% ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΚΑΘΕ 2 ΜΗΝΟ 620 ΕΥΡΩ
ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 67%.

ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΟΙΚΟΝ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΜΕ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ 90% ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ,ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ 2 ΜΗΝΟ?

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ 64 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ΄.
 #101943  από Κώστας
 Κυρ Απρ 13, 2014 4:33 pm
Δικαιούται εξωιδρυματικό επίδομα (περίπου 780 € τον μήνα). Δες εδώ http://www.tayteko.gr/index.php/klados- ... ko-epidoma
 #101957  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Απρ 14, 2014 7:09 am
:smile-hi: Το ποσο του επιδοματος ΔΕΝ εξαρταται απο το ποσοστο αναπηριας .Ετσι νομιζω . Ετσι κι αλλιως , θα πας στην προνοια για να καταθεσεις τη νεα αποφαση του ΚΕΠΑ . Επομενως , μπορεις να τους ρωτησεις ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ! ΥΓ. Αυτο που δημοσιευσε ο Κώστας μας , αφορα ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ , εμμεσα ή αμεσα , σε ασφαλιστικα ταμεια . Δυστυχως, δεν καλυπτει τον πατερα σου .
 #101962  από aries
 Δευ Απρ 14, 2014 9:45 am
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.ΕΧΕΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑ.

ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟ 2 ΜΗΝΟ 620 ΕΥΡΩ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΘΕΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΗ ΚΑΘΟΛΟΥ
 #101971  από Κώστας
 Δευ Απρ 14, 2014 1:28 pm
Εφ΄ όσον είναι έστω και έμμεσα ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, δικαιούται το εξωιδρυματικό που περιέγραψα παραπάνω. Η διαφορά οικονομικά είναι τεράστια γιατί πρόκειται για 780€ το μήνα. Οπότε ρώτησε στο ΙΚΑ τι μπορεί να γίνει μιας και η γνωμάτευση του ΚΕΠΑ προβλέπει την αναπηρία επ΄ αόριστον δεν γράφει όμως ότι δικαιούται το συγκεκριμένο επίδομα, οπότε ίσως χρειαστεί να ξαναπεράαει γι΄ αυτό το λόγο.
 #101978  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Απρ 14, 2014 4:20 pm
Κώστας έγραψε:Εφ΄ όσον είναι έστω και έμμεσα ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, δικαιούται το εξωιδρυματικό που περιέγραψα παραπάνω. Η διαφορά οικονομικά είναι τεράστια γιατί πρόκειται για 780€ το μήνα. Οπότε ρώτησε στο ΙΚΑ τι μπορεί να γίνει μιας και η γνωμάτευση του ΚΕΠΑ προβλέπει την αναπηρία επ΄ αόριστον δεν γράφει όμως ότι δικαιούται το συγκεκριμένο επίδομα, οπότε ίσως χρειαστεί να ξαναπεράαει γι΄ αυτό το λόγο.
Σωστα !!!!! Αφου ειναι εμμεσα ασφαλισμενος , τοτε ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ το παραπληγικο επιδομα !!!! Αξιζει τον κοπο να ξαναπερασει επιτροπη ! Τα χρηματα ειναι περισσοτερα !
 #101983  από aries
 Δευ Απρ 14, 2014 8:42 pm
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑΣ-ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑΣ
(άρθρο 42 παρ.1 Ν. 1140/81, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 1 του άρθρου 16 Ν. 2042/92, Εγκ. 67/92, παρ. 2 άρθρου 5 Ν.3232/2004, Εγκ. 53/2004, άρθρο 61 Ν. 3518/2006, Εγκ. 1/2007)

Δικαιούχοι-προϋποθέσεις
Το εξωιδρυματικό επίδομα δικαιούνται:


Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα μέλη οικογένειάς τους, εφόσον πάσχουν από:

παραπληγία-τετραπληγία, διπληγία, τριπληγία, παραπάρεση, τετραπάρεση, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή
μυασθένεια-μυοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή
σκλήρυνση κατά πλάκας που επιφέρει παραπληγία ή τετραπληγία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ή
το σύνδρομο κλάματος γαλής ή
ατελή οστεογένεση, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ή
οστεοψαθύρωση, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
έχουν ακρωτηριασμό των δύο άνω ή δύο κάτω άκρων ή κατά το ένα άνω και ένα κάτω άκρο, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή
έχουν ακρωτηριασμό του ενός άνω ή κάτω άκρου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, που δεν επιδέχεται εφαρμογής τεχνητού μέλους ή
έχουν φωκομέλεια που επιφέρει τον ίδιο βαθμό κινητικής αναπηρίας με την περίπτωση (7).

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εφόσον πάσχουν από τις ανωτέρω παθήσεις με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 350 ημέρες ασφάλισης τα τελευταία τέσσερα χρόνια που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία κατέστησαν ανίκανοι για εργασία, από τις οποίες οι 50 πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο έτος ή το προηγούμενο 15μηνο ή 1.000 ασφάλισης οποτεδήποτε (Εγκ. 150/81).

Τα μέλη οικογένειας του ασφαλισμένου, εφόσον πάσχουν από μία από τις ανωτέρω παθήσεις με ποσοστό αναπηρίας 67% και εφόσον ο ασφαλισμένος έχει συμπληρώσει τις παραπάνω προϋποθέσεις ασφάλισης. Ως αφετηρία για τον έλεγχο των χρονικών προϋποθέσεων λαμβάνεται η ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, ανεξάρτητα από το χρόνο επέλευσης της ανικανότητας (Γ.Ε. 86408/Φ52-36/16.6.1982).

Προσοχή: Η καταβολή του παρα-τετραπληγικού επιδόματος αναστέλλεται εφόσον ο δικαιούχος νοσηλεύεται σε Ίδρυμα ασυλιακής μορφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών. Επίσης, η χορήγηση του επιδόματος διακόπτεται εάν ο συνταξιούχος επιδοτηθεί λόγω παραπληγίας από άλλο φορέα.

Το επίδομα χορηγείται από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, πάντως όχι πριν από τη λήξη της επιδότησης λόγω ασθένειας.

Ποσό
Το ύψος του ποσού του εξωιδρυματικού επιδόματος στις ανωτέρω περιπτώσεις ισούται με 20 κατώτατα ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, ενώ στην (8) περίπτωση (του μονού ακρωτηριασμού) ισούται με το 10πλάσιο του εκάστοτε ισχύοντος κατώτατου ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΝΣΗΜΑ.
ΕΙΧΕ 299

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3100.

ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ
 #101984  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Απρ 14, 2014 8:47 pm
Ειπαμε ! Μπορει να παρει το παραπληγικο ! Ο νομος αναφερεται ΚΑΙ σε μελη των οικογενειων !Ειπες οτι τον ασφαλιζει η συζυγος του .Ετσι ? Επομενως , μπορει να το παρει !!!
 #102000  από Κώστας
 Τρί Απρ 15, 2014 5:07 pm
Ο ίδιος δεν έχει τα ένσημα που απαιτούνται αλλά είναι έμεσα ασφαλισμένος. Νομίζω πως μια ερώτηση στο ΙΚΑ θα φώτιζε την υπόθεση. Σε περίπτωση που το ΙΚΑ αποφανθεί αρνητικά, καλό θα ήταν να ερωτηθεί και ένας δικηγόρος που ασχολείται με τέτοια θέματα. Αν φτάσετε σ΄ αυτό το σημείο, συμβουλευτείτε (τηλεφωνικά), τον κο Γεωργιόπουλο τηλ./fax: 2103221596, 6945788928, που βοηθά άτομα ΑμεΑ (σε επίπεδο συμβουλών και πληροφόρησης), αφιλοκερδώς.
 #102004  από aries
 Τρί Απρ 15, 2014 7:34 pm
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ
ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!