• ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #101812  από marina13
 Τετ Απρ 09, 2014 5:44 am
Καλησπερα σας.
εχει αντιμετωπισει ποτε κανεις προβλημα με νεφρο ή επινεφρίδια απο τα φαρμακα, κορτιζονες, ιντερφερονες ή αλλες θεραπειες;
Τυχαια απο εξετασεις αιματος για συκωτι, βιταμινη Β-12, d3 μου εγραψαν και καλιο νατριο, δεν ειχα ξανακανει, και βγηκαν πολυ μειωμενες τιμες.
Το εψαξα και με αλλες εξετασεις και τελικα αντιμετωπιζω προβλημα με υψηλες τιμες αλδοστερονης που επηρεαζει τα επινεφριδια και μου ειπαν χρειαζομαι επειγοντως ενδοκρινολογο, οτι ειναι απο πολλα χαπια.
Εχω ανησυχησει αν και δεν αισθανομαι καποια αδιαθεσια, ο γιατρος μου εκοψε ιντερφερονη, οι τιμες οι φυσιολογικες ειναι μεχρι 200 και εχω 800!!!!
Δεν ξερω τι μπορει να σημαινει θα παω σε ενδοκρινολογο.
Σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι απο χρηση καθαρτικων γιατι μετα και την κορτιζονη ειχα σοβαρο προβλημα, αλλα τοση μεγαλη διαφορα στις τιμες με εχει ανησυχησει.

Σας ευχαριστω
 #101820  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Απρ 09, 2014 9:22 am
marina13 έγραψε:Καλησπερα σας.
εχει αντιμετωπισει ποτε κανεις προβλημα με νεφρο ή επινεφρίδια απο τα φαρμακα, κορτιζονες, ιντερφερονες ή αλλες θεραπειες;
Τυχαια απο εξετασεις αιματος για συκωτι, βιταμινη Β-12, d3 μου εγραψαν και καλιο νατριο, δεν ειχα ξανακανει, και βγηκαν πολυ μειωμενες τιμες.
Το εψαξα και με αλλες εξετασεις και τελικα αντιμετωπιζω προβλημα με υψηλες τιμες αλδοστερονης που επηρεαζει τα επινεφριδια και μου ειπαν χρειαζομαι επειγοντως ενδοκρινολογο, οτι ειναι απο πολλα χαπια.
Εχω ανησυχησει αν και δεν αισθανομαι καποια αδιαθεσια, ο γιατρος μου εκοψε ιντερφερονη, οι τιμες οι φυσιολογικες ειναι μεχρι 200 και εχω 800!!!!
Δεν ξερω τι μπορει να σημαινει θα παω σε ενδοκρινολογο.
Σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι απο χρηση καθαρτικων γιατι μετα και την κορτιζονη ειχα σοβαρο προβλημα, αλλα τοση μεγαλη διαφορα στις τιμες με εχει ανησυχησει.

Σας ευχαριστω
Μαρινα μου , για ολα αυτα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ! Κι αν πρεπει να δεις ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ , τοτε ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ !!!!!! ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ! Αυτο που ξερω να σου πω ειναι οτι , μετα απο μακροχρονια χρηση κορτιζονης , τα επινεφριδια ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ! Γι αυτο το λογο ,ισως χρειαστει να κανεις μερικες ενεσεις συνακτεν .ΙΣΩΣ ............Ομως.....ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ !!!!!!!! :smile-hi:
 #101823  από greekinholland
 Τετ Απρ 09, 2014 10:14 am
Μαρίνα καλημέρα, ο γιατρός μου όταν ξεκίνησα τις ενέσεις ιντερφερόνης μου είπε ότι μπορεί να επιδράσουν στο συκώτι, τα νεφρά και το θυρεοειδή γι αυτό έκανα εξετάσεις για όλα αυτά πρίν και θα κάνω και κάθε 3 μήνες. Τώρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στον ενδοκρινολόγο να το δεις , όλα αυτα τα φάρμακα που παίρνουμε έχουν πολλές παρενέργειες οπότε έλεγχο το συντομότερο δυνατό :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: