• ΝΟΤΙΑΣ ΜΕ ΥΓΡΑΣΙΑ.ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ?

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #101255  από eleni POL
 Τετ Μαρ 26, 2014 9:45 am
Βρήκα κι αυτή εδω την ερώτηση δημοσιογράφου σε γνωστό νευρολόγο με διάφορες ιατρικές ενασχολήσεις.
Παραδέχεται οτι η ζημιά που έχει πάθει κάποιος με σκπ,του επιτρέπει να λειτουργεί μόνο υπο κανονικές θερμοκρασίες.Τα νεύρα αυτόματα "κλείνουν"τη ...σύνδεση.
(απο τη National MS Society)

Tracey Kimball: Dr. Bourdette,
Is there a clinical answer as to why heat and humidity would affect her
mobility?
Dennis Bourdette: That's actually pretty well understood. There's a lot about MS
that we don't understand, but that is something we understand pretty well, and has to
do with what happens when the nerve fibers lose their myelin sheath and get
demyelinated.
Those nerve fibers become very sensitive to changes in body temperature. So they
  • may be able to function normally at a normal body temperature, but even slight raises
    in body temperature, because you're in a hot room or outdoors in hot weather or
    because of exercise or because of a fever, can make those demyelinated nerve fibers
    temporarily shut down
until the body temperature is brought back under control.
So, it's all related to having nerve fibers that have lost their insulating material
 #101296  από costas1968
 Πέμ Μαρ 27, 2014 12:39 pm
ΤΟ ΕΙΔΑ. ΑΠΟ ΤΑ ΟΧΙ ΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ.ΑΥΤΟ ΠΡΑΜΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΜΕΝΑ.ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ.ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΝΕΙ ΒΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΣ....
:smile-flower:
 #101300  από Ελευθερία
 Πέμ Μαρ 27, 2014 1:58 pm
κάθε δυνατή θερμοκρασία και αλλαγή του καιρού μου αλλάζει τα φώτα και με κουρελιάζει αγαπητέ κι όταν ρωτούσα το γιατρό όταν ένιωθα κάτι άσχημο η κλασική του απάντηση ήταν: "Ο καιρός φταίει"....
costas1968 έγραψε:Η απορία μου είναι πολύ απλή.Εσάς τι σας συμβαίνει?Σας πειράζει?
 #101301  από Ελευθερία
 Πέμ Μαρ 27, 2014 2:00 pm
Υπομονή αγαπητέ ώσπου να γίνει το θαύμα και να γίνουμε καλά. Αυτό που δημοσίεευσα το διάβασες για την εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων κάτω από το Λυκαβηττό; :smile-flower:[/quote]
 #101312  από costas1968
 Πέμ Μαρ 27, 2014 2:36 pm
Ελευθερία έγραψε:Υπομονή αγαπητέ ώσπου να γίνει το θαύμα και να γίνουμε καλά. Αυτό που δημοσίεευσα το διάβασες για την εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων κάτω από το Λυκαβηττό; :smile-flower:
[/quote]

για το θεμα της εκκλησιασ εχω απαντησει ηδη..
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ..
:smile-flower: