• 40% συμμετοχή στα φάρμακα;

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #100904  από sofia
 Κυρ Μαρ 16, 2014 5:12 pm
Όταν πρωτοδιαγνώστηκα, το ποσοστό συμμετοχής μου στα φάρμακα ήταν 0% (δεν μιλάω για οποιαδήποτε φάρμακα, αλλά γι΄αυτά που σχετίζονται με τη νόσο, π.χ. lyrica κλπ.)
Πριν από μερικά χρόνια άρχισα να πληρώνω, για τα ίδια φάρμακα, συμμετοχή 25% !!
Τις προάλλες , όταν πήγα να τα πάρω, με έκπληξη διαπίστωσα ότι το ποσοστό συμμετοχής ανέβηκε στο 40 (ναι καλά ακούσατε) 40% !!!! :smile-shake: Και να σκεφτείται ότι δεν είναι φτηνά φάρμακα, μόνο το lyrica κοστίζει 80ευρω το κουτί κι εγώ τα παίρνω ανελλιπώς κάθε μήνα.
Τι κι αν ο γιατρός είχε γράψει 25% στη συνταγή, στο φαρμακείο βγαίνει αυτομάτως το ποσό που πρέπει να πληρωθεί και ήταν 40%.
 #100910  από Κώστας
 Δευ Μαρ 17, 2014 12:29 am
http://pharma-sfera.blogspot.gr/p/blog-page_02.html

Αναφέρεται με σαφήνεια πως οι πάσχοντες από ΣΚΠ, έχουν μηδενική συμμετοχή σε όλα τα φάρμακα που σχετίζονται με την ασθένεια τους.
Μία μικρή επιφύλαξη μήπως έχει βγει νεώτερη εγκύκλιος ή νόμος που ορίζει διαφορετική συμμετοχή, αλλά δεν το νομίζω.
 #100912  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 17, 2014 8:34 am
sofia έγραψε:Όταν πρωτοδιαγνώστηκα, το ποσοστό συμμετοχής μου στα φάρμακα ήταν 0% (δεν μιλάω για οποιαδήποτε φάρμακα, αλλά γι΄αυτά που σχετίζονται με τη νόσο, π.χ. lyrica κλπ.)
Πριν από μερικά χρόνια άρχισα να πληρώνω, για τα ίδια φάρμακα, συμμετοχή 25% !!
Τις προάλλες , όταν πήγα να τα πάρω, με έκπληξη διαπίστωσα ότι το ποσοστό συμμετοχής ανέβηκε στο 40 (ναι καλά ακούσατε) 40% !!!! :smile-shake: Και να σκεφτείται ότι δεν είναι φτηνά φάρμακα, μόνο το lyrica κοστίζει 80ευρω το κουτί κι εγώ τα παίρνω ανελλιπώς κάθε μήνα.
Τι κι αν ο γιατρός είχε γράψει 25% στη συνταγή, στο φαρμακείο βγαίνει αυτομάτως το ποσό που πρέπει να πληρωθεί και ήταν 40%.
:smile-hi: Καλημερα ! Σοφουλι , η συνταγη γραφει 40% ή το υπολογισες εσυ απο το ποσό , που πληρωσες ?????? Α !!!!! Και κατι αλλο ! Πριν το Σεπτεμβρη του 2012 , ειχαμε 0% συμμετοχη σε ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα φαρμακα ! Αρκει , βεβαια , να αναγραφοταν στη συνταγη ΣΚΠ-..... ! :smile-hi: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss:
 #100943  από sofia
 Δευ Μαρ 17, 2014 3:18 pm
Παιδιά, γεια!! :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss:
Τα πρώτα χρόνια έπαιρνα με 0% τη βασική θεραπευτική αγωγή και κάποια "ημισχετικά" με τη νόσο (τύπου lyrica, myorel, rivotril κλπ.)
Φυσικά και δεν πήρα ποτέ με 0% φάρμακα που έγραφε οποιοσδήποτε άλλος γιατρός πέραν του Νευρολόγου (π.χ. παυσίπονα, αντιβιώσεις κλπ. τα πλήρωνα πάντα κανονικά, με συμμετοχή, ακόμη κι όταν ανέφερα ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος)

Από το 2012 μου είπαν οι γιατροί (και οι φαρμακοποιοί) ότι 0% δικαιούμαστε πλέον μόνο στη βασική αγωγή, δηλ, ιντερφερόνες, copaxone ή οτιδήποτε χρησιμοποιεί ο καθένας ως βασική αγωγή. Όλα τα υπόλοιπα με συμμετοχή 25.
Είχα πει ¨έστω, ας είναι κι έτσι¨

Λάμβανα λοιπόν τις συνταγές μου πάντα με 25% ... αφού ο γιατρός με είχε διαβεβαιώσει ότι, ακόμη κι αν γράψει 0, το σύστημα ηλεκτρονικά το διορθώνει σε 25. Δηλαδή δεν υπήρχε κανένας τρόπος να παρέμβει ο ίδιος.

Πάω λοιπόν προχθές στο φαρμακείο (με τη συνταγή που ... αυτόματα (!!!)... βγαίνει με 25%) κι εκεί ... "αυτόματα" πάλι!!! ... το ποσοστό άλλαξε σε 40%. :smile-shake:
Το 40 το υπολόγισα με βάση το ποσό που πλήρωσα. Το συζήτησα με τον φαρμακοποιό και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, γιατί όλα βγαίνουν (για μαντέψτε) αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα.
Αυτά είπε, αυτά πλήρωσα, αυτά έγιναν κι αυτά σας μεταφέρω.
Παιδιά, δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει και τι έχει αλλάξει . :smile-thinking
 #100948  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 17, 2014 5:01 pm
Τωρα καταλαβα και θα σου εξηγησω .Πρωτα , ομως, θα ΣΕ ΜΑΛΩΣΩ , αναδρομικα .Επειδη, τοτε που ειχαμε 0% σε ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, δεν επεμενες.Τοτε , παιρναμε ΟΛΑ τα φαρμακα ΔΩΡΕΑΝ .Αρκει να εγραφε ο γιατρος , πχ.σκπ-ιωση.Υπηρχε εγκυκλιος , που εγω την ειχα μαζι μου ΠΑΝΤΑ! Παμε τωρα στα σημερινα ....Ναι , εχουμε συμμετοχη 25%.Ομως , συνηθως, πληρωνουμε περισσοτερα .Πληρωνουμε τη διαφορα του πρωτοτυπου απο το γενοσημο ΣΥΝ τη διαφορα της τιμης του υπουργειου απο την τιμη του εμποριου !Ο φαρμακοποιος επρεπε να το ξερει. Ετσι , η συμμετοχη μας , ξεπερναει το 25% .Αυτα τα ωραια..... :smile-angry: Ομως, στο λυρικα , επρεπε να σου βγαινει 0% .Παιρνω το τεγκρετολ , που ειναι κι αυτο αντιεπιληπτικο , με 0% .Για ψαξτο ! Μηπως , ο γιατρος δεν σου γραφει σκπ-... ?????Για ψαξτο ...........
 #100961  από Gorge
 Δευ Μαρ 17, 2014 10:50 pm
μην ξεχματε και το 1 ε ανα συνταγη
 #100976  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Μαρ 18, 2014 9:36 am
Gorge έγραψε:μην ξεχματε και το 1 ε συνταγη
:smile-thinking: Εχεις δικιο .Αν και , νομιζω , οτι μας απαλλαξαν απο αυτη την εισφορα .Καλοσυνη τους .Αυτο που εχω να (ξανα)πω ειναι οτι ΔΕΝ παιρνω ΠΟΛΛΑ ''παραπλευρα'' φαρμακα , για τη χοληστερινη πχ,επειδη ΑΔΥΝΑΤΩ να πληρωσω τη συμμετοχη μου .Πριν , μπορει να τσακωνομουν με μερικους ...γομαρια-γιατρους ...αλλά εφευγα παντα με συνταγη μηδενικης συμμετοχης .....
 #100981  από sofia
 Τρί Μαρ 18, 2014 10:40 am
:smile-hi: ΑΝΝΟΥΛΑ, έχεις δίκιο, τότε δεν πολυεπέμενα, ήμουν και πιο ψαρωμένη.

Πάμε στα σημερινά: Όταν υπάρχει γενόσημο, ζητάω το γενόσημο με 25% . Στα πρωτότυπα η συμμετοχή είναι 100%. Μου λένε, λοιπόν, "διάλεξε ποιό θέλεις να σου γράψουμε".
Για το lyrica ξέρω ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο γενόσημο. Το παίρνω κυρίως σαν μυοχαλαρωτικό και αγχολυτικό. Το τεγκρετόλ δεν το έχω ακούσει, κάνει την ίδια δουλειά; Θα το ψάξω.

Και εν τέλει, βρε παιδιά, από δω και πέρα τι ποσοστό απαλλαγής δικαιούμαστε από τα φάρμακα; Ο γιατρός τι συμμετοχή πρέπει να γράφει στη συνταγή;
Να επικαλούμε κάποια σχετική εγκύλιο ή να επαναπαύομαι στην καλή(;) πρόθεση του γιατρού;
 #101000  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Μαρ 18, 2014 7:25 pm
sofia έγραψε::smile-hi: ΑΝΝΟΥΛΑ, έχεις δίκιο, τότε δεν πολυεπέμενα, ήμουν και πιο ψαρωμένη.

Πάμε στα σημερινά: Όταν υπάρχει γενόσημο, ζητάω το γενόσημο με 25% . Στα πρωτότυπα η συμμετοχή είναι 100%. Μου λένε, λοιπόν, "διάλεξε ποιό θέλεις να σου γράψουμε".
Για το lyrica ξέρω ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο γενόσημο. Το παίρνω κυρίως σαν μυοχαλαρωτικό και αγχολυτικό. Το τεγκρετόλ δεν το έχω ακούσει, κάνει την ίδια δουλειά; Θα το ψάξω.

Και εν τέλει, βρε παιδιά, από δω και πέρα τι ποσοστό απαλλαγής δικαιούμαστε από τα φάρμακα; Ο γιατρός τι συμμετοχή πρέπει να γράφει στη συνταγή;
Να επικαλούμε κάποια σχετική εγκύλιο ή να επαναπαύομαι στην καλή(;) πρόθεση του γιατρού;
:smile-hi: Παιρνω τεγκρετολ , που ειναι αντιεπιληπτικο , για τη νευραλγια τριδυμου.Εχω παρει και λυρικα , για τον ιδιο λογο αλλά δεν βοηθησε . Ειπαμε εχουμε 0% συμμετοχη , ΜΟΝΟ στα φαρμακα της παθησης . Το συστημα, βγαζει μονο του το ποσοστο συμμετοχης .Δεν χρειαζεται να επικαλεστεις σχετικη εγκυκλιο τωρα πια .Οι γιατροι εφαρμοζουν την υπαρχουσα με συνεπεια !!! Επισης , ειπα οτι , πληρωνουμε και τη διαφορα μεταξυ της τιμης εμποριου απο την τιμη του υπουργειου. Εκεινοι , που δικαιουνται ακομα ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΑ , ειναι ΜΟΝΟ οι παραπληγικοι.
 #101015  από Hristos!
 Τετ Μαρ 19, 2014 2:37 pm
Οι εχοντες ποσοστο κινητικης αναπηριας 67% και ανω, δικαιουνται μηδενικης συμμετοχης σε φαρμακα της ασθενειας και στα υπολοιπα φαρμακα εχουν μονο 10% συμμετοχη!? Ποτε αλλαξε παλι αυτο? :? :shock: :shock: