• ΒΟΗΘΗΣΤΕΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΕΠΑ ΤΙ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #100831  από krevasils
 Παρ Μαρ 14, 2014 6:54 pm
ΠΙΑΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΚΕΠΑ...ΠΗΡΑ ΤΟ 67% ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΟΥ.... ΑΠΟ 5ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΧΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΚΑ....ΕΚΕΙ ΠΑΩ Η ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ....ΟΠΟΥ ΚΑΙ Α ΠΑΩ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜ ΤΠΤ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ....ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΚΑΤΙΙΙΙ...ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΠΘΙΤΡΟΠΗΗ ΠΑΛ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΤΠΤ;;;; ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ Κ@ΛΟΚΡΑΤΟΣ
 #100835  από manos81
 Παρ Μαρ 14, 2014 8:38 pm
sta kepa zitas pragmata me tin aitisi sou tin arxiki..aloi zitane pososto anapirias gia sintazi.aloi pososto anapirias sketo aloi pososto anapirias kai eksoidrimatiko epidoma.aloi pososto anapirias gai apalagi apo ta teli kikloforias kai diafora ala.

esy ti zitises??
 #100847  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Μαρ 14, 2014 10:51 pm
Ναι , καλα λεει ο Μανος .Τι ζητησες στην αιτηση σου ? Η αποφαση του ΚΕΠΑ , ισχυει ΜΟΝΟ για οσα ζητησες !!!!!
 #100869  από efoula77
 Σάβ Μαρ 15, 2014 3:40 pm
Και εγώ στην αίτηση έχω βάλει σύνταξη και εξωυδριματικο!!!!!!
 #100878  από krevasils
 Σάβ Μαρ 15, 2014 7:03 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ......ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΙΗΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΕΑ ΒΑΡΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ........ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΔΕΚΟ...ΑΙΤΗΣΗ 29/4/13

ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΠΤΡΟΠΗ 28/2/14 ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧ ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
 #101081  από MoiraTzitzika
 Πέμ Μαρ 20, 2014 11:54 pm
Καλησπέρα.
Για να διεκδικήσει κανείς χρήματα για επίδομα ή σύνταξη πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στον ασφαλιστικό του φορέα και να ζητήσει με έγγραφη αίτηση του να του χορηγηθεί είτε το εξωιδρυματικό επίδομα (παραπληγικό) ή σύνταξη αναπηρίας ή γήρατος με ευνοικές διατάξεις (Ν612/77). Το ταμείο εκδίδει παραπεμπτικό για εξέταση από ΚΕΠΑ και ΜΕΤΑ ΠΑΜΕ στα ΚΕΠΑ για εξεταστούμε. Το παραπεμπτικό του φορέα το καταθέτουμε μαζί με την αίτηση μας και δηλώνουμε και τους αντίστοιχους κωδικούς. Το ΚΕΠΑ απαντά με την γνωμάτευση στα αιτήματα μας και τη γνωμάτευση την πάμε πίσω στον ασφαλιστικό φορέα για να βγει απόφαση από το αρμόδιο τμήμα. Μόνο έτσι γίνεται η διαδικασία.
 #101083  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Μαρ 21, 2014 7:55 am
MoiraTzitzika έγραψε:Καλησπέρα.
Για να διεκδικήσει κανείς χρήματα για επίδομα ή σύνταξη πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στον ασφαλιστικό του φορέα και να ζητήσει με έγγραφη αίτηση του να του χορηγηθεί είτε το εξωιδρυματικό επίδομα (παραπληγικό) ή σύνταξη αναπηρίας ή γήρατος με ευνοικές διατάξεις (Ν612/77). Το ταμείο εκδίδει παραπεμπτικό για εξέταση από ΚΕΠΑ και ΜΕΤΑ ΠΑΜΕ στα ΚΕΠΑ για εξεταστούμε. Το παραπεμπτικό του φορέα το καταθέτουμε μαζί με την αίτηση μας και δηλώνουμε και τους αντίστοιχους κωδικούς. Το ΚΕΠΑ απαντά με την γνωμάτευση στα αιτήματα μας και τη γνωμάτευση την πάμε πίσω στον ασφαλιστικό φορέα για να βγει απόφαση από το αρμόδιο τμήμα. Μόνο έτσι γίνεται η διαδικασία.
:smile-hi:Καλημερα Μοϊρα ! Χαιρομαι , που γραφεις στο φορουμ ! Πιστευω οτι , μπορει να παρακαμφθει η επισκεψη στον ασφαλιστικο φορεα . Σ'αυτη την περιπτωση , ομως, ειναι υποχρεωμενος να πληρωσει ΠΑΡΑΒΟΛΟ ! Αν εχει ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ απο τον ασφαλιστικο φορεα , ΔΕΝ πληρωνει . Ανακεφαλαιωνω ....Πηγαινεις στο ΚΕΠΑ και κανεις αιτηση για να εξεταστεις απο υγειονομικη επιτροπη . Στην αιτηση , γραφεις ο,τι ζητας , πχ.ποσοστο αναπηριας , αναπηρικη συνταξη, επιδομα προνοιας, παραπληγικο επιδομα κλπ .ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ !!!! Αφου εξεταστεις απο το ΚΕΠΑ , παιρνεις την αποφαση και την καταθετεις στον ασφαλιστικο σου φορεα . Εκεινος , βγαζει ΔΙΚΗ ΤΟΥ αποφαση σχετικη .Αν πανε ολα καλα , ξεκινα η πληρωμη .Αν κανω λαθος , διορθωσε με ! :smile-hi:
 #101097  από nikosrazor
 Παρ Μαρ 21, 2014 4:36 pm
δεν μπορει να παρακαμφθει οασφαλιστικος φορεας πρωτον και δευτερον αφου δουλευεις δεν δικαιουσαι τιποτα απολυτως γιατι εισαι ικανος για εργασια με βαση αυτους και την νομοθεσια.
 #101102  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Μαρ 21, 2014 6:20 pm
nikosrazor έγραψε:δεν μπορει να παρακαμφθει οασφαλιστικος φορεας πρωτον και δευτερον αφου δουλευεις δεν δικαιουσαι τιποτα απολυτως γιατι εισαι ικανος για εργασια με βαση αυτους και την νομοθεσια.
Μπορει να παρακαμφθει ο ασφαλιστικος φορεας , πριν την αιτηση .Τοτε , ομως, θα πληρωσει παραβολο . Επισης , αν εργαζεται δεν δικαιουται αναπηρικη συνταξη ή επιδομα βαριας αναπηριας απο την προνοια . Δικαιουται , ομως , το παραπληγικο επιδομα απο τον ασφαλιστικο του φορεα , αν παρουσιαζει παραπληγια ή παραπαρεση σε ποσοστο 67% , τουλαχιστον. :smile-hi:
 #101104  από LL--MM
 Παρ Μαρ 21, 2014 7:02 pm
MHN ΞΕΧΝΑΜΕ: Αλλο "αναπηρία" κι άλλο "ανικανότητα":

Η ανικανότητα δίνεται, πάντα κατόπιν αίτησης, για τα βαρύτερα ποσοστά, και φυσικά αποτρέπει από κάθε δυνατότητα συμμετοχής στις (πάντα κι από τότε που υπήρχαν πολυ περιορισμένες) δημόσιες προκηρύξεις. Επί πλεον είναι τρίχρονη και σου δίνει δικαίωμα να μην πληρώνεις ασφάλιστρα στα ταμεία.

Η αναπηρία κρατάει για όσο αποφασίσει το ΚΕΠΑ, το οποίο σημειώνει τις διατάξεις σ'υμφωνα με τις οποίες δικαιούσαι (ή όχι) να λάβεις επίδομα, απαλλαγή φόρου ή ότι άλλο αιτήθηκες (τυφλότητας, παραπληγίας κλπ)

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Παρ Μαρ 21, 2014 8:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.