• Καθόλου φάρμακα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #100517  από Elianna
 Παρ Μαρ 07, 2014 10:08 am
Γιάννης έγραψε:Ρεζουμέ
Το όποιο φάρμακο κυκλοφορεί, υπόσχεται ότι ίσως, σε ποσοστό 30% μειώσει το ποσοστό εμφάνισης ώσεων. Έχεις ώσεις; Εγώ με εμφάνιση κινητικών συμτωμάτων πριν περίπου 6 χρόνια και επίσημη διάγνωση πριν 4, δεν είχα ποτέ ώση αλλά μια σταδιακή επιδείνωση. Φάρμακο για τις προϊούσες μορφές της νόσου δεν υπάρχει. Αν έχεις τη μορφή της νόσου με τις ώσεις και σε καλύπτουν τα παραπάνω υπογραμμισμένα ποσοστά, επιβάλλεται να πάρεις τα φάρμακα που θα σου προτείνει ο γιατρός σου.
Ναι έχω ώσεις. Σκεφτόμουν όμως ότι τα τελευταία χρόνια είχα σκπ και δεν το ήξερα και ένιωθα πολύ καλά. Από όταν άρχισα τις ιντερφερόνες άρχισα να μην νιώθω καλά. Είναι και αυτά που διάβασα εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Interferon_beta_1b και εδώ http://jama.jamanetwork.com/article.asp ... id=1217239. Αν κατεβάσετε το δεύτερο το συμπέρασμα είναι ότι οι ιντερφερόνες κάποιους τους βοηθάνε και κάποιους όχι, και δεν υπάρχει τρόπος να δεις σε ποιά ομάδα ανήκεις.
Είναι και αυτό που λέει ο Στάθης για την ψυχολογία που κατα τη γνώμη μου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Και εμένα μου χαλάει την ψυχολογία αυτή η κατάσταση. Πονάω, ζαλίζομαι, είμαι άγαρμπη και συνέχεια άρρωστη με ότι ίωση έχει οποιοσδήποτε δω (ακόμα και στην τηλεόραση :smile-tongueout: ) και μάλλον παθαίνω και αυτό το brain fog με αποτέλεσμα να μην συμπαθώ και πολύ αυτό το φάρμακο.
costas1968 έγραψε:ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Η ΣΚΠ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ.ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΖΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΣΑΝ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ....ΓΥΝΑΙΚΑ.(ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ..)
:smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile:

[quote="costas1968" ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΕΡΜΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΙΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΝΩ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.
[/quote]

Αυτό που το πας.... Αποφεύγω να το σκέφτομαι για την ώρα γιατί από πριν ήταν κάτι πολύ πολύ μακρινό...