• Απορίες νέου μέλους!

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #130833  από Mt23
 Τρί Δεκ 11, 2018 6:44 pm
Καλησπέρα σε ολους/ες.
Είμαι 23 χρονών και στις 5 Αυγούστου εμφανίσθηκαν τα πρώτα συμπτώματα ΣκΠ.. Βέβαια για ένα σχεδόν μήνα δεν μπορούσαμε να βρούμε τί έχω.. Οι μισοί γιατροί έλεγαν ότι είναι ίωση ή άλλοι μισοί ότι είναι ψυχολογικό..(πάντως όλοι συμφωνούσαν στο ότι είμαι 20 χρονών και αποκλείεται να εχω κάτι!! Για να μην σας τα πολυλογώ, έπειτα από δική μου επιμονή ότι κάτι δεν πάει καλά με το κεφάλι μ, έκανα μαγνητική η οποία έδειξε 6 εστίες, 3 ενεργές και η μία να μου προκαλεί τα συμπτώματα. Σύμφωνα με τη Γιατρό μου, έχω ηπια και πρώιμη μορφή Σκπ.. και καταλήξαμε στο να ξεκινήσω Αγωγή με Rebif 44.
Και εδω έρχονται οι απορίες μου..
Υπάρχει κάτι άλλο εκτός από Ντεπόν και υπομονή (Όπως λέει η γιατρός μου) για να βιώνω πιο ήπια τις παρενέργειες του Φαρμάκου;;
Έχετε γενικότερα να μου δώσετε κάποια 'tips' για να βελτιωθεί ο οργανισμός μου;
Μήνα με τον μήνα καταλαβαίνω και μόνη μου ορισμένα πράγματα και προσαρμοζομαι, απλά θα ήθελα και την συμβουλή κάποιου/ας "παλιου/ας".
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το τεράστιο κείμενο!
Καλές γιορτές😊😊🎄🎄
 #130835  από Στάθης
 Τρί Δεκ 11, 2018 8:24 pm
Καλησπέρα !

Συμβουλές, ίσως - από την (15χρονη) εμπειρία μου - οι βασικότερες για την Υγεία του Κεντρικού Νευρικού σου Συστήματος:

Καλός Ύπνος
Εικόνα
7 Ώρες ύπνο την ημέρα είναι το σημαντικότερο βαρόμετρο στην Θεραπεία μας. Η μελατονίνη είναι γνωστή για τις επαναμυελινωτικές-επιδιορθωτικές της ιδιότητες κατά την διάρκεια του βαθύτατου REM (Rapid Eye Movement) ύπνου μας.


Διατροφή - Βιταμίνες
Εικόνα
Ψάξε το θέμα της διατροφής για την ΣΚΠ, είναι ίσως η σπουδαιότερη Αξία προς την βελτίωση όχι μόνο για την ΣΚΠ αλλά και του οργανισμού συνολικότερα. Βιταμίνη D, Βιταμίνες B-complex, αντιοξειδωτικά, κουρκουμάς, λαχανικά, φρούτα, πλούσια Ωμέγα-3 μπορούν να συμπληρώνουν την καθημερινότητά μας. Ιστορίες σαν αυτήν της TERRY WHALZ δείχνουν την κατεύθυνση.


Αναπνοή
Εικόνα
Στην αναπνοή μας κρύβεται τεράστια Θεραπευτική Δύναμη, αφού είναι αυτό που μας κρατάει ζωντανούς κάθε δευτερόλεπτο.
Διάβασε: Αναπνεύστε
https://www.mssociety.gr/news/?p=264177


Ακτινοβολία
Εικόνα
Ο σύγχρονος τρόπος δια τις διαρκώς αυξάνουσας τεχνολογικής δικτύωσης των πάντων, είναι ιδιαίτερα βλαβερός για το Κεντρικό Νευρικό μας Σύστημα.
Καλό είναι να μετριάζουμε το κινητό τηλέφωνο στο κεφάλι μας, τα δίκτυα του σπιτιού μας να μπορούν επίσης να κλείνουν το βράδυ.
Διάβασε: Κινητά τηλέφωνα και πολλαπλή σκλήρυνση
https://www.mssociety.gr/forum/viewtopic.php?t=5145


Φάρμακα
Εικόνα
Η χημεία ως προς την Φύση έχει πολλά να καταστρέψει.
Η Φύση ως προς την χημεία έχει πολλά να διδάξει.

Κράτα το παραπάνω ως προς τις φαρμακευτικές αγωγές, και βάλε ένα στόχο στο μέλλον να παίρνεις όλο και λιγότερα φάρμακα εώς καθόλου, γιατί ποιος θα ήθελε να είναι δια βίου σε πολλά φάρμακα; κανείς. Μονάχα οι φαρμακοβιομηχανίες και τα κερδοφόρα πρωτόκολλα τους και το καταφέρνουν σε πολλές περιπτώσεις στην πολλαπλή σκλήρυνση. Να που το Rebif χρειάζεται Depon... για να είναι υποφερτό....


Άσκηση
Εικόνα
Επικεντρώσου και εκεί με όλη σου την Καρδιά.
Η άσκηση διεγείρει τις διαδικασίες επαναμυελίνωσης μέσω του σωστού μεταβολισμού, υποστηρίζει τα μιτοχόνδρια του εγκεφάλου σας, βοηθά στην αναστροφή της γνωσιακής παρακμής και διεγείρει τα νεύρα μας κρατώντας τα υγιή και νέα. Μάθε στο σώμα σου την καθημερινή Αξία της Άσκησης, σε όποια μορφή μπορείς και σου αρέσει. Ακόμα και το 20λεπτο ενεργό καθημερινό περπάτημα θεωρείται κορυφαία άσκηση.

----------

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα ακόμα μπορώ να σου μεταφέρω, αλλά πιστεύω ως βάση αν ήξερα καλά τα παραπάνω κατά την διάγνωση μου θα ήμουν πολύ τυχερός. Τα έμαθα σε βάθος χρόνου και πάλι βέβαια τυχερός είμαι.

ΠΝΕΥΜΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΑΣΚΗΣΗ είναι στην δική μας ευχέρεια, είναι δικιά μας ευθύνη.
Βρες την ισορροπία σου στην άνω τριαδική κατεύθυνση και πιστεύω ότι η ΣΚΠ θα σου θυμίζει πως φωτίζεται η Ζωή μας εκμεταλλευόμενοι μια ατυχία, που εν τέλη μπορεί να μεταλλαχτεί σε Ευλογία.
 #131036  από Vix
 Σάβ Φεβ 02, 2019 12:00 am
Και εγώ περνώ rebif 44 από τον Αύγουστο,στην αρχή δράμα σου λέω την επόμενη μέρα σερνομουνα στην κυριολεξία, νεύρα πολλά,, κούραση υπερβολική,θα σου θυμίζω κάτι βέβαια.....Το φάρμακο λέει ότι λειτουργεί στο εξάμηνο εκεί θα τελειώσουν και οι παρενέργειες.Μην ξεχνάς το φαγητό σημαντικό πολυ.Τα φάρμακα αυτά είναι πολλή δυνατά.Ελπιζω να βοήθησα λίγο... κουράγιο και δύναμη σου εύχομαι! :emojis-6: το