• Εξωιδρυματικό επίδομα και ΔΝΤ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #25365  από sia_thessal
 Κυρ Απρ 18, 2010 12:28 pm
Καλημέρα σε όλους!!!
Με έχει πιάσει μια ανησυχία και θα ήθελα να το συζητήσουμε μήπως κάποιος γνωρίζει περισσότερα. Ίσως ο δικηγόρος της παρέας κάτι παραπάνω να ξέρει. Γεώργιε Πρωτόγερε για σένα το λέω. Τώρα που θα μπούμε στο ΔΝΤ λέτε να μας το κόψουν? Εγώ ακόμη δεν το πήρα αλλά πέρασα απο την επιτροπή τον Φεβρουάριο απλά περιμένω τώρα κάποια στιγμή να μου στείλουν το επίδομα. Αλλά τι θα γίνει με το θέμα? κόβουν μισθούς συντάξεις αυξάνουν χρόνια εργασίας, με εμάς τι θα γίνει? τουλάχιστον το επίδομα θα το παίρνουμε? ή θα πούν κόψτε το και αυτό για να πάει η Ελλάδα μπροστά... :evil: είμαι πολύ θυμωμένη με όσα γίνονται. Έκανα πρόσφατα ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη όπου εκεί δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας και έβλεπα ανθρώπους ανάπηρους να πουλάνε διάφορα για να επιβιώσουν σε άθλια κατάσταση, ας ελπίσουμε ότι θά μας σώσει το ότι ήμαστε στην Ευρωπαϊκή ένωση :(
 #25368  από κωστας
 Κυρ Απρ 18, 2010 1:28 pm
η αληθεια ειναι οτι κατι δεν παει καλα,τουλαχιστον να μας το μειωσουν μονο οχι να μας το κοψουν!την πεμπτη με πηραν τηλ. απο την προνοια για να με ρωτησουν αν δουλευω και οταν τους ρωτησα αν υπαρχει καποιο προβλημα μου ειπαν οτι το υπουργειο θελει να δει ποσοι το παιρνουν ενω εργαζονται κιολας!και'γω μια φορα το πηρα εχει γουστο να το κοψουν!!!
 #25386  από Μαριάννα
 Κυρ Απρ 18, 2010 8:24 pm
κωστας έγραψε:η αληθεια ειναι οτι κατι δεν παει καλα,τουλαχιστον να μας το μειωσουν μονο οχι να μας το κοψουν!την πεμπτη με πηραν τηλ. απο την προνοια για να με ρωτησουν αν δουλευω και οταν τους ρωτησα αν υπαρχει καποιο προβλημα μου ειπαν οτι το υπουργειο θελει να δει ποσοι το παιρνουν ενω εργαζονται κιολας!και'γω μια φορα το πηρα εχει γουστο να το κοψουν!!!

Η ιδια ερωτηση έγινε και στον άντρα μου Αυτο μας έλειπε να το κόψουν
Να κόψουν απο αυτους που τα παίρνουν χοντρα και όχι απο μας
 #25681  από ΒΑΣΙΛΗΣ
 Τετ Απρ 21, 2010 10:49 pm
ΠΑΙΔΙΑ,
ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ (!!!) ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ -ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ- ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΕΝΑΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ, ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ :!: :!: :!:

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΟΙ !!!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
 #26129  από geor.gia
 Δευ Απρ 26, 2010 11:07 am
συγνωμη ρε παιδια που επεμβαινω στη συζητηση αλλα το εξωιδρυματικό ειναι για οσους δουλευουν. δηλ υπαρχει περιπτωση να πουν "ναι ειναι για οσους δουλευουν αλλα λογω ΔΝΤ ξεχαστε το?" (το λεω με σιγουρια γιατι ο γιατρος που πηγα τελευταια μου ειπε οτι αν δουλευω δικαιουμαι και το επιδομα)
 #26134  από Georgina
 Δευ Απρ 26, 2010 11:23 am
Παιδιά καλημέρα,
Το επίδομα το έπαιρνα και μου το έκοψαν. Ποσοστό αναπηρίας ... 50% ... έτσι απλά.
Αύριο περνάω από την Δευτεροβάθμια επιτροπή που αποτελείται από διοικητικούς. Αυτή η διαδικασία με έχει κάνει κομμάτια. Δηλαδή, να προσπαθώ να λέω στον εαυτό μου ότι είμαι καλά, να έχω το κεφάλι ψηλά και να πηγαίνω εκεί για να αποδείξω ότι δεν είμαι καλά και να έχω μπροστά μου τρείς ή δεν ξέρω πόσους άσχετους να κρίνουν το πως αισθάνομαι εγώ. Και εγώ το σκεφτόμουν ότι θα έκοβαν ότι μπορούσαν, αλλά μιά άλλη φωνή μου έλεγε πως άν πλήξουν εμάς θα είναι μεγάλοι ξεφτίλες. Γιατί δεν έχουν μιλήσει στα κανάλια? Θα μου πείτε μήπως θα αλλάξει κάτι? Μόνο για την πάρτη τους νοιάζονται. Για πείτε όμως, τι θα κάνουμε?
 #26154  από κωστας
 Δευ Απρ 26, 2010 12:48 pm
το εκοψαν?απιστευτο!δεν καταλαβαινω τι θελουν?πρεπει να εισαι μισοπεθαμενος για να πουν οτι το δικαιουσε?η αληθεια ειναι οτι ειναι ξεφτιλες οι ανθρωποι,λες και το επιδομα το παιρνουμε για να περναμε καλα η να πηγαινουμε διακοπες!δεν θελω να βρισω!να'στε καλα!
 #26350  από sia_thessal
 Τετ Απρ 28, 2010 12:24 am
Θέλω να πιστεύω Georgina πως η δευτεροβάθμια θα στο δώσει διαφορετικά είναι ξεφτίλες συγνώμη. Ξέρεις δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι ίσως για την συγκεκριμένη νόσο. Αυτοί νομίζουν επειδή δεν σε βλέπουν σε καροτσάκι ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις με άνεση στην καθημερινότητα αλλά πρέπει κάποιος να τους πεί πως οι περισσότεροι σκληρυντικοί στα 100 μέτρα βάδιν πρέπει να κάθονται και μετά να συνεχίζουν και ξανά έτσι και ξανά. Και ειδικά όταν αφορά το γυναικείο φίλο συγνώμη άντρες τις παρέας αλλά δεν ξέρουν ότι πασχίζουμε να μεγαλώσουμε παιδιά με την καθημερινή φροντίδα δηλαδή μαγείρεμα πλύσιμο σίδερο μπορούμε να τα κάνουμε μόνες μας? Δεν αναρωτιούνται μέχρι πιό σημείο μπορούμε να εξυπηρετηθούμε. Τι θέλουν? την αναπηρία σε όλο τους το μεγαλείο? Αφού το λέει και ο νόμος αν δουλεύεις το δικαιούσε. Άρα για να δουλεύω σημαίνει πως στραβά κουτσά θα πάω στην δουλειά μου. Απο κει και πέρα όμως? Ευελπιστώ ότι θα περάσεις απο την δευτεροβάθμια το εύχομαι και μακάρι να συνεχίσουν να το δίνουν.
 #26389  από Georgina
 Τετ Απρ 28, 2010 2:24 pm
Σιά μου καλημέρα. Πέρασα χθες από την δευτεροβάθμια. Η ταλαιπωρία σε όλο της το μεγαλείο. Από τις 08.30 μέχρι 13.30. Με είδαν δύο γιατροί νευρολόγοι -γυναίκες- και με εξέτασαν κανονικά. Ήταν πολύ πιό ανθρώπινοι από την α'βάθμια δηλ. μου έκαναν ερωτήσεις, μιλήσαμε. Το αποτέλεσμα θα το πάρω σε ένα μήνα με το ταχυδρομείο. Τώρα αυτό γιατί να γίνεται, δεν γνωρίζω.
Δεν ξέρω τι θα κάνω εάν είναι αρνητικό. Κουράστηκα πολύ ψυχολογικά από τη διαδικασία αυτή. Προσπαθώ να γελάω και να είμαι καλά και πάω σε κάποιους ξένους να με κρίνουν και να αποφασίσουν για μένα. Μου τη δίνει. Οπότε δεν ξέρω εάν θέλω τα λεφτά τους. Να είμαι καλά θέλω και όχι να τους αφήνω να με πηγαίνουν πίσω.
Θα σας ενημερώσω πάντως για τις εξελίξεις.
Φιλιά πολλά :P