Γεια σας παιδιά! Θα φανώ κακιά αλλά γιατί ενθαρρύνουμε τα σχόλια εκείνων που δεν είναι ασθενείς της ΣΚΠ; Τι εννοώ, νόμιζα ότι είναι μια ιστοσελίδα για να ενημερώνονται ασθενείς και οι οικείοι τους, σχετικά με τη ΣΚΠ, ή έστω και όποιος έχει απλά περιέργεια να μάθει τι είναι. Από εκεί και πέρα, βλέπω συνέχεια δημοσιέυσεις από άτομα που δεν έχουν διάγνωση και στην συντριπτική πλειοψηφία κανένα σχετικό σύμπτωμα. Πιστεύω εννοείται, στο δικαίωμα του οποιούδηποτε να πει ότι θέλει αλλά εμένα προσωπικα με κάνει να αισθάνομαι άσχημα βλέποντας τους συνασθενείς μου να ''παρηγορούν'' όλους εκείνους που είτε φοβούνται να πάνε στο γιατρό μήπως και τους πει για σκλήρυνση, είτε πήγαν αλλά δεν τους έπεισε ότι δεν έχουν γιατί εκείνοι πιστεύουν ότι έχουν. Δηλαδή μπαίνεις σε ένα site με σίγουρα ασθενείς για να πεις πόσο φοβάσαι και πόσο νιωθεις ότι τελείωσε η ζωή σου αν έχεις το ίδιο με αυτούς. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Εμείς που έχουμε όντως και που μόνο εμείς ξέρουμε πως, ζούμε ακόμα, δεν τέλειωσε η ζωή μας. Εγώ κάθε φορά που βλέπω τέτοια σχόλια, εύχομαι να ήμουν αυτός ο άνθρωπος και να μην είχα και εγώ καμία σχέση με τη ΣΚΠ. Αν αισθάνομαι μόνο εγώ έτσι καταλαβαίνω, πρόβλημα μου. Απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχουν και άλλοι που νιώθουν το ίδιο.
...υπάρχουν κι άλλοι που νιώθουν το ίδιο.
Από τότε που αρρώστησα απαξιώ εντελώς, αλλά εντελώς, να ασχοληθώ με άτομα που παραπονιούνται -με πονάει το νύχι, με πονάει η μύτη, με πονάει ο κ@λος, τι θα κάνω θα πεθάνω. Υπάρχουν γιατροί, να πάνε να δουν τι έχουν κι αν βγει η διάγνωση και είναι κάτι σοβαρό, το συζητάμε. Μέχρι τότε γελώ ειρωνικά και φεύγω. Δεν θα γίνω ψυχολόγος, ούτε γιατρός, κανενός που νομίζει ότι τελείωσε η ζωή του με μια υποψία. Δεν τελείωσε η δική μου με διάγνωση.. με σφραγίδες και υπογραφές...με φρίκες και ενέσεις... με τόνους κορτιζόνης...!!!
......